Loading Homebrew Stuff = Black Screen?

Discussion in 'Wii - Hacking' started by Link2999, Feb 18, 2010.

Feb 18, 2010
  1. Link2999
    OP

    Newcomer Link2999 Advanced Member

    Joined:
    May 14, 2007
    Messages:
    82
    Country:
    United States
    Okay so just last week I noticed this, my Wii (4.2U) can't load certain software such as gator's backup launcher and the wad manager. The homebrew channel still loads as well as the bannerbomb exploit, wiibrew, and hackmii. Anyone know what could have went wrong or how to fix this?
     
  2. jazvdb

    Member jazvdb GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jul 22, 2009
    Messages:
    835
    Location:
    In front of computer...
    Country:
    United States
    Stubbed IOS
     
  3. BBking83

    Member BBking83 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Oct 23, 2008
    Messages:
    676
    Location:
    Australia
    Country:
    Australia
    I think you mean, stubbed cIOS.

    Sounds like you need to reinstall the cIOS. Use 250 when doing this or you'll have to trucha sign IOS36 again.
     
  4. pepxl

    Member pepxl GFX W!Z4RD

    Joined:
    Jun 19, 2009
    Messages:
    3,263
    Country:
    United Kingdom
    stubbed IOS!

    a stubbed IOS(222,223,249,250,254) would be what Ninty install to a cIOS slot to prevent the installation of the cIOS, so if you done a update then the cIOS would get wiped and the stubbed IOS(Official Ninty IOS) would be in its place, so the only way to get your cIOS back is to use ATD to manually delete the stubs or use DOP IOS Mod to remove all stubbed IOS with a trucha'd IOS36
     
  5. crwys

    Member crwys GBAtemp Maniac

    Joined:
    Jun 26, 2008
    Messages:
    1,146
    Country:
    United States
    My very old Wii does this some times. Its just a random black screen mess. Sometimes it will load, sometimes not. I think I will try the stubbed cios thing because I already removed all stubbed ios's and I know everything is trucha signed.
     
  6. Link2999
    OP

    Newcomer Link2999 Advanced Member

    Joined:
    May 14, 2007
    Messages:
    82
    Country:
    United States
    Anyone mind pointing me to a guide or posting a step by step process on how to actually fix this, I can't use the Wad Manager because it won't load and to tell you the truth, I wouldn't know which to replace with what.
     
  7. XFlak

    Member XFlak Wiitired but still kicking

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    9,122
    Location:
    Ontario
    Country:
    Canada
  8. Link2999
    OP

    Newcomer Link2999 Advanced Member

    Joined:
    May 14, 2007
    Messages:
    82
    Country:
    United States
    I see it now, looked through that before but thought it was starting from scratch, I can start from the Trucha bug I guess (already made a backup), thanks.
     

Share This Page