Is Sandisk a good brand for MicroSDHC?

Discussion in 'CycloDS' started by Rebound, Apr 1, 2008.

Apr 1, 2008
  1. Rebound
    OP

    Member Rebound GBAtemp Fan

    Joined:
    Jan 31, 2008
    Messages:
    363
    Country:
    Australia
    I want to get a 4 gig one, will it work on CycloDS like my current kingston 1gb?
     


  2. ojsinnerz.

    Member ojsinnerz. Damned

    Joined:
    Oct 27, 2007
    Messages:
    3,152
    Location:
    Canada
    Country:
    Canada
    Not likely. Sandisk ones are slower compared to kingstons.
     
  3. Rebound
    OP

    Member Rebound GBAtemp Fan

    Joined:
    Jan 31, 2008
    Messages:
    363
    Country:
    Australia
    once i get into the game will it be ok?
     
  4. DS64

    Member DS64 GBAtemp Regular

    Joined:
    May 16, 2007
    Messages:
    108
    Country:
    United States
    Well its okay other than the fact that a few games will freeze on it because of its speed. I tend to stay away from Sandisk.
     
  5. CeePhour

    Newcomer CeePhour Member

    Joined:
    Mar 18, 2008
    Messages:
    36
    Location:
    The Next Level
    Country:
    United States
    The 4GB SanDisk microSDHC they carry at Best Buy is only Class 2... I'd stay away. Unfortunately, for some people, they can't order online with cards and have to pay with cash or checks, and have no choice but to buy stuff like this.
     
  6. Rebound
    OP

    Member Rebound GBAtemp Fan

    Joined:
    Jan 31, 2008
    Messages:
    363
    Country:
    Australia
  7. DS64

    Member DS64 GBAtemp Regular

    Joined:
    May 16, 2007
    Messages:
    108
    Country:
    United States
    I dont own the 4GB version but I do own the 2GB version, it plays all games just fine except for 2 or maybe 3 games.
     
  8. Zankurou

    Member Zankurou GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 10, 2005
    Messages:
    135
    Location:
    Central Florida
    Country:
    United States
    Well I'm thinking of getting a SanDisc 8GB Class 4 microSDHC card. Would it be worth getting?
     
  9. ojsinnerz.

    Member ojsinnerz. Damned

    Joined:
    Oct 27, 2007
    Messages:
    3,152
    Location:
    Canada
    Country:
    Canada
    I have that. It works fine, but freezes every once in awhile on my SCDS1 SDHC. It happens fairly often, but it's not too bad. It should work fine on Cyclo, for it's less picky with micro sd's.
     
  10. Rebound
    OP

    Member Rebound GBAtemp Fan

    Joined:
    Jan 31, 2008
    Messages:
    363
    Country:
    Australia
    So does that mean the games will have problems or wqill just take a while to load?
     
  11. xCuteBunnyx

    Member xCuteBunnyx GBAtemp Regular

    Joined:
    Mar 14, 2008
    Messages:
    196
    Country:
    United States
    It'll be slower than the top brands.
    Try Castevania: POR on the sandisk. And if that works, pretty much almost every game will work.
     
  12. Minox

    Supervisor Minox Spytech Employee

    Joined:
    Aug 27, 2007
    Messages:
    5,617
    Country:
    Sweden
    Kingston, Toshiba and A-Data makes good memorycards that are worth the money, Sandisk don't.
     
  13. Urziel

    Newcomer Urziel Member

    Joined:
    Mar 5, 2008
    Messages:
    33
    Country:
    United Kingdom
    i just came back from Cyclods forums... how come people say that Cyclo is ok with kingston? there is a thread there with people who fried their MicroSDs due to the new firmware... anyone that has any ideas?

    http://www.teamcyclops.com/forum/showthread.php?t=5280 here is the thread, enjoy
     
  14. Toni Plutonij

    Former Staff Toni Plutonij *has TrolleyDave & tiny p1ngy on moderating shelf!

    Joined:
    Dec 22, 2007
    Messages:
    8,153
    Location:
    Depths of Nuclear powerplant
    Country:
    Croatia
    I'm using SanDisc 4GB Class 2 SDHC on my Cyclo DS..And I don't have any problems..Been using it for several months, played lots of games, no freeze whatsoever..It even plays Castlevania: PoR..

    Looks like I just got the right card!! [​IMG]
     
  15. SpectralSounds

    Newcomer SpectralSounds Advanced Member

    Joined:
    Mar 5, 2007
    Messages:
    95
    Location:
    Pennsylvania
    Country:
    United States
    I have the Sandisk 8gig and Castlevania PoR works just fine for me on the Cyclo. Ive used Sandisk 1gigs on the R4 and now the 8 gig on the CycloDS and never had any problems with their chips.
     
  16. ojsinnerz.

    Member ojsinnerz. Damned

    Joined:
    Oct 27, 2007
    Messages:
    3,152
    Location:
    Canada
    Country:
    Canada
    Mine freezes too often...
     
  17. Rebound
    OP

    Member Rebound GBAtemp Fan

    Joined:
    Jan 31, 2008
    Messages:
    363
    Country:
    Australia
    Thats just what I wanted to hear, thanks
     
  18. krazykirk

    Member krazykirk GBAtemp Fan

    Joined:
    Jul 17, 2007
    Messages:
    399
    Location:
    Australia
    Country:
    Australia
    The firmware that fried the MicroSD cards were highly unstable beta builds. The problem has been fixed in the v1.3 release.
     
  19. gaol

    Newcomer gaol Newbie

    Joined:
    Apr 3, 2008
    Messages:
    3
    Country:
    United States
    Exactly same experience here with the same card.

    A lot is made of speed classes with no proof it is the actual cause of problems. My sandisk has worked perfectly.
     
  20. Bob Evil

    Member Bob Evil The Department of Home-Made Insecurity

    Joined:
    Sep 27, 2006
    Messages:
    3,783
    Location:
    Out of the corner of your eye
    Country:
    United Kingdom
    I bought official SanDisc & Kingston cards, and they work fine for me ... I have no idea about speed classes and such lol
     

Share This Page