Is there a way to load GBA on a R4DS flashcard?

Discussion in 'NDS - Emulation and Homebrew' started by Sir Eagle, Apr 8, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Sir Eagle
    OP

    Newcomer Sir Eagle Member

    Joined:
    Mar 22, 2009
    Messages:
    23
    Country:
    Netherlands
    im looking for a gba loader for the r4 that doesnt need any slot-2 extentions. is there any?
     
  2. Calafas

    Member Calafas GBAtemp Fan

    Joined:
    Mar 29, 2008
    Messages:
    341
    Location:
    England
    Country:
    United Kingdom
  3. rockstar99

    Member rockstar99 Hi

    Joined:
    Dec 3, 2008
    Messages:
    7,375
    Location:
    Toronto
    Country:
    Canada
    A Slot one flashcart can NEVER load gba games
    get a slot 2 flash card (eg ez flash 3in 1)
     
  4. Sir Eagle
    OP

    Newcomer Sir Eagle Member

    Joined:
    Mar 22, 2009
    Messages:
    23
    Country:
    Netherlands
    not true. my friend has a flashcard that boots gba. i dont know which one it is though
     
  5. Vague Rant

    Member Vague Rant Deceptively cute

    Joined:
    Aug 7, 2008
    Messages:
    1,980
    Location:
    Melbourne
    Country:
    Australia
    Fuck off, you're a lying sack of shit and/or stupid.
     
  6. Ryupower

    Member Ryupower Brood

    Joined:
    Oct 8, 2007
    Messages:
    2,763
    Country:
    United States
    you can load a REAL GBA cart using the boot slot 2 option
    you CANT and will NEVER load GBA roms with out using a slot-2 card like the ez3-in-1

    there a 2 types of DS flash cards a slot1 is a ds card
    and a slot 2 card is a GBA type card

    there are DS/GBA slot-2 cards that can play DS and GBA games
    but there is NO slot1 the can GBA/DS games
     
  7. Sir Eagle
    OP

    Newcomer Sir Eagle Member

    Joined:
    Mar 22, 2009
    Messages:
    23
    Country:
    Netherlands
    i dont know for sure but i think that kinda language is forbidden on this forum. but its weird, cuz im sure he could boot gba. anyway, if you say you cant i guess youre right
     
  8. Vague Rant

    Member Vague Rant Deceptively cute

    Joined:
    Aug 7, 2008
    Messages:
    1,980
    Location:
    Melbourne
    Country:
    Australia
    Not really, although respecting other users is in there somewhere. Another thing that's in there is this:

    This question has been asked so many times as to be a complete waste of space. A cursory glance at the boards would tell you this.
     
  9. SifJar

    Member SifJar Not a pirate

    Joined:
    Apr 4, 2009
    Messages:
    6,022
    Country:
    United Kingdom
    sure its not a slot 2 flashcart, or he hasnt got a slot 2 expansion pak inserted? With an expansion pak eg EzFlash 3-in-1 you can load GBA games from slot 1, but otherwise, you need a slot 2 flashcart.
     
  10. ShadowEO

    Member ShadowEO GBAtemp Regular

    Joined:
    Mar 31, 2009
    Messages:
    217
    Location:
    Ohio, USA
    Country:
    United States
    No, There is no way to use GBA roms in an R4 without slot-2 expansion like EZFlash 3-in-1.

    Also I believe that a post very similar to this was stickied in the R4 forum just to prevent posts like this. And isn't this in the wrong forum anyway... I find it hard to believe that it should be in "NDS - Homebrew Games & Applications"
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page