Hacking is there any other way to transfer Cia's into my MSD than pulling it out off my N3ds?

leonmagnus99

Well-Known Member
Member
Joined
Apr 2, 2013
Messages
3,678
Trophies
0
Age
30
Location
Seinegald
XP
2,652
Country
Iraq
so guys since the N3DS needs the screws to loose to open its cover , i find it somewhat hassly to open it, everytime i need something new inside and that could range between 2days to 2weeks. ( i say hassly because.. i broke one of the screws from opening the damn cover so often XD and yes i am careful with it but it still sort of broke ! so its just stuck in there now , i can still open it but it went off its cover ,dont know how to explain! )

is there a way to copy files ,specifically cias into my msd without having to pull out the msd itself?

like you know wirelessly etc. or is there still no option to do that , thanks in advance :)
 
Last edited by leonmagnus99,

justln

Well-Known Member
Member
Joined
Aug 16, 2013
Messages
718
Trophies
0
XP
584
Country
There's a "microSD management" cia that will allow you to transfer over the same WIFI network but a 1.7gb file takes around 30 minutes. Search for it on that iso site.
 
  • Like
Reactions: leonmagnus99

leonmagnus99

Well-Known Member
Member
Joined
Apr 2, 2013
Messages
3,678
Trophies
0
Age
30
Location
Seinegald
XP
2,652
Country
Iraq
still nice ! i will look into it, can we also choose specific folders set ? like for example can i choose the directory i want to copy the file to ?
 

leonmagnus99

Well-Known Member
Member
Joined
Apr 2, 2013
Messages
3,678
Trophies
0
Age
30
Location
Seinegald
XP
2,652
Country
Iraq
if i plug it in ? you mean the 3ds charging cable ? if yes i have one of those :/

what about the FBI way using sockfile? i dont really want it to be super fast, i just want it to work easily etc. :)
 

leonmagnus99

Well-Known Member
Member
Joined
Apr 2, 2013
Messages
3,678
Trophies
0
Age
30
Location
Seinegald
XP
2,652
Country
Iraq
You can do that with MicroSD Management (it comes built in on the n3DS) but it's limited by the 3DS' slow wifi speed.

thanks buddy this was the easiest way for me :) , it is incredibly slow but it is handy for smaller files !

1mb/ps transfer speed ! XD

--------------------- MERGED ---------------------------

i use socket punch+fbi for small cias, but for big ones, i take the sd card out.

i tried the punch and it works now for me finally , but can you tell me if this keeps the cia inside my msd or does it just install it and done?
--------------------- MERGED ---------------------------

It is also limited to windows. Use FTBrony if mSD management doesn't work for you.

is that frpbrony inside HB ? i have Homebrew. hows the speed?
 
Last edited by leonmagnus99,

leonmagnus99

Well-Known Member
Member
Joined
Apr 2, 2013
Messages
3,678
Trophies
0
Age
30
Location
Seinegald
XP
2,652
Country
Iraq
Even worse than mSD management.

LoL .. thanks xD i guess i wont use the mSD management anymore, it freaked me out ,after finishing transfering the few cia files i tapped close and it said it would restart the system but it kicked me back to the data management section and when i tapped to go back there it would kick me back to the msd management , i powered it off now and all is luckily good.
 
Last edited by leonmagnus99,
D

Deleted-236924

Guest
You're better off sticking your memory card in the computer directly, because transferring huge files over Wi-Fi like that, well...

For one, it'll take forever. For two, higher chances of parts of a file becoming corrupted and then it's useless.
They always recommend we transfer files directly by plugging the SD card in the computer whenever something wasn't working saying that transferring it over wireless has a chance of the file being corrupted.
 
Last edited by ,
  • Like
Reactions: leonmagnus99

NicEXE

Well-Known Member
Member
Joined
Dec 6, 2009
Messages
411
Trophies
0
XP
685
Country
Cyprus
LoL .. thanks xD i guess i wont use the mSD management anymore, it freaked me out ,after finishing transfering the few cia files i tapped close and it said it would restart the system but it kicked me back to the data management section and when i tapped to go back there it would kick me back to the msd management , i powered it off now and all is luckily good.
If you use the cia of mSD management instead of going from within the settings, you will actually be kicked back to the home menu. It won't restart.
 

leonmagnus99

Well-Known Member
Member
Joined
Apr 2, 2013
Messages
3,678
Trophies
0
Age
30
Location
Seinegald
XP
2,652
Country
Iraq
If you use the cia of mSD management instead of going from within the settings, you will actually be kicked back to the home menu. It won't restart.

the cia version i had , when i just move the cursor on it /it would freeze the console for me/ note i am using RxTools.

but alls fine now :) the msd management can be handy too! and same goes for fbi+Socketpunch < both work for me so its all cool thanks guys !
 

Site & Scene News

General chit-chat
Help Users
  • Minox @ Minox:
    Such situations suck yeah
  • tsao @ tsao:
    i mean, i don't need a fucking mansion right, but seeing some of the offers they pull up makes me
  • tsao @ tsao:
    uh
  • Minox @ Minox:
    That's how most larger cities in Sweden are like
  • kenenthk @ kenenthk:
    Will ship ups
  • DinohScene @ DinohScene:
    cat!
  • Minox @ Minox:
    Something like 1000-1500 euros a month for a one-room shit apartment
  • kenenthk @ kenenthk:
    What's the common playdate there?
  • kenenthk @ kenenthk:
    Payrate*
  • Minox @ Minox:
    Usually around 2500-3500 euros a month before tax for most people I think
  • Minox @ Minox:
    Of course, engineers and some other jobs end up paying more
  • DJPlace @ DJPlace:
    Hi
  • Minox @ Minox:
    But then you lose a nice 33% of that to tax :|
  • kenenthk @ kenenthk:
    That's not bad but a gallon of milk is probably like 10 euros or something
  • Minox @ Minox:
    No idea how much that is :')
  • kenenthk @ kenenthk:
    Any basic needs for examples
  • The14thfly @ The14thfly:
    gbatemp has no gba section anymore. big brain move.
  • kenenthk @ kenenthk:
    In murica you're lucky to find a decent $800 a month while bringing in $800 per check
  • kenenthk @ kenenthk:
    Biweekly
  • tsao @ tsao:
    minimal wage in Poland rn is 610 euros :kekw:
  • Minox @ Minox:
    There you will find all you need for GBA
  • Minox @ Minox:
    Just click the GBA tag at the top to only see GBA
  • tsao @ tsao:
    and the inflation is going and going, so good luck affording good quality food
    tsao @ tsao: and the inflation is going and going, so good luck affording good quality food