jenesis and Buck Rogers Countdown to Doomsday

Discussion in 'NDS - Emulation and Homebrew' started by amarriner, Apr 25, 2008.

Apr 25, 2008
  1. amarriner
    OP

    Newcomer amarriner Member

    Joined:
    Jan 5, 2007
    Messages:
    12
    Country:
    Hi,
    Anyone have any luck running Buck Rogers - Countdown to Doomsday in jEnesisDS 0.7? I'm running it on an R4DS if that makes a difference. The same ROM file works in picodrive, but not in jEnesis. The filesize and the CRC seems to match the good rom list I found so I think it's a good dump. It boots the EA logo, but before I get to the main menu, I get a few hex numbers at the top (000FE000 or something similar). Looking at some of the older changelogs for jEnesis it seems like Buck should work, but I've had no luck. Anyone else? Any ideas?

    Thanks!
     
  2. Destructobot

    Member Destructobot Crave the Hammer

    Joined:
    Oct 15, 2006
    Messages:
    5,005
    Location:
    Portland, OR
    Country:
    United States
    Try fiddling with the H-INT and auto-fix checksum settings. That will get a lot of games working that don't work by default.
     
  3. amarriner
    OP

    Newcomer amarriner Member

    Joined:
    Jan 5, 2007
    Messages:
    12
    Country:
    Thanks! Appreciate the response! I'll give it a shot, and edit or reply to update.
     
  4. amarriner
    OP

    Newcomer amarriner Member

    Joined:
    Jan 5, 2007
    Messages:
    12
    Country:
    Sorry for the double-post, but since it had been a few days I thought it would warrant it. I tried playing with the settings to no avail, unfortunately. [​IMG]

    I appreciate the response, though. Any other thoughts?

    Thanks!
     
  5. Destructobot

    Member Destructobot Crave the Hammer

    Joined:
    Oct 15, 2006
    Messages:
    5,005
    Location:
    Portland, OR
    Country:
    United States
    I've actually tested the game myself now, and it doesn't work for me either.
     
  6. Lordus_

    Newcomer Lordus_ Member

    Joined:
    Jan 29, 2008
    Messages:
    10
    Country:
    Germany
    Buck Rogers has SRAM, but doesn't specify it in the header, so this would have to be detected, when the game tries to write there. It's not done atm, so the game hangs on SRAM initialization. It's an easy fix though.
     

Share This Page