I've got a DSi XL and the SupercardDSTwo is coming. Now what?

Discussion in 'Supercard' started by Overwhelming, May 28, 2010.

  1. Overwhelming
    OP

    Member Overwhelming GBAtemp Fan

    Joined:
    Dec 13, 2003
    Messages:
    350
    Country:
    Portugal
    I've bought a NDSi XL and ordered a Supercard DSTwo.

    My DS' firmware is 1.4E.

    I've heard someone, who has an Acekard2i, that NDS' with firmware =>1.4 have to be altered, using a method that involves a DS Lite (I don't know what and how).

    Now I'm worried, because I don't have a DS Lite (sold it to help me buy the XL), my firmware is 1.4E and I'm afraid the SupercardDSTwo won't work on it.

    Is it true that I have to downgrade or mod my firmware? Do I really need a DS Lite for that? The SupercardDSTwo doesn't come with everything I need to use it in my DSi XL?

    Thank you for any answers or orientation you might give me.
     
  2. Saddamsdevil

    Member Saddamsdevil GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    569
    Country:
    United Kingdom
    1.4 is pre-installed on DStwo, so don't worry.
     
  3. KevFan

    Member KevFan GBAtemp Fan

    Joined:
    Apr 17, 2010
    Messages:
    331
    Country:
    Ireland
    no it will work because all supercard sd two comes pre-flashed to work on dsi v1.4, i think
     
  4. hunnymonster

    Member hunnymonster GBAtemp Regular

    Joined:
    Mar 29, 2010
    Messages:
    184
    Country:
    United Kingdom
    Nope - put the EOS software for the DSTwo on the MicroSD card, put the microSD in the DSTwo, put the DSTwo in the DSi XL, turn it on... load up the Fish Tycoon Game that it appears as, job done.
     
  5. Overwhelming
    OP

    Member Overwhelming GBAtemp Fan

    Joined:
    Dec 13, 2003
    Messages:
    350
    Country:
    Portugal
    Thanks a lot, guys. I was about to facepalm myself. [​IMG]
     
  6. Krestent

    Member Krestent What to post?

    Joined:
    Mar 31, 2009
    Messages:
    3,952
    Country:
    United States
    Just don't try to boot it without the microSD or without having the firmware installed, because it will give the dreaded "An error has occurred" acreen.
     
  7. quacko

    Newcomer quacko Member

    Joined:
    May 19, 2010
    Messages:
    15
    Country:
    United States
    I thought I was already to go, I even decided to go for the premium service from ShopTemp where they were going to preinstall some stuff. But I get that message an error has occurred. Actually I just tried the microSD card in my computer and it said it needed to be formatted to be read. Am I doing something wrong? I know it is a noob question, I just had a m3ds real which I used to not have to worry about flashing at all.
     
  8. Overlord Nadrian

    Banned Overlord Nadrian Banned

    Joined:
    Jul 28, 2008
    Messages:
    6,671
    Location:
    Riviera
    Country:
    Belgium
    If your computer tells you to format your microSD there is something terribly wrong with it. Make sure you format your microSD with the Panasonic SDFormatter.
     
  9. quacko

    Newcomer quacko Member

    Joined:
    May 19, 2010
    Messages:
    15
    Country:
    United States
    I didn't format and finally got it to read using the usb rather than the card reader. It has nothing on it. Looks like their premium flashing service from shoptemp is worthless for the DSTwo.
     
  10. daroga

    Newcomer daroga Member

    Joined:
    Oct 26, 2006
    Messages:
    32
    Country:
    I just got mine yesterday. Worked perfectly on my DSi XL. Just as stated, you'll get an error if you try to put it into the system without an SD card in it, but it doesn't do any damage.
     
  11. I am r4ymond

    Member I am r4ymond PFE

    Joined:
    Sep 18, 2009
    Messages:
    1,703
    Location:
    Ionia
    Country:
    United States
    Now that you've gone over your worries, time to Download the DSTWO Firmware AHEAD of time so that you can play the DSTWO AQAP once you get it.
     
  12. Delta517

    Member Delta517 Its okay...Im a ninja ;)

    Joined:
    Nov 25, 2008
    Messages:
    1,327
    Country:
    Norway
    And to get some games and homebrew for it too! [​IMG]
     
  13. quacko

    Newcomer quacko Member

    Joined:
    May 19, 2010
    Messages:
    15
    Country:
    United States
    Glad it worked for you daroga. I had no files installed at all. I most definitely had the microSD in there. I never did format the sd card and when I plugged it in to my computer there were 0 files on it. So while I'm not happy with the shoptemp premium flashing service so far I am pretty happy with the DSTWO
     
  14. Reecey

    Member Reecey Mario 64 (favorite game of all time)

    Joined:
    Mar 7, 2010
    Messages:
    3,574
    Location:
    At Home :)
    Country:
    United Kingdom
    Ive got a DSI XL and DSTWO I just downloaded the software v1.01 and unpacked to the microsd put my games in plugged it in the DSI XL and turned it on, no problem at all. I hope its the same for you. enjoy!!
     
  15. achelos

    Newcomer achelos Member

    Joined:
    Apr 12, 2007
    Messages:
    26
    Country:
    Netherlands
    Just ordered mine, I can't wait....

    Also hoping the snes-emu won't take to long. Available ones for the DS are so-so, lol.
     
  16. Overwhelming
    OP

    Member Overwhelming GBAtemp Fan

    Joined:
    Dec 13, 2003
    Messages:
    350
    Country:
    Portugal
    I've ordered at 19th May at night, I've received it today. I'm gonna try it just now. [​IMG]
     
  17. Saddamsdevil

    Member Saddamsdevil GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    569
    Country:
    United Kingdom
    I ordered it the 17th, it shipped the 22nd, still dont have it.
     

Share This Page