1. estuche

    OP estuche Member
    Newcomer

    Joined:
    Jan 19, 2018
    Messages:
    19
    Country:
    United States
    I have auto RCM and would like to save the life of my power button.

    I know there are some apps that reboot or soft power off the Switch. What I'm after is a software based way of fully powering off the Switch without the need to press any buttons or inserting a dongle. Does that exist?

    The best I have so far is rebooting to payload and turning off via Hekate..
     
  2. Taorn

    Taorn GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    May 27, 2017
    Messages:
    218
    Country:
    United States
    Powering off from the regular power menu will fully power off your Switch, if you use a recent release of Atmosphere.

    Just be cautious to not slide your Switch into the dock afterwards. This will boot it up to RCM.
     
  3. estuche

    OP estuche Member
    Newcomer

    Joined:
    Jan 19, 2018
    Messages:
    19
    Country:
    United States
    Is there a way to get to the regular power menu without pressing the power button (i.e., software based)?
     
  4. BaamAlex

    BaamAlex (*(vu64 *)0x1FF81100)
    Member

    Joined:
    Jul 23, 2018
    Messages:
    1,895
    Country:
    Germany
    Nope

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    If you have autorcm enabled ofc ;)
     
  5. Taorn

    Taorn GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    May 27, 2017
    Messages:
    218
    Country:
    United States
    Of course. That's what the whole question of op is centered around...?
     
  6. BaamAlex

    BaamAlex (*(vu64 *)0x1FF81100)
    Member

    Joined:
    Jul 23, 2018
    Messages:
    1,895
    Country:
    Germany
    Ooops. My bad. Sorry. I didn't read it correctly that he uses autorcm.
     
  7. xabier

    xabier GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Dec 10, 2006
    Messages:
    483
    Country:
    United States
    If you use ulaunch i think you can
     
  8. BaamAlex

    BaamAlex (*(vu64 *)0x1FF81100)
    Member

    Joined:
    Jul 23, 2018
    Messages:
    1,895
    Country:
    Germany
    Nope.
     
  9. osaka35

    osaka35 Instructional Designer
    Moderator

    Joined:
    Nov 20, 2009
    Messages:
    3,004
    Country:
    United States
    Does holding down the home menu button not still bring up the quick settings menu (which has a power-off option)?
     
  10. BaamAlex

    BaamAlex (*(vu64 *)0x1FF81100)
    Member

    Joined:
    Jul 23, 2018
    Messages:
    1,895
    Country:
    Germany
    It does.
     
  11. xabier

    xabier GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Dec 10, 2006
    Messages:
    483
    Country:
    United States
    In fact it does, it gives you the option to sleep, power off and reboot the consolé.
     
  12. estuche

    OP estuche Member
    Newcomer

    Joined:
    Jan 19, 2018
    Messages:
    19
    Country:
    United States
    All I get is a Sleep mode option from the home button :/
     
  13. BaamAlex

    BaamAlex (*(vu64 *)0x1FF81100)
    Member

    Joined:
    Jul 23, 2018
    Messages:
    1,895
    Country:
    Germany
    Dude...the power button on the switch tablet itself. Next to the volume rockers. Hold that button and choose "Power off"
     
  14. estuche

    OP estuche Member
    Newcomer

    Joined:
    Jan 19, 2018
    Messages:
    19
    Country:
    United States
    Bro...read the first post.
     
  15. BaamAlex

    BaamAlex (*(vu64 *)0x1FF81100)
    Member

    Joined:
    Jul 23, 2018
    Messages:
    1,895
    Country:
    Germany
    Not possible. You're screwed then ¯\_(ツ)_/¯
     
  16. estuche

    OP estuche Member
    Newcomer

    Joined:
    Jan 19, 2018
    Messages:
    19
    Country:
    United States
  17. BaamAlex

    BaamAlex (*(vu64 *)0x1FF81100)
    Member

    Joined:
    Jul 23, 2018
    Messages:
    1,895
    Country:
    Germany
    But it isn't so hard to hold the power button...
     
  18. Goku1992A

    Goku1992A Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Nov 20, 2019
    Messages:
    91
    Country:
    United States
    I kinda Never understood auto Rcm when you can use sleep mode

    @OP I guess you have to disable auto RCM the point of AutoRcm is to prevent powering off your console
     
    Last edited: Dec 10, 2019
  19. BaamAlex

    BaamAlex (*(vu64 *)0x1FF81100)
    Member

    Joined:
    Jul 23, 2018
    Messages:
    1,895
    Country:
    Germany
    The rcm mode has nothing to do with sleep mode. It only means that you don't need the jig anymore. And btw the console shuts fully down when you tap/click on "Power off" in HOS. This was a known issue earlier and has been already fixed. Since ams 0.8.4 iirc.
     
  20. Goku1992A

    Goku1992A Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Nov 20, 2019
    Messages:
    91
    Country:
    United States
    Yes I know but my personal experience I dont like using auto rcm I prefer to just leave it in sleep mode and just turn it off when I'm done using a jig only takes 10 secs to do
     
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - rebooted, without, allows