It works on PAL!!

Discussion in 'Wii - Console and Game Discussions' started by Edgedancer, Mar 10, 2008.

Mar 10, 2008

It works on PAL!! by Edgedancer at 11:30 AM (5,641 Views / 0 Likes) 28 replies

  1. Edgedancer
    OP

    Member Edgedancer Director of Moon based operations

    Joined:
    Oct 2, 2006
    Messages:
    2,641
    Location:
    Canberra
    Country:
    Australia
    I have been browsing a site that is not able to be mentioned but one of the highest ranked members has just delivered this nice piece of news. SSBB works on PAL.

    This is what he had to say and it should clear up any questions about the layer break as well.

    "Open IMGBURN, select to write iso to DVD, select DVD9, click in TOOLS, SETTINGS->Write->Layer Break->User specified and type 2084960. Burn the DVD

    use lastest version of brickblocker: http://wbb.rockman18.com/?page=home&ln=en"
     


  2. adiabatic

    Newcomer adiabatic Newbie

    Joined:
    Mar 6, 2008
    Messages:
    6
    Country:
    Australia
    do we still need to do the 15% update trick to remove double channels?
     
  3. ItsMetaKnight

    Member ItsMetaKnight GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Mar 4, 2008
    Messages:
    612
    Country:
    Denmark
    have u noticed how BAD the english voices are? i think im going to stick with the japanese version... why bother getting the same game again?
    there are barely any texts too
     
  4. _Pie_

    Member _Pie_ GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 6, 2002
    Messages:
    175
    Location:
    GBARL.it
    Country:
    Italy
    English only or multilanguage?
     
  5. berlinka

    Member berlinka You have sustained a lethal injury.

    Joined:
    Jul 31, 2003
    Messages:
    3,147
    Location:
    Harderwijk, Netherlands
    Country:
    Netherlands
    Yeah I'd liked to know that too. Edgedancer posted about running it through brickblocker, so possibly the people who did the 15% trick before don't have to do it again.

    Here goes hoping.
     
  6. shaunj66

    Administrator shaunj66 Administrator

    Joined:
    Oct 24, 2002
    Messages:
    9,830
    Location:
    South England
    Country:
    United Kingdom
    Or you could wait for some clever sod to replace the English voices with Japanese using the Truchasigner tool . [​IMG]
     
  7. Raikiri

    Member Raikiri GBAtemp Regular

    Joined:
    Aug 7, 2007
    Messages:
    129
    Location:
    The Hague
    Country:
    Netherlands
    No offense, but i read someone who tested it without using brickblocker, dont know if its true, although i do know brickblocker and regionfrii are way over-used, because for half of the NTSC game its recommended to use, which i didnt and the games still worked fine, the only games i've used brickblocker on so far are super paper mario and Mario Galaxy which were Both NTSC
     
  8. Digisven

    Newcomer Digisven Newbie

    Joined:
    Oct 3, 2007
    Messages:
    7
    Country:
    Germany

    This is what >>>BmWh2T
     
  9. Seraph

    Member Seraph GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jan 6, 2007
    Messages:
    894
    Country:
    United States
    Can you read the trophies, challenges, etc.? I was also wondering if the JPN random matches worked outside of Japan now...
     
  10. Vater Unser

    Member Vater Unser GBAtemp Addict

    Joined:
    Oct 28, 2004
    Messages:
    2,184
    Location:
    Pen Island
    Country:
    Germany
  11. Edgedancer
    OP

    Member Edgedancer Director of Moon based operations

    Joined:
    Oct 2, 2006
    Messages:
    2,641
    Location:
    Canberra
    Country:
    Australia
     
  12. shane1972

    Member shane1972 GBAtemp Regular

    Joined:
    Mar 1, 2004
    Messages:
    206
    Location:
    Victoria
    Country:
    Australia
    Hi,

    Can someone tell me if i should burn to -r dl or +r dl?
    I have a wiikey with 1.9g pal.

    Cheers
     
  13. White

    Newcomer White Newbie

    Joined:
    Feb 22, 2008
    Messages:
    1
    Country:
    United States
    Just to clarify: do we have to have to use the guide above to avoid dual channels, Or will running the ISO through brickblocker be enough?

    Sorry, just needed to be sure.

    Oh, and to save me making a separate topic: What's the latest PAL firmware? I'm currently using version 3.1E, and would like to know if it would be safe to update for a Wiikey (1.9g) owner.

    Thanks.
     
  14. Edgedancer
    OP

    Member Edgedancer Director of Moon based operations

    Joined:
    Oct 2, 2006
    Messages:
    2,641
    Location:
    Canberra
    Country:
    Australia
    If you have an American wii, there is no need for you to do the Metroid trick. The firmware will not harm you.
     
  15. hmbn

    Newcomer hmbn Member

    Joined:
    Jan 31, 2008
    Messages:
    45
    Country:
    United States
    The new firmware won't do you any harm. If you burn a brickblocked version, you'll need to burn another unmodified version as well, and then do the 15% trick. However, if you burn an ISO with the update modified, you will only need to burn one disc and it'll work right away.
     
  16. lombers

    Newcomer lombers Advanced Member

    Joined:
    Aug 30, 2007
    Messages:
    56
    Country:
    Australia
    I'm curious about the need to specify a layer break, I didn't have to do this previously with the Caravan DVD9 JAP release of Brawl, is there any reason why the US dump needs to have the layer break set in IMGBurn.

    I was under the impression that IMGBurn worked it out automatically for you, and I think it was only specifically some modchips that required this to be set or the game had issues.

    For reference I am using a Wiikey with v1.9g, can anyone confirm it works without setting the layer break?
     
  17. Marticuno

    Member Marticuno GBAtemp Regular

    Joined:
    Mar 3, 2008
    Messages:
    127
    Location:
    Norway
    Country:
    Norway
    Is it so hard to set a layer break? If you don't have the layer break I'll give it to ya.
     
  18. lombers

    Newcomer lombers Advanced Member

    Joined:
    Aug 30, 2007
    Messages:
    56
    Country:
    Australia
    No, I just don't believe it needs to be set for the game to work properly.

    I will try this tonight with the Wizard release, I don't mind wasting a DL disc.

    I'm pretty sure setting the layer break was only required for specific modchips, I would still like someone to confirm this for me.

    As I said, I didn't have to do this for the JAP version of SSBB to work, I'm curious as to why this is required for the NTSC-U release, unless the game was dumped differently....
     
  19. wwfnomercy55

    Newcomer wwfnomercy55 Member

    Joined:
    Mar 9, 2008
    Messages:
    10
    Location:
    barnsley
    Country:
    United States
    just burnt it for my pal wii. wiikey 1.9g. it works but seems to be in slow motion, any ideas burnt at 2.4 speed with image burn
     
  20. tymore

    Newcomer tymore Newbie

    Joined:
    Mar 11, 2008
    Messages:
    5
    Country:
    Sweden
    "Open IMGBURN, select to write iso to DVD, select DVD9, click in TOOLS, SETTINGS->Write->Layer Break->User specified and type 2084960. Burn the DVD"

    noob question, but where exactly do i select DVD9?
     

Share This Page