Legend of Zelda - Collectors Edition on GC Backup Launcher 0.2

Discussion in 'Wii - Backup Loaders' started by Traceable, Apr 4, 2010.

  1. Traceable
    OP

    Newcomer Traceable Member

    Joined:
    Apr 4, 2010
    Messages:
    14
    Country:
    Saudi Arabia
    Hello,

    Most of my GC backups works nicely on the launcher but that one doesn't.
    After selecting a game from the menu; the Wii restarts itself...NTSC or PAL version.

    Is there any new mios or anything related to that can fix it?
    Same thing happens with The Legend of Zelda Ocarina of Time Masterquest.
    Multigames I created work nicely btw.

    On: Wii 4.2U
    Used: GC backup launcher .2

    Compatibility list says it works: http://wiki.gbatemp.net/wiki/index.php?tit...tibility_List#L
     
  2. VashTS

    Member VashTS Beat it, son

    Joined:
    Mar 14, 2009
    Messages:
    3,657
    Location:
    Upstate NY
    Country:
    United States
    just get the VC titles. the collectors disc is pointless and stupid, only cool if you have the real copy, then you should load that through the disc channel. get the vc titles or an emulator. save yourself the headache.

    gc loading is not perfect. if it don't work try it uncompressed and on a single disc. if it still dont work forget it.
     
  3. Traceable
    OP

    Newcomer Traceable Member

    Joined:
    Apr 4, 2010
    Messages:
    14
    Country:
    Saudi Arabia
    I burnt it on a single disc and it's uncompressed too. Burnt it on a Sony DVD-R.

    And people say it works with that launcher!!!

    Thank you [​IMG]
     
  4. GHBAimen

    Member GHBAimen GBAtemp Regular

    Joined:
    May 26, 2009
    Messages:
    177
    Country:
    Sweden
    Are you using NeoGamma? Try that! Or DARKCORP!
     
  5. Traceable
    OP

    Newcomer Traceable Member

    Joined:
    Apr 4, 2010
    Messages:
    14
    Country:
    Saudi Arabia
    No, I used GameCube Backup Launcher 0.2 [​IMG] I'll try it though.
    It works nicely except with that collection. Once I select the game from the menu, the Wii restarts itself.
     
  6. davidsl_128

    Member davidsl_128 GBAtemp Brightsider

    Joined:
    Aug 19, 2008
    Messages:
    629
    Country:
    Colombia
    Maybe it's like Metroid Prime Trilogy, that reloads the IOS (in this case the MIOS) when you start one of the included games. You should get the VC channels in my opinion.
     
  7. DGenerateKane

    Member DGenerateKane GBAtemp Fan

    Joined:
    Jul 18, 2009
    Messages:
    330
    Country:
    United States
    It works fine for me.
     
  8. Traceable
    OP

    Newcomer Traceable Member

    Joined:
    Apr 4, 2010
    Messages:
    14
    Country:
    Saudi Arabia
    It works now via NeoGamma R8. After installing cMIOS_rev5-Installer.

    Thank you guys.
     
  9. WiiPower

    Member WiiPower GBAtemp Guru

    Joined:
    Oct 17, 2008
    Messages:
    8,165
    Country:
    Germany
    So you installed Waninkoko's cMIOS? If you use GC mode MIOS in NeoGamma, then NeoGamma has nothing to do with how to launch the game, it's all done by the cMIOS.
     
  10. GHBAimen

    Member GHBAimen GBAtemp Regular

    Joined:
    May 26, 2009
    Messages:
    177
    Country:
    Sweden
    GameCube games using MIOS! There is only one MIOS! GameCube games do not use IOS! That the Wii needs to reload MIOS is not true!

    EDIT: And when he chooses a game in LoZ: CE, an emulator is started up so the game even works on the GameCube. For example, LoZ: OoT using an emulator, but Wind Waker does not. So you understand then why Wind Waker works but not OoT!
     
  11. Traceable
    OP

    Newcomer Traceable Member

    Joined:
    Apr 4, 2010
    Messages:
    14
    Country:
    Saudi Arabia
    Yup. And it didn't effect GC backup launcher.
     

Share This Page