iWood: Wood for DSONE and DSONEi

Discussion in 'Supercard' started by Josephvb10, Apr 10, 2011.

Apr 10, 2011
  1. Josephvb10
    OP

    Member Josephvb10 The Pokémon guy

    Joined:
    Aug 26, 2009
    Messages:
    489
    Location:
    Lumiose City
    Country:
    Costa Rica
    [​IMG]

    Wood, the new firmware that has been relased for many flashcarts including DSTwo, now comes to the DSONEi and DSONE.

    This is a revolutionary firmware with an awsome game compatibility and user interface, now it is 100% working in the DSONE and DSONEi.

    You have 2 downloads, one for the old version of DSONE and another for the DSONE SDHC, DSONEi and DSONEi Mini.

    DSONE (old version): Download
    DSONE SDHC and DSONEi: Download


    Current Version 1.25.4

    Note: You have 2 versions in the download, if you want to preserve your old firmware just copy iWood.nds (and the _rpg folder obviously) or if you want to iWood to be your default firmware (it doesn´t require to have EOS) copy all the files (except iWood.nds).

    [​IMG] More info, game patches and changelog
     


  2. Crystal the Glaceon

    Member Crystal the Glaceon GBAtemp Inkling™ Squishies~

    Joined:
    Sep 13, 2009
    Messages:
    14,811
    Location:
    Inkopolis
    Country:
    Antarctica
    You know, this was kinda made along time ago when the TTWood [​IMG]
     
  3. MaxNuker

    Member MaxNuker GBATemp's Official Shinigami Substitute

    Joined:
    Mar 21, 2011
    Messages:
    614
    Location:
    Portugal
    Country:
    Portugal
    could you tell me what is that skin?
     
  4. Josephvb10
    OP

    Member Josephvb10 The Pokémon guy

    Joined:
    Aug 26, 2009
    Messages:
    489
    Location:
    Lumiose City
    Country:
    Costa Rica
    The Pokemon Black skin, included in the download
     
  5. MaxNuker

    Member MaxNuker GBATemp's Official Shinigami Substitute

    Joined:
    Mar 21, 2011
    Messages:
    614
    Location:
    Portugal
    Country:
    Portugal
    yeah but i want to use it for m3i zero... Wood M3... could you link me to the download of the skin? or tell me what are the skin files on the download ( the ds one old version )
     
  6. Crystal the Glaceon

    Member Crystal the Glaceon GBAtemp Inkling™ Squishies~

    Joined:
    Sep 13, 2009
    Messages:
    14,811
    Location:
    Inkopolis
    Country:
    Antarctica
    Just download the link and copy the skin
     
  7. Sausage Head

    Banned Sausage Head Lord Sausage LXIX

    Joined:
    Oct 28, 2010
    Messages:
    1,677
    Location:
    alanjohn check ur pm
    Country:
    Netherlands
    WAAAAAAT?!
     
  8. Crystal the Glaceon

    Member Crystal the Glaceon GBAtemp Inkling™ Squishies~

    Joined:
    Sep 13, 2009
    Messages:
    14,811
    Location:
    Inkopolis
    Country:
    Antarctica
    http://gbatemp.net/t247732-r4-wood-loader-...stwo?&st=30

    I have yet to get it to work fully for myself, but yeah there it is.

    also when I change the skin of soft-reset it freezes
     
  9. Schicksalsheld

    Member Schicksalsheld GBAtemp Regular

    Joined:
    Aug 29, 2009
    Messages:
    118
    Country:
    Germany
  10. Crystal the Glaceon

    Member Crystal the Glaceon GBAtemp Inkling™ Squishies~

    Joined:
    Sep 13, 2009
    Messages:
    14,811
    Location:
    Inkopolis
    Country:
    Antarctica
    Still in a sense is Wood, being run a SuperCard two
     
  11. Schicksalsheld

    Member Schicksalsheld GBAtemp Regular

    Joined:
    Aug 29, 2009
    Messages:
    118
    Country:
    Germany
    Yes but with this plugin, you are able to start every R4 Custom Firmware, YSMenu should work too...
     
  12. Crystal the Glaceon

    Member Crystal the Glaceon GBAtemp Inkling™ Squishies~

    Joined:
    Sep 13, 2009
    Messages:
    14,811
    Location:
    Inkopolis
    Country:
    Antarctica
    True, but just saying it is running on the Supercard Two. It running as the primary firmware and using the Supercard Two's full functions, no, is it working on the Supercard Two and able to use all the functions of R4 Wood? Yes it is doing that. Just saying it is indeed running Wood on the Supercard Two in some form or another.
     
  13. anakin123

    Newcomer anakin123 Newbie

    Joined:
    Feb 17, 2010
    Messages:
    5
    Country:
    Vietnam
    Still freezing when I soft-reset form games and homebrew. No hot key changeable. But it works great. Is there any way to convert _ds_menu.dat to iwood.nds to use the latest wood for SCDS1?
     
  14. jurassicplayer

    Member jurassicplayer Completionist Themer

    Joined:
    Mar 7, 2009
    Messages:
    4,280
    Location:
    Pantsuland
    Country:
    United States
    If you don't see a WoodTT for it, don't count on one for the SCDSOne. IIRC one is a clone of the other.
     
  15. Josephvb10
    OP

    Member Josephvb10 The Pokémon guy

    Joined:
    Aug 26, 2009
    Messages:
    489
    Location:
    Lumiose City
    Country:
    Costa Rica
    Sorry. Found the bug while soft-resetting


    Relasing the fix in some hours [​IMG]
     
  16. Crystal the Glaceon

    Member Crystal the Glaceon GBAtemp Inkling™ Squishies~

    Joined:
    Sep 13, 2009
    Messages:
    14,811
    Location:
    Inkopolis
    Country:
    Antarctica
    WoodTT works on DSone and DSOnei using this file
     
  17. haddad

    Member haddad GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Aug 12, 2010
    Messages:
    1,519
    Country:
    Canada
    pretty kool [​IMG]
     
  18. anakin123

    Newcomer anakin123 Newbie

    Joined:
    Feb 17, 2010
    Messages:
    5
    Country:
    Vietnam
    One more thing, I tested some games in my SD card. When I ran these following games Lego Star Wars, Pokemon Platinum, LoZ the Spirit track, Okaimi den, Pokemon w/b, I got FAT error...? But PvsZ, NFS carbon, art academy, spider man SD worked fine.
     
  19. Josephvb10
    OP

    Member Josephvb10 The Pokémon guy

    Joined:
    Aug 26, 2009
    Messages:
    489
    Location:
    Lumiose City
    Country:
    Costa Rica
    Version 1.25.4 relased:

    Changelog

    -Fixed soft-reset


    Also from now i only include the files to iWood to be your default firmware, if you want to preserve your old firmware rename SCFW.SC to anything else (.nds)

    And now the download is in FileTrip

    Try this.
     
  20. anakin123

    Newcomer anakin123 Newbie

    Joined:
    Feb 17, 2010
    Messages:
    5
    Country:
    Vietnam
    I've downloaded 1.25.4, backed up saves, formated mem card, set iWood as default OS, but I still get FAT error on those games above. I'm using windows 7 and cant use the open patch? Mine is a Supercard DSone(i) mini. What's wrong with me?
    Thanks in advanced!
     

Share This Page