Is there anyway to use Flashme WITHOUT a DS cart?

Discussion in 'Other Flashing Hardware & Software' started by Jalani, Sep 16, 2009.

Sep 16, 2009
  1. Jalani
    OP

    Newcomer Jalani Newbie

    Joined:
    Aug 15, 2007
    Messages:
    2
    Country:
    United States
    ^^ Topic.

    The reason I ask is that my slot 1 is going bad. It recognizes game cartridges (including my passcard) less and less frequently. I thought since I have a M3 lite (slot 2), that I could get around this problem by using flashme. I realize I can just use it as soon as I get slot 1 to work again, but just in case that day never comes, is there any possible way to boot up flashme without having to use an actual DS cart? I don't really want to have to buy a new console if there is a work around.

    Thanks for the help [​IMG]
     
  2. DanTheManMS

    Member DanTheManMS aka Ricochet Otter

    Joined:
    Jun 2, 2007
    Messages:
    4,325
    Location:
    Georgia
    Country:
    United States
    Remember that FlashMe was made back before slot-1 flash carts even existed, so of course it'll work from your M3 Lite. You just have to make sure you're booted in DS mode before you can launch the flashme.nds file. I'd suggest doing this now, while you still have some slot-1 functionality.
     
  3. Jalani
    OP

    Newcomer Jalani Newbie

    Joined:
    Aug 15, 2007
    Messages:
    2
    Country:
    United States
    That's what I was going to do, but I haven't managed to get it to work again since posting. I was wondering if there is any way to boot it up from *just* the gba slot? Like is there a flashme.gba file floating around out there anywhere?

    *sigh* I wish I had done this sooner [​IMG] I was too afraid of breaking my DS, lol.
     
  4. Jamstruth

    Member Jamstruth Secondary Feline Anthropomorph

    Joined:
    Apr 23, 2009
    Messages:
    3,456
    Location:
    North East Scotland
    Country:
    United Kingdom
    You need it in DS mode for the program to be able to access the firmware.
     
  5. SifJar

    Member SifJar Not a pirate

    Joined:
    Apr 4, 2009
    Messages:
    6,022
    Country:
    United Kingdom
    I'm guessing you have a DS lite which will mean that WifiMe wont work for you (its a wifi passme thing, but only works for ds phats with old firmware, but it lets you boot a gba cart in ds mode)
     
  6. Overlord Nadrian

    Banned Overlord Nadrian Banned

    Joined:
    Jul 28, 2008
    Messages:
    6,671
    Location:
    Riviera
    Country:
    Belgium
    Just try it, with some luck it'll work.
     
  7. lbt

    Newcomer lbt Newbie

    Joined:
    Mar 14, 2009
    Messages:
    8
    Country:
    Germany
    I had the same cards: M3 Lite (Slot2) and Passme (Slot1).

    The Passme is there for a reason: To boot the Slot2 card in DS mode. Without Passme you can not boot into DS mode.
    But once you have flashed your DS with Flashme, booting Slot2 in DS mode will work without Passme.
     

Share This Page