Kingdom Hearts 358/2 Days Black Screen

Discussion in 'R4 DS' started by blow_fly98, Jan 12, 2010.

Jan 12, 2010
  1. blow_fly98
    OP

    Newcomer blow_fly98 Member

    Joined:
    Jun 4, 2008
    Messages:
    23
    Country:
    Australia
    Before people start telling me that I have to patch the ROM, I'll give a few specifications:
    • Real original (non-spring) R4 running firmware 1.18
    • A patched Kingdom Hearts 358/2 Days (U) ROM (I manually hex-edited it after reading http://gbatemp.net/img/nds-nfo/image.php?gt5419 )
    • GBATemp's cheat database (updated 8th December)
    The enabled cheats are:
    • Battle experience, Munny and heart points multiplier (x2) (This is ONE cheat)
    • # of magic use never changes
    My problem is: the game always freezes (with a black screen) on the mission where you defeat the Wavecrest (in Neverland). It's not always the same part of the mission, but it's always the transition between a cutscene and gameplay.

    Can anyone help me?
     
  2. DadusH

    Newcomer DadusH Member

    Joined:
    Nov 1, 2007
    Messages:
    11
    Country:
    Israel
    I have the same problem !
    its stuck loading between the cut-scene and the battle on the first true mission
    that u pick from the menu...

    anyone knows a solution?
     
  3. TwinRetro

    Global Moderator TwinRetro Don't start nothin', Won't be nothin'

    Joined:
    Aug 29, 2008
    Messages:
    6,181
    Location:
    Las Vegas, NV
    Country:
    United States
    Solution: get a new cart.
     
  4. blow_fly98
    OP

    Newcomer blow_fly98 Member

    Joined:
    Jun 4, 2008
    Messages:
    23
    Country:
    Australia
    OK, be realistic here...
    We ALL know getting a new cart will fix the problems on an R4.
    Does anyone have any different patches etc?
    Or perhaps someone has done that mission on the R4 already?
     
  5. comfaithgenesisr

    Member comfaithgenesisr GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 11, 2009
    Messages:
    229
    Location:
    Internet
    Country:
    United Kingdom
    You should use to install ysmenu (dstt a12) :
    R4YSauto
    I advise you to install it because r4 firmware doesnt get updated alot and the dstt does update alot if you need help just search r4ysauto or ysmenu on gbatemp you'll find a good guide somewhere here.
     
  6. blow_fly98
    OP

    Newcomer blow_fly98 Member

    Joined:
    Jun 4, 2008
    Messages:
    23
    Country:
    Australia
    Ah... YSMenu.
    I have that on my R4, but I really can't risk formatting my MicroSD card to FAT16. Sorry, that's not an option for me.

    EDIT: Solved this by disabling all cheats.
     

Share This Page