LAtest N5 Firmware Anyone? Just messing with it for fun

Discussion in 'NDS - Flashcarts and Accessories' started by retiredjerk, Mar 29, 2008.

  1. retiredjerk
    OP

    Member retiredjerk GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 7, 2006
    Messages:
    251
    Country:
    So i went ahead and bought an N5 to mess around with. See how good a clone it is. It of course came with NO CD and their website download section is just a dead link. I tryed using r4dec To decrypt the _DS_MENU.DAT and _DS_MSHL.nds but it jsut hangs on the loading screen. im thinking i may need the _AX_**** file that goes along with the other two on the N5 firmware(the file people think is really a hacked up ratatoullie game). So if anyone who is acutally using R4 firmware on their N5 can show me their steps? or at this point even a direct link to the n5 firmware would work for testing purposes. Thanks everyone.
     
  2. Destructobot

    Member Destructobot Crave the Hammer

    Joined:
    Oct 15, 2006
    Messages:
    5,005
    Location:
    Portland, OR
    Country:
    United States
    WFM. All I did was enter this in a command prompt:
    Code:
    r4dec _DS_MENU.DAT
    I've upped the decrypted file for you in case r4dec.exe decides not to work for you: http://www.zshare.net/download/9709113d76d20c/


    _DS_MSHL.NDS is not encrypted, it's just Moonshell.


    Edit: I think I misunderstood what you are asking for.
     
  3. retiredjerk
    OP

    Member retiredjerk GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 7, 2006
    Messages:
    251
    Country:
    i did the same thing..i think the problem is that i dont have the original N5 firmware. So i cant overwrite _DS_MENU.DAT. if i can get the N5 firmware then i can use the decrypted R4 Dat file with the N5. Can u zip up your n5 firmware for me?
     
  4. Destructobot

    Member Destructobot Crave the Hammer

    Joined:
    Oct 15, 2006
    Messages:
    5,005
    Location:
    Portland, OR
    Country:
    United States
    I don't have an N5. I thought you meant that r4dec.exe didn't work for you; that's what I was referring to when I said it worked for me.
     
  5. Seina

    Newcomer Seina Advanced Member

    Joined:
    Jan 27, 2008
    Messages:
    76
    Country:
    United States
  6. Masta_mind257

    Member Masta_mind257 GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 3, 2006
    Messages:
    270
    Location:
    In ur mother
    Country:
    United Kingdom
    1st I've ever heard of an N5, wut is it?
     
  7. zhuzhuchina

    Member zhuzhuchina GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Mar 17, 2008
    Messages:
    537
    Location:
    Shanghai
    Country:
    China
    just a r4 clone
    ciao
     
  8. heatherfeilds

    Newcomer heatherfeilds Newbie

    Joined:
    Jul 18, 2008
    Messages:
    6
    Country:
    Hong Kong
    i just got a R4 but i don't know what i need to make it work. firstly when i went to the r4 web site. i tried to follow the instructions but the r4 didn't even come with the cd. i don't have the _DS_MENU.DAT, _DS_MSHL.NDS and the moonshell folder thingy. currently i am clueless. if anyone is so kind to help me send all Those Necessary stuff to my email: undefined so i can just download all the links you give me to my r4 will make it so much easier.

    PLease Help i am sooo desperate
     
  9. CorruptJon

    Member CorruptJon :)

    Joined:
    May 14, 2006
    Messages:
    781
    Location:
    California
    Country:
    United States
    Just a tip, N5's are notorious for blowing up fuses in DS's so not being able to get it working might be a blessing in disguise. I really wouldn't risk it if I were you, but it's your choice.
     
  10. alidsl

    Member alidsl I am now a lurker

    Joined:
    May 27, 2009
    Messages:
    2,823
    Location:
    Kanto - Pallet Town
    Country:
    United Kingdom
    I've had mine for ages and it works perfectly
    My sister has one it works
    My best friend has one it works
    I don't see whats wrong with it
     

Share This Page