It worked yesterday, it doesn't today.

Discussion in 'Wii - Backup Loaders' started by Qc Storm, Jul 15, 2011.

  1. Qc Storm
    OP

    Qc Storm Newbie

    Newcomer
    6
    0
    Jul 15, 2011
    Canada
    And by that I mean EVERYTHING.

    Yesterday I spent quite a bit of time hacking my Wii. Since it was my first time, it took me a while.

    With the help of Hackmii I managed to make it. Installed USB Loader GX, tried Pokemon Battle Revolution. All is well.

    Then I downloaded the SNESX emulator on the Homebrew browser and spent a few hours playing DKCR2. This thing works like a charm.


    The next morning, USB loader GX stopped working. The program would load fine, but would result in a permablack screen once I tried loading a game.

    As for SNESX, it crashes after a few seconds of play (pretty startling) and shows a black screen with strings of numbers and Exception (DSI) Ocurred.



    Now, this whole IOS, cMIOS, cIOS and warblegarble business confuses me to no end. Don't get too technical on me if you're kind enough to help.

    I assume this isn't a unique case, so if there is a thread you suspect that can help me, direct me to it.

    Danke [​IMG]
     
  2. zizer

    zizer GBAtemp Addict

    Member
    2,035
    4
    Aug 23, 2010
  3. FIX94

    FIX94 Global Moderator

    Global Moderator
    7,036
    8,725
    Dec 3, 2009
    Germany
    ???
    You must know that usb loader gx is still not stable everytime, you should use configurable usb loader or wiiflow. Is your wii connected to the internet? If not, then it's normal that snes9xgx is crashing after a few seconds.
     
  4. Qc Storm
    OP

    Qc Storm Newbie

    Newcomer
    6
    0
    Jul 15, 2011
    Canada
    I'll try other loaders then. GX looked really good though.

    Seems weird that SNES9X needs internet though. I'll try that.
     
  5. Qc Storm
    OP

    Qc Storm Newbie

    Newcomer
    6
    0
    Jul 15, 2011
    Canada
    I tried with internet access and everything works.

    Seems pretty weird to me but I wont complain. Thanks guys.
     
  6. Qc Storm
    OP

    Qc Storm Newbie

    Newcomer
    6
    0
    Jul 15, 2011
    Canada
    Update : I switched to USB Loader CFG and it works pretty well. No problems so far.

    I went and tried some other emulators. So far all of them crashed before I could load a game, except 64 and SNES.

    (THE PSX one even went out with a loud screeching noise that nearly made me shit my pants.)

    But I'm gonna look these up later. It ain't much of a problem.
     
  7. PsyBlade

    PsyBlade Snake Charmer

    Member
    2,204
    254
    Jul 30, 2009
    Gambia, The
    Sol III
    Sounds like that HBC network issue to me
    If it:

    a) works as long as HBC find a network (see lower right)
    b) crashes if it does not

    then for the time being
    either give it net access or wait 1-2 min in hbc for it to time out
    a proper solution is in development in http://gbatemp.net/t301061-how-to-fix-the-...in-ahbprot-mode