Loader works fine on my first Wii, but get black screen on 2nd Wii

Discussion in 'Wii - Backup Loaders' started by likwidsolutions, Jan 7, 2012.

  1. likwidsolutions
    OP

    Newcomer likwidsolutions Newbie

    Joined:
    Jan 7, 2012
    Messages:
    4
    Country:
    United States
    So I have the new Black Wii, with Firmware 4.3U, modded via Letterbomb. I did the HackMii and BootMii stuff, installed IOS 236, 248, and that d2x one, all the right ones. And then USB Loader GX and Configurable USB Loader.

    It all worked fine. USB Loader GX loaded all of my games, got about 10. Config USB Loader loaded most of the older ones.

    So my friend asked me to mod his system. He has an older white one, installed with 4.3u. I made sure to change the Mac address for Letterbomb, installed that, HackMii, all the same stuff I did for mine, I think.

    So I got HBC installed and USB Loader GX and Config USB Loader, and they all start up fine, and they display all my games, but when I select them, it goes to a black screen. On my Wii, it loads instantly, so I know they are compatible. Do you guys know any reason why this might happen? I may have missed an IOS but I'm not positve. I thought that if I had missed an IOS the homebrew wouldn't even load.

    Any help here?
    Could it be an IOS problem? I thought it wouldn't even load the app if the IOSs weren't right.
     
  2. hybrid -x1

    Member hybrid -x1 GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 28, 2009
    Messages:
    124
    Country:
    United States
    Use Modmii http://gbatemp.net/topic/207126-modmii-for-windows/
     
  3. SickPuppy

    Member SickPuppy New Member

    Joined:
    Jul 29, 2009
    Messages:
    1,661
    Country:
    United States
    A backup loader uses cIOS to load games, make sure you have the latest version of the backup loader installed, and the latest version of the cIOS installed. Backup loaders do not use an IOS below 200.

    You wouldn't happen to be using one of them new Wii remotes on the console that will not load games? Try using the wii remote from your Wii with your friends wii.
     
  4. likwidsolutions
    OP

    Newcomer likwidsolutions Newbie

    Joined:
    Jan 7, 2012
    Messages:
    4
    Country:
    United States
    Worked great, thanks. There are so many guides online to softmod the Wii, and I was searching for over 12 hours to get all of this right and not once did I see this app. I'm surprised more guides don't mention it.


     

Share This Page