Link DS with Gamecube

Discussion in 'NDS - Flashcarts and Accessories' started by Freelance, Sep 19, 2007.

Sep 19, 2007

Link DS with Gamecube by Freelance at 6:56 PM (839 Views / 0 Likes) 5 replies

  1. Freelance
    OP

    Newcomer Freelance Newbie

    Joined:
    Sep 11, 2007
    Messages:
    2
    Country:
    Canada
    Hi there,

    I am currently using a DS with R4 and EZ 3 in 1 combo.
    Wondering if there is any way to link those to a gamecube for extended options available with some gamecube games like Metroid Prime or zelda windwaker etc..

    any options at all ?
     
  2. scandal_uk

    Member scandal_uk GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 3, 2005
    Messages:
    165
    Location:
    UK
    Country:
    United Kingdom
    No, none at all.

    The very latest handheld hardware compatible with the GameCube is the GBA SP. The newer tiny GBA might have a cable available, but not that I'm aware of.

    The DS is completely different and multiplayer GBA games along with GameCube connectivity is not possible (again, only that I'm aware of, if I'm wrong then I'm not lying...)

    Best thing to do is to get a cheap GBA SP if you want to connect to your GameCube.
     
  3. piepants

    Member piepants GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 11, 2007
    Messages:
    108
    Location:
    Dubbo, Australia
    Country:
    Australia
    GBA Micro doesn't have a cable available, but people have combined it with an original GBA -> GCN cable to get it to work.

    scandal_uk is right though. Multiplayer and GCN linking doesn't work at all with advance games on the DS.
     
  4. Freelance
    OP

    Newcomer Freelance Newbie

    Joined:
    Sep 11, 2007
    Messages:
    2
    Country:
    Canada
    Thanks for the fast replies [​IMG]

    I guess i will pass. Those added fonctions in most games arent really worth it anyways.
     
  5. Shelleeson

    Member Shelleeson GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jan 30, 2007
    Messages:
    928
    Location:
    i'm here....silly.
    Country:
    United Kingdom
    if i'm right isn't the connector for the ds phat the same as for the gba?
    if so it work with that wouldn't it?
     
  6. evanso85

    Newcomer evanso85 Member

    Joined:
    Nov 24, 2006
    Messages:
    11
    Country:
    United Kingdom
    DS phat did originally support full GBA functionality in the prototype, if I remember correctly. However the EXT port to allow connectivity was removed from the final product. So the only option is to grab an orginal GBA or SP.
     

Share This Page