jEnesis 0.5 on r4

Discussion in 'NDS - Emulation and Homebrew' started by digiblaster, Sep 26, 2007.

Sep 26, 2007

jEnesis 0.5 on r4 by digiblaster at 5:34 PM (2,519 Views / 0 Likes) 5 replies

  1. digiblaster
    OP

    Newcomer digiblaster Member

    Joined:
    Sep 19, 2007
    Messages:
    32
    Country:
    United Kingdom
    I can't seem to get this to work! I am using it on an r4 cartridge (or trying to), but I can't get games to work. At the moment, the only game I have on is Shining Force II, and it won't work. I load up jEnesisDS, which works fine, then press select which supposedly continues, but all I get is a blank box.
    On the SD card, asides from all of my ds games, I have the jEnesis 0.5 file and the Shining Force II binary. I have read that you need to DLDI patch something or other, but I don't really understand it. Can somebody help?
     
  2. Seyiji

    Member Seyiji Rawr :3

    Joined:
    Nov 6, 2002
    Messages:
    492
    Location:
    PA
    Country:
    United States
    DLDI Tutorial

    Depending on which firmware you have it should automatically DLDI patch the jEnesisDS file :\

    What firmware are you using?
     
  3. digiblaster
    OP

    Newcomer digiblaster Member

    Joined:
    Sep 19, 2007
    Messages:
    32
    Country:
    United Kingdom
    By firmware, what do you mean? Oh and I read the DLDI tutorial but couldn't get the patcher to work. Am I supposed to be patching jEnesis or the games? Another thing, I couldn't find the R4 patch even though I have downloaded it... Sorry if I'm missing something completely obvious.
     
  4. TLSpartan

    Member TLSpartan Kills threads

    Joined:
    Oct 20, 2006
    Messages:
    2,053
    Country:
    Australia
    If you have the most current firmware for the R4, you do not need to patch the homebrew anymore(It patches them when you run them). you would not patch the games, you would be patching jEnesis.
     
  5. digiblaster
    OP

    Newcomer digiblaster Member

    Joined:
    Sep 19, 2007
    Messages:
    32
    Country:
    United Kingdom
    Right then. So why can I not load the game like I said in my first post? I leave all of the options how the are when the program is loaded, but when I press select (which it says to press to continue) the options are gone and there is just a blank box in their place? Am I doing something wrong, or can Shining force II not be played through jEnesis?

    EDIT: I've just tried adding another few games, but I get the same results when I press select.
     
  6. DanTheManMS

    Member DanTheManMS aka Ricochet Otter

    Joined:
    Jun 2, 2007
    Messages:
    4,325
    Location:
    Georgia
    Country:
    United States
    Well did you or did you not update the R4's firmware? Your built-in version likely does not have DLDI autopatching, in which case you should use DLDIrc to manually patch jEnesisDS.nds with the R4 DLDI file. This is needed to let jEnesisDS talk to your microSD card's filesystem (that's what DLDI does).
     

Share This Page