Lameboy DS v0.1 - GB/GBC emu

Discussion in 'GBAtemp & Scene News' started by shaunj66, May 3, 2007.

May 3, 2007

Lameboy DS v0.1 - GB/GBC emu by shaunj66 at 5:52 PM (10,508 Views / 0 Likes) 51 replies

  1. shaunj66
    OP

    Administrator shaunj66 Administrator

    Joined:
    Oct 24, 2002
    Messages:
    9,830
    Location:
    South England
    Country:
    United Kingdom







    Lameboy DS v0.1 - GB/GBC emu

    Emulator in early stages








    Nutki has released an early version of a GB and GBC emulator for the DS, it's pre-patched with DLDI drivers for the R4. You can download it locally below.
    [​IMG] Download Lameboy DS v0.1
    [​IMG] Source


     


  2. Hit

    Member Hit GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Nov 4, 2005
    Messages:
    813
    Country:
    Netherlands
    Cool, i think GBC is max. possible As GBA is just so diffrent from older gamboys the same isseu at Ipod Nano it can max handle GBC(ipodlinux [​IMG])
     
  3. 754boy

    Banned 754boy :D

    Joined:
    Oct 24, 2002
    Messages:
    3,469
    Location:
    Mississippi
    Country:
    United States
    Is there a NON-prepatched version?
     
  4. supermauerbros

    Newcomer supermauerbros Member

    Joined:
    Nov 27, 2006
    Messages:
    13
    Country:
    try downloading it and patching it with your DLDI file, it may just overwrite the R4 part.
     
  5. supermauerbros

    Newcomer supermauerbros Member

    Joined:
    Nov 27, 2006
    Messages:
    13
    Country:
    In response to the author of this program, great!! I need a way to play tetris blast and Links awakening without having to purchase a slot-2.

    For those wondering I tested TetrisBlast but it has massive errors and isn't even playable. I doubt Link's Awakening is any better.
     
  6. Hadrian

    Former Staff Hadrian Better than Craigslist

    Joined:
    Oct 12, 2004
    Messages:
    16,978
    Country:
    United Kingdom
    Damn you Nintendo for not having GBC backwards compatability!

    I dream of a perfect emulator for GBC and NGPC.
     
  7. dice

    Former Staff dice pansy-ass ex-staff member

    Joined:
    Oct 26, 2002
    Messages:
    9,542
    Location:
    England
    Country:
    United Kingdom
    I don't think I'll bother trying it out but at least it's progress [​IMG]
     
  8. The Teej

    Former Staff The Teej Also known as The Tjalian

    Joined:
    Jun 27, 2004
    Messages:
    4,210
    Location:
    England
    Country:
    United Kingdom
    Fantastic stuff! I'm sure this will get better over time!
     
  9. lagman

    Former Staff lagman I wish I was green.

    Joined:
    Nov 5, 2003
    Messages:
    4,071
    Location:
    Me, To You
    Country:
    Mexico
    Wouldn´t that require a third processor? [​IMG] [​IMG]
     
  10. imgod22222

    Member imgod22222 GBAtemp's Original No-faced Member

    Joined:
    Jul 5, 2006
    Messages:
    1,555
    Country:
    United States
    hhmm.... There is a GBA loader for R4... doesn't that mean you can play GBA games on it? And would a GBA loader also support GBC, etc or are GBA and GBC different.
     
  11. .TakaM

    Member .TakaM .II

    Joined:
    Oct 8, 2004
    Messages:
    3,525
    Country:
    New Zealand
    tried out the 3 zelda games on GBC
    I could only get links awakening to work, and its almost flawless, very very minor graphical glitches, main problem is no sound

    I'd say its still worth downloading, and a cool addition is you can press Y to enlarge the screen [​IMG]
     
  12. captain^k

    Member captain^k GBAtemp Regular

    Joined:
    Mar 20, 2003
    Messages:
    124
    Country:
    New Zealand
    yeah, I get the impression they are
     
  13. lagman

    Former Staff lagman I wish I was green.

    Joined:
    Nov 5, 2003
    Messages:
    4,071
    Location:
    Me, To You
    Country:
    Mexico
    That means that it can load something from the GBA slot. NOT GBA games
     
  14. StingX

    Member StingX Hates Technology

    Joined:
    Nov 12, 2002
    Messages:
    655
    Location:
    Camden, NJ
    Country:
    United States
    sigh wish this was better than goomba, for some reason goomba only plays a select few of the gb/gbc titles it claims it does
     
  15. Ender15

    Member Ender15 GBAtemp Fan

    Joined:
    Sep 16, 2004
    Messages:
    377
    Location:
    Atlanta, GA. Second Earth.
    Country:
    United States
    But boy does it play them well....

    Full Speed Link's Awakening DX, Both of the Oracles Titles, and fullspeed Shantae.

    The oracle titles only have minor text glitches.
     
  16. chalupa

    Member chalupa GBAtemp Fan

    Joined:
    Dec 31, 2006
    Messages:
    342
    Country:
    United States
    can this play mario land one and two? if so I'm sold! [​IMG]
     
  17. hevyhomie

    Newcomer hevyhomie Member

    Joined:
    Dec 22, 2006
    Messages:
    44
    Country:
    United States
    any one tried pokemon red/blue/yellow/gold/silver/crystal/green yet? [​IMG]
    also, what about the original donkey kong?
     
  18. Jim~

    Member Jim~ GBAtemp Regular

    Joined:
    Apr 29, 2007
    Messages:
    124
    Country:
    United States
    Tested it out with Mario Land 2 on my R4. Ran perfectly! [​IMG]
     
  19. Sonicandtails

    Member Sonicandtails GBAtemp Fan

    Joined:
    Apr 10, 2003
    Messages:
    432
    Country:
    United States
    Yea SML1 (make sure it is V1.1) works (not V1.0), as does SML2 (either version).
     
  20. Nuudoru

    Newcomer Nuudoru Member

    Joined:
    Nov 17, 2006
    Messages:
    38
    Country:
    Sweden
    When this emulator can play Wario Land I'm sold.
     

Share This Page