Tutorial L4T Ubuntu Applcation Install guides.

  • Thread starter Deleted User
  • Start date
  • Views 191,995
  • Replies 480
  • Likes 38

6adget

GBAtemp's official atheist
Member
Joined
Sep 12, 2016
Messages
206
Trophies
0
Age
49
Location
California
XP
1,443
Country
United States
I have successfully compiled Plex Media Player!

I'd share build instructions but I don't quite remember what I've done, as I have modified my building toolchain quite heavily.
https://twitter.com/DingoTech/status/1128228220803829760


So I just got it working on my switch. Nothing to install really. I just went to the plex website. plex.tv signed into my plex account, then clicked on the "launch" link. I have my plex server running on a headless PC running ubuntu. it's not a very fast PC. I can't remember the exact CPU, but i think it's a dual core Intel ruining at 2.2GH. My friends and fam all have access to it. there are times when i put a new movie on it, or something like GOT is on a given day, and i might have a dozen people streaming from it with no lag. not sure if you know this, but you cant stream to a mobile device without paying for a monthly, or lifetime plex pass. now that I can watch it on the switch I no longer have to bitch about that when i'm out of town.
 

mathew77

Lovin' life.
Member
Joined
Jan 19, 2019
Messages
860
Trophies
0
Age
45
XP
1,916
Country
Kazakhstan
About the configuration of the xserver-xorg-input-joystick and 50-joystick.conf file — I did my lil' neat config for the Morrowind (with commented keycodes, too!); left stick configured as WASD and right stick as a mouse movement, maybe anybody find it interesting for himself in other 3d-games, too:
Code:
Section "InputClass"
    Identifier "joystick catchall"
    MatchIsJoystick "on"
    MatchDevicePath "/dev/input/event*"
    Driver "joystick"
    Option "MapAxis1" "mode=accelerated keylow=38 keyhigh=40"
    Option "MapAxis2" "mode=accelerated keylow=25 keyhigh=39"
    Option "MapAxis3" "mode=relative axis=+1.5x deadzone=3500"
    Option "MapAxis4" "mode=relative axis=+1.5y deadzone=3500"
    Option "MapAxis5" "mode=accelerated keylow=34 keyhigh=35"
    Option "MapAxis6" "mode=accelerated keylow=52 keyhigh=53"
    Option "MapButton1"    "key=26" # B, E
    Option "MapButton2"    "key=27" # A, R
    Option "MapButton3"    "key=37" # X, CTRL
    Option "MapButton4"    "key=67" # Y, F1
        Option "MapButton5"    "key=24" # screenshot, Q
        Option "MapButton6"     "key=41" # L, F
        Option "MapButton7"     "button=3" # R, RMB
        Option "MapButton8"     "key=65" # ZL, SPACE
        Option "MapButton9"     "button=1" # ZR, LMB
        Option "MapButton10"     "key=9" # -, ESC
        Option "MapButton11"     "key=44" # +, J
        Option "MapButton12"     "key=28" # home, T
        Option "MapButton13"     "key=23" # Left stick button, TAB
        Option "MapButton14"     "disable-all" # Right stick button, disable-all xorg command
        Option "MapButton15"     "key=10" # D-Pad up, 1
    Option "MapButton16"     "key=12" # D-Pad down, 3
    Option "MapButton17"     "key=13" # D-Pad left, 4
    Option "MapButton18"     "key=11" # D-Pad right, 2
#
#When death comes, it will have your eyes..
#
EndSection #
BTW, one can see keycodes by xev application in the terminal.

LeMageFro, tansoftware
Thank you very much!..
 

Attachments

  • 50-joystick.zip
    710 bytes · Views: 152
Last edited by mathew77,

urherenow

Well-Known Member
Member
Joined
Mar 8, 2009
Messages
4,159
Trophies
1
Age
46
Location
Japan
XP
2,731
Country
United States
feeling lazy, and busy spoofing around (cheating) for PG community day... how is this compared to the latest Lakka?

<snip> now that I can watch it on the switch I no longer have to bitch about that when i'm out of town.

Off topic, but you stream from your own plex server when out of town? How? Do you have a global IP address? Pay for dynadns or something? Please reply in a DM so the thread doesn't get de-railed.
 
Last edited by urherenow,

MartianMSK

Well-Known Member
Newcomer
Joined
Jun 17, 2018
Messages
55
Trophies
0
Age
25
XP
1,347
Country
Italy
Did someone have some luck installing PPSSPP, i've been trying compiling it for like 3 hour now, installing things it seemed missing etc, but the problem is that I have little to no knowledge about ubuntu and linux in general....
Can someone give me some help?
 

WuskyDingo

Active Member
Newcomer
Joined
Jun 2, 2018
Messages
26
Trophies
0
Location
San Diego, CA
Website
www.youtube.com
XP
102
Country
United States
So I just got it working on my switch. Nothing to install really. I just went to the plex website. plex.tv signed into my plex account, then clicked on the "launch" link. I have my plex server running on a headless PC running ubuntu. it's not a very fast PC. I can't remember the exact CPU, but i think it's a dual core Intel ruining at 2.2GH. My friends and fam all have access to it. there are times when i put a new movie on it, or something like GOT is on a given day, and i might have a dozen people streaming from it with no lag. not sure if you know this, but you cant stream to a mobile device without paying for a monthly, or lifetime plex pass. now that I can watch it on the switch I no longer have to bitch about that when i'm out of town.
the website is not the same as the actual desktop Plex Media Player application, though.
 

Qubarf

Well-Known Member
Member
Joined
Dec 14, 2018
Messages
231
Trophies
0
Age
31
XP
723
Country
Pakistan
I wish there was a keybaord that could be controller using joycon, so not touch input required.
Like on consoles, ya know?
Nintendo swicth OFW, xbox, ps, etc.
That would really just finish the whole thing!
 

monokin1114

Well-Known Member
Newcomer
Joined
Apr 21, 2019
Messages
46
Trophies
0
Age
27
XP
524
Country
Canada
I wish there was a keybaord that could be controller using joycon, so not touch input required.
Like on consoles, ya know?
Nintendo swicth OFW, xbox, ps, etc.
That would really just finish the whole thing!

You can open the keyboard app and use it. Its finicky but works
 

Techjunky90

Well-Known Member
Member
Joined
Apr 7, 2017
Messages
487
Trophies
0
Age
31
XP
862
Country
United States
So I just got it working on my switch. Nothing to install really. I just went to the plex website. plex.tv signed into my plex account, then clicked on the "launch" link. I have my plex server running on a headless PC running ubuntu. it's not a very fast PC. I can't remember the exact CPU, but i think it's a dual core Intel ruining at 2.2GH. My friends and fam all have access to it. there are times when i put a new movie on it, or something like GOT is on a given day, and i might have a dozen people streaming from it with no lag. not sure if you know this, but you cant stream to a mobile device without paying for a monthly, or lifetime plex pass. now that I can watch it on the switch I no longer have to bitch about that when i'm out of town.
You're just using the web browser viewer which is inferior to installing the standalone plex player.
 

Deathscreton

Well-Known Member
Member
Joined
Oct 1, 2009
Messages
826
Trophies
0
XP
1,072
Country
United States
Are there any other performance tricks I can apply to the Switch (i've done the 2.0GHz overclock (though I don't think that's permanent and may need to be done everytime I boot), the SWAP file for 2gigs, and nothing else performance wise)? Often, Ubuntu will either stop opening applications, lock a core to 100% or just not respond to clicks (not frozen as my BT mouse can still click, move, explore, etc.).
 

6adget

GBAtemp's official atheist
Member
Joined
Sep 12, 2016
Messages
206
Trophies
0
Age
49
Location
California
XP
1,443
Country
United States
You're just using the web browser viewer which is inferior to installing the standalone plex player.


So I have been using Plex for several years now. I have 5 plex servers in my basement that I slapped together over those last couple of years. 3 running linux, 2 running windows. in my house i have plex clients on a roku, firestick, airtv, and two PC's. I have built clients for my friends and fam to have access to my servers. most of those are using the plex.tv website. can you explain to my in what way they are "inferior" to a desktop Plex app? TBH., the way it looks to me is a made a suggestion to help people out so that they could use a Plex client on their switch, and you are trying to nit pick and discourage anyone from trying what I said. The way I suggested you can play direct to a switch without transcoding on the fly, same quality video and stereo audio, full screen, and the list goes on. So again. what can a desktop plex app do that the web app can't do, and remember even some of the people that are actively in the development of plex watch their movies that way.
 
  • Like
Reactions: Centergaming

WuskyDingo

Active Member
Newcomer
Joined
Jun 2, 2018
Messages
26
Trophies
0
Location
San Diego, CA
Website
www.youtube.com
XP
102
Country
United States
So I have been using Plex for several years now. I have 5 plex servers in my basement that I slapped together over those last couple of years. 3 running linux, 2 running windows. in my house i have plex clients on a roku, firestick, airtv, and two PC's. I have built clients for my friends and fam to have access to my servers. most of those are using the plex.tv website. can you explain to my in what way they are "inferior" to a desktop Plex app? TBH., the way it looks to me is a made a suggestion to help people out so that they could use a Plex client on their switch, and you are trying to nit pick and discourage anyone from trying what I said. The way I suggested you can play direct to a switch without transcoding on the fly, same quality video and stereo audio, full screen, and the list goes on. So again. what can a desktop plex app do that the web app can't do, and remember even some of the people that are actively in the development of plex watch their movies that way.

"Web Player can only directly play content supported by the browser.
The Plex Media Player is a native app, supporting all the containers/codecs supported by the Operating System, including surround sound. Also, Plex Media Player offers a full-screen “TV Mode” optimized for use with a remote control when directly connected to a TV via HDMI." [1]

--------------------- MERGED ---------------------------

Are there any other performance tricks I can apply to the Switch (i've done the 2.0GHz overclock (though I don't think that's permanent and may need to be done everytime I boot), the SWAP file for 2gigs, and nothing else performance wise)? Often, Ubuntu will either stop opening applications, lock a core to 100% or just not respond to clicks (not frozen as my BT mouse can still click, move, explore, etc.).
use a different desktop environment, such as XFCE.
 

coppertj

Well-Known Member
Member
Joined
May 26, 2017
Messages
193
Trophies
0
Age
23
XP
437
Country
United States
Hey, when I try to install retroarch (following the guide including adding the repositories listed) it will not download the cores. I want to use dolphin (latest version, need accurate NES emulation in animal crossing, I love ) vulkan without installing Lakka. IMO, Lakka is counter intuitive for people who are not novices however, I can't get retroarch working because the cores won't download, I tried manually downloading but the cores wouldn't work. Has anyone gotten around this? Please lmk <3

edit: yes github dolphin-emu works however only in openGL but, natinsula got dolphin vulkan working in Lakka so. I assume the retroarch build is not the same as the github build of dolphin
 
Last edited by coppertj,

Deathscreton

Well-Known Member
Member
Joined
Oct 1, 2009
Messages
826
Trophies
0
XP
1,072
Country
United States
Hey, when I try to install retroarch (following the guide including adding the repositories listed) it will not download the cores. I want to use dolphin (latest version, need accurate NES emulation in animal crossing, I love ) vulkan without installing Lakka. IMO, Lakka is counter intuitive for people who are not novices however, I can't get retroarch working because the cores won't download, I tried manually downloading but the cores wouldn't work. Has anyone gotten around this? Please lmk <3

edit: yes github dolphin-emu works however only in openGL but, natinsula got dolphin vulkan working in Lakka so. I assume the retroarch build is not the same as the github build of dolphin
If I remember correctly, Vulkan is buggy in Dolphin. You have to go fullscreen in order to use it. If you don't wanna do that, use Ishiiruka as Vulkin works better with that than mainline Dolphin.

Also, can anyone suggest a Bluetooth configuration application for XFCE4? Google is giving me a plethora, but I'm not sure where to begin.
 

coppertj

Well-Known Member
Member
Joined
May 26, 2017
Messages
193
Trophies
0
Age
23
XP
437
Country
United States
If I remember correctly, Vulkan is buggy in Dolphin. You have to go fullscreen in order to use it. If you don't wanna do that, use Ishiiruka as Vulkin works better with that than mainline Dolphin.

i use ishiiruka i would have said that in original post but i forgot the guys name lol.
Yeah, dolphin now is optimized internally for animal crossing (as well as other games) in newer releases so it fixes nes emulation. I will try dolphin vulkan again but instead choose start in fullscreen option thank you!
 
Last edited by coppertj,
General chit-chat
Help Users
    AliceCE @ AliceCE: