Is there a way to tell what gen. iPod Touch I have?

Discussion in 'iPhone, iPod & iPad' started by DarkMario616, Dec 25, 2009.

  1. DarkMario616
    OP

    Member DarkMario616 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Mar 19, 2008
    Messages:
    547
    Location:
    New York
    Country:
    United States
    Just received it, and it doesn't appear to say.

    It's a 32gb...it's not even in a box but in those casette player looking plastic cases.

    EDIT: I believe it's the 3rd gen after seeing the headphones having a remote for volume on it...but just in case...post here...

    Model: A1318

    Also, since it's 3rd gen...I jailbroke it already...but is it true I cannot re-boot or power off? Because everytime I do I have to re-run blackra1n [​IMG]
     
  2. double_vision

    Member double_vision GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 23, 2008
    Messages:
    269
    Location:
    georgia
    Country:
    United States
    im not sure about jailbreaking 3rd generation ipod touches... so i cant help you there

    the first generation is block-y and the edges dont smooth around the device.

    the 2nd generation and the third generation look almost identical when you look at them, but im pretty sure you can go to
    settings->general->system info
    to find what generation it is.
    judging by what you say with the headphones, thats not exactly guaranteed since you can buy those headphones from apple, but the third generation came with them whereas the 2nd and 1st didnt.

    i would check your settings on your ipod, but i think its a 3rd gen
     
  3. DanTheManMS

    Member DanTheManMS aka Ricochet Otter

    Joined:
    Jun 2, 2007
    Messages:
    4,325
    Location:
    Georgia
    Country:
    United States
    To my (limited) knowledge, the 8GB iTouch is a 2nd gen while the 16GB and 32GB versions are 3rd gen.

    And yes, you have to run blackra1n again if you ever need to power off or reboot. Just don't let the battery die, which isn't a terribly difficult task.
     
  4. double_vision

    Member double_vision GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 23, 2008
    Messages:
    269
    Location:
    georgia
    Country:
    United States
    no, they made the 2nd gen in 16gb and 32gb as well
     
  5. jakey103

    Newcomer jakey103 Advanced Member

    Joined:
    Aug 14, 2009
    Messages:
    57
    Location:
    UK
    Country:
    United Kingdom
    Download battery free off the app store, it will say what gen you ipod is.
     

Share This Page