is there a way to play other M on a pal wii ???

Discussion in 'Wii - Backup Loaders' started by bloodomen2, Aug 28, 2010.

Aug 28, 2010
  1. bloodomen2
    OP

    Newcomer bloodomen2 Advanced Member

    Joined:
    Mar 14, 2009
    Messages:
    50
    Country:
    United States
    i burnd it and tried loading it in neogamma but i keep getting a black screen
    so is there a way to play te nstc version on a pal wii ?
     


  2. tj_cool

    Supervisor tj_cool Stuff

    Joined:
    Jan 7, 2009
    Messages:
    9,942
    Location:
    This planet
    Country:
    Belgium
    Tried forcing PAL?
    What cIOS version do you have?
    Did you set the correct layer break?
     
  3. bloodomen2
    OP

    Newcomer bloodomen2 Advanced Member

    Joined:
    Mar 14, 2009
    Messages:
    50
    Country:
    United States
    havent tried
    not sure what ciso i have
    where do i see what version i have ?
    and i let burnimg calculate the LB
     
  4. cobleman

    Member cobleman GBAtemp Maniac

    Joined:
    Jun 23, 2009
    Messages:
    1,449
    Location:
    Australia
    Country:
    Australia
    Works fine on PAL from DVD+R DL layer break 2084960 and USBloaderGX
    cios249 rev 20 base 56
    Neogamma rev43 i had ios reload block on by mistake lol and it worked fine
     
  5. WiiPower

    Member WiiPower GBAtemp Guru

    Joined:
    Oct 17, 2008
    Messages:
    8,165
    Country:
    Germany
    If you want to make the game to work, then try the game's region. If a game works, but is black&white IT IS WORKING!!! I suspect there's only a NTSC release yet, so force NTSC video mode. If that doesn't work, set hte language to english. And if that doesn't boot the game either, try the Country String patching.
     
  6. bloodomen2
    OP

    Newcomer bloodomen2 Advanced Member

    Joined:
    Mar 14, 2009
    Messages:
    50
    Country:
    United States
    i tried forcing ntsc and country string but it didnt help
    ialso try and install usb loaders but i cant cus wad manager ha problems i get error 2011 on everything i try to install
    damn this wii hcking is too complicated for me :\ all those damn ios cios i dont get it
    is there some pack that you can easily install and then your all set to play new games ?
     
  7. Krestent

    Member Krestent What to post?

    Joined:
    Mar 31, 2009
    Messages:
    3,952
    Country:
    United States
    You force the video mode for your Wii, so PAL Wii = force PAL.
     
  8. WiiPower

    Member WiiPower GBAtemp Guru

    Joined:
    Oct 17, 2008
    Messages:
    8,165
    Country:
    Germany
    No. If you want a game to work, you need to use the video mode of the game and NOT of your wii. That's excatly what's causing the most errors on import games.
     
  9. boof222

    Member boof222 GBAtemp Fan

    Joined:
    Jun 26, 2009
    Messages:
    435
    Location:
    NSW
    Country:
    Australia
    Wiipower is right, you have to force the video mode of the game.
     
  10. RedHero

    Member RedHero GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 27, 2008
    Messages:
    208
    Country:
    Netherlands
    I don't force it, but it works in color. But it keeps getting disc error near the baby's cry part early in the game. Currently trying to figure out how to make it work.
     
  11. bloodomen2
    OP

    Newcomer bloodomen2 Advanced Member

    Joined:
    Mar 14, 2009
    Messages:
    50
    Country:
    United States
    i give up
    il just wait for pal release
     
  12. Blue-K

    Member Blue-K No right of appeal.

    Joined:
    Jun 21, 2008
    Messages:
    2,572
    Location:
    Helvetica
    Country:
    Switzerland
    There's your problem. This will make an incorrect layer break = not working game. Go to Settings -> Write -> User Specified in IMGBurn and put 2084960 in. Then burn the game again. After that, it *should* work (if Brawl worked for you). Otherwise, if it still won't work after that, you might have a bad brand of DVDs, need to force the Videomode or the Language, or your Wii might not be capable of reading DL Discs.

    Btw: After burning, don't forget to set the settings back to "calculate" in IMGBurn.
     
  13. TheTwoR's

    Member TheTwoR's Yay I can finally edit this thingy :D

    Joined:
    Aug 5, 2010
    Messages:
    670
    Country:
    Belgium
    I wonder what the "Region Free Everything" hack in priiloader is used for.
    Would it help someone like him? [​IMG]
     
  14. Blue-K

    Member Blue-K No right of appeal.

    Joined:
    Jun 21, 2008
    Messages:
    2,572
    Location:
    Helvetica
    Country:
    Switzerland
    No, since he's using NeoGamma to load Backups, which gives you automaticly Region-Free. Any loader does that.

    The Hack in Priiloader is for the Disc Channel (and WiiWare/VC) and mostly for Retail-Games (though if you have DarkCorp it works also for Backups). And you need a TV which can display the NTSC/PAL-Signal, otherwise you'll have black-white games. I would prefer Loaders for Games from other Regions, imo...

    Btw @bloodomen2: If all those damn cIOS/IOS are too complicated for you, then buy the game once it's out in your stores. Dang, it works, no messing and burning required. People like you should do that...
     
  15. bloodomen2
    OP

    Newcomer bloodomen2 Advanced Member

    Joined:
    Mar 14, 2009
    Messages:
    50
    Country:
    United States
    il try with 2084960 really hope its the cause and that i wont have the throw another DL to the garbage
    iuse fortis discs btw and they work great on the 360
     
  16. Krestent

    Member Krestent What to post?

    Joined:
    Mar 31, 2009
    Messages:
    3,952
    Country:
    United States
    But wouldn't that make the game output in NTSC to the PAL TV?
     
  17. FIX94

    Global Moderator FIX94 Global Moderator

    Joined:
    Dec 3, 2009
    Messages:
    6,548
    Location:
    ???
    Country:
    Germany
    Yes, but where is the problem with this? Many PAL TVs don't have problems with NTSC.
     
  18. bloodomen2
    OP

    Newcomer bloodomen2 Advanced Member

    Joined:
    Mar 14, 2009
    Messages:
    50
    Country:
    United States
    Nice ! the game works it really was the layer break !
    Damn DL discs!
    thx ppl [​IMG]
     
  19. CrimzonEyed

    Member CrimzonEyed GBAtemp's Assassin

    Joined:
    Sep 3, 2007
    Messages:
    2,486
    Location:
    The Shadows
    Country:
    Japan
    this is the kind of game you feel bad if you pirate -.-
     
  20. bloodomen2
    OP

    Newcomer bloodomen2 Advanced Member

    Joined:
    Mar 14, 2009
    Messages:
    50
    Country:
    United States
    i like the metroid trilogy but overall im not a big fan of the series and the control scheme in this game looks really bad!
    i hope the game worth those 2 dl
    and i got the game to work but for some reason there are terrible lags in video and audio of cutscenes!
     

Share This Page