Is there a way to make my Power button... (WinXP x86)

Discussion in 'Computer Games and General Discussion' started by jceggbert5, Jan 29, 2010.

  1. jceggbert5
    OP

    Member jceggbert5 Check out my hack, New Retro Mario Bros.

    Joined:
    Dec 1, 2008
    Messages:
    989
    Location:
    USA, Earth, MilkyWay
    Country:
    United States
    I am in the process of building a media center computer for my family, and I was wondering if there's a way to make my power button (on the tower itself) enable/disable my video output...

    I know that I can disable the power button altogether, but this would help us because in standby, it won't record, and we don't like to leave the monitor on, so we have to walk all the way up to it and turn it on/off... It gets annoying... VERY easily... When the monitor has no input, it just goes to sleep, so we don't have to worry to turn it off...

    My mom has bad knees, so it is painful for her to do it when I am away...

    edit: More info:

    WinXP Home Service Pack 3
    AGP Video Card (128MB vRAM)

    (I don't think anything else is relevant... Just ask if you need anything else...)
     
  2. jceggbert5
    OP

    Member jceggbert5 Check out my hack, New Retro Mario Bros.

    Joined:
    Dec 1, 2008
    Messages:
    989
    Location:
    USA, Earth, MilkyWay
    Country:
    United States
    Can anyone help me? It's been 2+ days...
     
  3. GexX2

    Member GexX2 Lurker

    Joined:
    Oct 23, 2006
    Messages:
    517
    Location:
    Tennesee, US
    Country:
    United States
  4. zeromac

    Member zeromac Finally reached 1000 posts EXACTLY

    Joined:
    Mar 7, 2009
    Messages:
    2,194
    Location:
    Earth
    Country:
    Australia
    Could you phrase the question in simplier terms? i don't get it [​IMG]
     
  5. jceggbert5
    OP

    Member jceggbert5 Check out my hack, New Retro Mario Bros.

    Joined:
    Dec 1, 2008
    Messages:
    989
    Location:
    USA, Earth, MilkyWay
    Country:
    United States
    simpler terms:

    I want my Power button to turn on/off my VGA Output instead of the computer itself...
     
  6. nitrostemp

    Member nitrostemp GBAtemp Maniac

    Joined:
    Mar 15, 2009
    Messages:
    1,265
    Country:
    Australia
    you could just get a remote for the pc
     
  7. Hakoda

    Member Hakoda GBAtemp Addict

    Joined:
    Feb 2, 2008
    Messages:
    2,133
    Location:
    San Jose, CA
    Country:
    United States
    I know for a fact you can do it in Vista and 7 but I don't see way in XP... unless you grab a keyboard with a sleep button...

    ~ Jon
     
  8. nitrostemp

    Member nitrostemp GBAtemp Maniac

    Joined:
    Mar 15, 2009
    Messages:
    1,265
    Country:
    Australia
    yea wireless keyboard
     

Share This Page