Confirmed Live update favicon (with notification count) slightly broken

Discussion in 'Site Discussions & Suggestions' started by Costello, May 31, 2015.

  1. Costello
    OP

    Costello Headmaster

    Administrator
    12,388
    5,595
    Oct 24, 2002
    upload_2015-5-31_13-11-20.png

    ^ this
     
  2. Nathan Drake

    Nathan Drake Obligations fulfilled, now I depart.

    Member
    6,192
    2,151
    Jan 2, 2011
    It looks okay on my end, unless you've fixed it in the past 10 minutes or so and I just didn't notice it being off all day.

    An example of how it looks on my end: [​IMG]

    FF on Windows, if it matters.
     
  3. Costello
    OP

    Costello Headmaster

    Administrator
    12,388
    5,595
    Oct 24, 2002
    some people have the issue, some people don't.
    - Myself: Latest Chrome, Windows 8.1 x64 = I have the issue
    - tj_cool: Latest Chrome, Linux = no issue
    - Tom Bombadillo: Latest Chrome, Windows = has the issue
     
  4. daxtsu

    daxtsu GBAtemp Guru

    Member
    5,492
    3,878
    Jun 9, 2007
    I've not noticed a problem with it on Windows 7 x64, with Chrome. Can one of you quote me to see if I can reproduce it?
     
  5. Costello
    OP

    Costello Headmaster

    Administrator
    12,388
    5,595
    Oct 24, 2002
    sure, here you go
     
  6. Nathan Drake

    Nathan Drake Obligations fulfilled, now I depart.

    Member
    6,192
    2,151
    Jan 2, 2011
    I could use a notification too. I want to verify it working in the latest FF, and then I want to check Chrome and even silly old IE. I figure if it shows up in my Chrome as well, it's likely a Windows Chrome centralized issue.
     
    daxtsu likes this.
  7. daxtsu

    daxtsu GBAtemp Guru

    Member
    5,492
    3,878
    Jun 9, 2007
    Thanks. It seems I can't reproduce it here:

    upload_2015-5-31_1-39-17.png

    Using Chrome portable 43.0.2357.65 (not the bleeding edge latest, but I did update to it like 3 or 4 days ago), and Windows 7 x64, like I said.
     
  8. VinsCool

    VinsCool Insecure

    Member
    GBAtemp Patron
    VinsCool is a Patron of GBAtemp and is helping us stay independent!

    Our Patreon
    11,497
    26,889
    Jan 7, 2014
    Canada
    Another World
    Look fine for me. Latest chrome, windows 7 64bit.
     
  9. daxtsu

    daxtsu GBAtemp Guru

    Member
    5,492
    3,878
    Jun 9, 2007
    If Tom is on Windows 8/8.1 as well, perhaps that narrows it down to a Win 8/8.1 issue, since VinsCool is also on Windows 7 and doesn't experience it..
     
  10. Lilith Valentine

    Lilith Valentine GBATemp's Wolfdog™ I drool on my knife

    Member
    19,363
    19,694
    Sep 13, 2009
    Antarctica
    Between insane and insecure
    Someone give me a like or something to see what happens on my end.
     
    daxtsu likes this.
  11. Costello
    OP

    Costello Headmaster

    Administrator
    12,388
    5,595
    Oct 24, 2002
    done!

    the faulty script is probably this one: http://gbatemp.net/js/liveupdate/min/tinycon.js?_v=8cc35052
    I'm wondering if it may have something to do with the font...
     
    Lilith Valentine likes this.
  12. Lilith Valentine

    Lilith Valentine GBATemp's Wolfdog™ I drool on my knife

    Member
    19,363
    19,694
    Sep 13, 2009
    Antarctica
    Between insane and insecure
    Chakra OS 64-Bit, running the latest Chrome and Latest Firefox, screen resolution 1366x768
    Chrome
    testing.png
    Firefox
    firefox test.png
     
    Last edited by Lilith Valentine, May 31, 2015
  13. daxtsu

    daxtsu GBAtemp Guru

    Member
    5,492
    3,878
    Jun 9, 2007
    So here's what we have so far:
    - Costello: Latest Chrome, Windows 8.1 x64 = has the issue
    - tj_cool: Latest Chrome, Linux = no issue
    - Tom Bombadildo: Latest Chrome, Windows = has the issue <- Which version of Windows, exactly? This might be critical
    - Crystal: Chrome/Firefox, Chakra (Linux), 1366x768 = no issue
    - VinsCool: Chrome, Windows 7 x64 = no issue
    - daxtsu: Chrome, Windows 7 x64, 1680x1050 = no issue
    - Nathan Drake: Firefox/Chrome/Internet Explorer, Windows 8.1, 1366x768 = no issue (Internet Explorer has a couple glitches)
    - Duo8: Firefox 38, Ubuntu GNOME (Linux), 1920x1080 = no issue
     
    Last edited by daxtsu, May 31, 2015
  14. Nathan Drake

    Nathan Drake Obligations fulfilled, now I depart.

    Member
    6,192
    2,151
    Jan 2, 2011
    OKAY. SO. I checked my browsers.

    I'm running the latest stable Firefox build on Windows 8.1, as well when tested in Chrome it was on what is presumably the latest stable build. Both of them showed the favicon notification just fine. IE, the special child of the group, just shows the regular favicon on http and nothing but the "e" on https. I didn't notice a difference between http and https as far as the favicon goes on either Chrome or Firefox.

    If it matters at all, the resolution of my laptop display is only 1366x768. Whether or not that could be having an impact, I'm unsure. As it stands, the one common link of it simply being browser based seems to be falling apart since it isn't happening in my Chrome on Windows.
     
  15. daxtsu

    daxtsu GBAtemp Guru

    Member
    5,492
    3,878
    Jun 9, 2007
    It might be a good idea to collect screen resolutions as well then, if it has any chance of an impact. 1680x1050, btw.
     
  16. Lilith Valentine

    Lilith Valentine GBATemp's Wolfdog™ I drool on my knife

    Member
    19,363
    19,694
    Sep 13, 2009
    Antarctica
    Between insane and insecure
    I am updating my post as new ideas are being added. I also added some details about my system. I need someone to quote or like my post to test on Firefox as well.
    Edit: Firefox added, no issue. All of my software is the latest as well
    Edit @Tom Bombadildo Quick question about the Windows you are using in hopes to figuring this little bug out
     
    Last edited by Lilith Valentine, May 31, 2015
    daxtsu likes this.
  17. Duo8

    Duo8 I don't like video games

    Member
    3,438
    1,138
    Jul 16, 2013
    I can check too, someone notify me

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    Firefox 38 on Ubuntu GNOME, 1920x1080
    [​IMG]



    OOOH auto merge is back.
     
    Nathan Drake likes this.
  18. Cyan

    Cyan GBATemp's lurking knight

    Global Moderator
    17,663
    8,248
    Oct 27, 2002
    France
    Engine room, learning
    it's ok for me.
    FF31 on WinXP 1680x1050
    [​IMG]
     
  19. Costello
    OP

    Costello Headmaster

    Administrator
    12,388
    5,595
    Oct 24, 2002
    right, I forgot to mention that my screen settings are 125%

    upload_2015-5-31_16-49-32.png

    I didn't have the bug before the update, with these settings...

    I'll try on 100%, but that requires logging off/in again and I can't do that right now :P
     
  20. loco365

    loco365 GBAtemp Guru

    Member
    5,458
    2,673
    Sep 1, 2010
    Thought I'd bump this up because I suddenly started having this issue today:

    [​IMG]

    Latest version of Chrome, Windows 8.1 x64, 1680 x 1050 and 1366 x 768 resolutions both do this (Dual monitor setup).

    My display is also on 100% sizing, @Costello, so I don't think that's the issue.
     
    Last edited by loco365, Jul 15, 2015
    Zerousen likes this.