Is My R4i Card Broken?

Discussion in '3DS - Flashcards & Custom Firmwares' started by thepupscast, Aug 19, 2015.

  1. thepupscast
    OP

    thepupscast Newbie

    Newcomer
    6
    0
    Aug 19, 2015
    United States
    Well, a while ago I bought a r4i gold for 3ds. I installed the firmware and it worked perfectly on my 3ds. Then I hit the update button. While it was doing its thing, I pulled the card out of the 3ds. And it didn't work. I bought a new microsd and it still didn't work. Doesn't show up in menu, just says it's not inserted on 3ds. On DSIXL, the system crashes with an error please restart. And the NDSL just has a white screen when I launch it. Help!
     
  2. Ultimatezmaili

    Ultimatezmaili Member

    Newcomer
    29
    4
    Jul 20, 2015
    Jordan
    yes you probably broke your card because it updates the card itself not the sd (i think)
     
  3. thepupscast
    OP

    thepupscast Newbie

    Newcomer
    6
    0
    Aug 19, 2015
    United States
    Is there any way to fix it?
     
  4. wessider91

    wessider91 Member

    Newcomer
    26
    1
    Aug 19, 2015
    Netherlands
    You have (soft) bricked the card as far as i can tell, the r4 card firmware is installed on card not on micro sd.

    Edit:

    Maybe if you could borrow someones r4i card, make it ready for an update and before you press A eject his card, then insert your card with his micro sd , and then maybe there is an chance you can fix it?
     
  5. Ultimatezmaili

    Ultimatezmaili Member

    Newcomer
    29
    4
    Jul 20, 2015
    Jordan
    i actually dont know if it doesn't work even on nds i dont think there's a way to fix it
     
  6. thepupscast
    OP

    thepupscast Newbie

    Newcomer
    6
    0
    Aug 19, 2015
    United States
    The NDSL just gives me a white screen when I load up the card.

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    Wess, this is a good idea, but sadly nobody I know has an R4i card.
     
  7. wessider91

    wessider91 Member

    Newcomer
    26
    1
    Aug 19, 2015
    Netherlands
    Sorry m8 cant help you out neither, stucked here with an r4itt which not supports my 6.1 3ds:/
     
  8. thepupscast
    OP

    thepupscast Newbie

    Newcomer
    6
    0
    Aug 19, 2015
    United States
    So there's no way I can easily fix this?
     
  9. The Real Jdbye

    The Real Jdbye Always Remember 30/07/08

    Member
    GBAtemp Patron
    The Real Jdbye is a Patron of GBAtemp and is helping us stay independent!

    Our Patreon
    11,804
    4,989
    Mar 17, 2010
    Norway
    Alola
    It doesn't have to be a R4i card, it can be any DS flashcart. You will have to do it on a DS Lite as DSi/3DS won't read the card after you swap them. This is the only thing that has any chance of unbricking the card.
     
  10. Marko76

    Marko76 GBAtemp Psycho!

    Member
    3,507
    1,974
    Aug 19, 2015
    United Kingdom
    Clydebank
    What I don't get is why the heck would you remove the card while doing the update that makes no sense to me.
     
  11. jonthedit

    jonthedit GBAtemp Advanced Maniac

    Member
    1,691
    438
    May 30, 2011
    Bangladesh
    Seriously?
    ^^ Are misinterpreting.
    He updated his 3DS and is wondering why the cart isn't compatible anymore...
     
  12. thepupscast
    OP

    thepupscast Newbie

    Newcomer
    6
    0
    Aug 19, 2015
    United States
    No, I tried updating the card then I pulled it out during.

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    Welp, I'm ordering a new card from nds-card.com comes on Friday, thanks for yer help all! I'll try not to brick this one as it was 40 bucks. Also, does R4i Gold 3DS support 32GB micro sd?
     
  13. driverdis

    driverdis I am Justice

    Member
    2,383
    901
    Sep 21, 2011
    United States
    1.048596β
    wait, you spent $40 on an R4i Gold?,that is too expensive. I would have went for the Supercard DSTWO as it is not much more than that.
     
  14. WiiSoftModNoob

    WiiSoftModNoob Newbie

    Newcomer
    8
    0
    Jun 3, 2015
    Netherlands
    my R4i gold didnt work at the first place but when i boot it up (on NDSL) it also gives me a white screen
     
  15. thepupscast
    OP

    thepupscast Newbie

    Newcomer
    6
    0
    Aug 19, 2015
    United States
    Yeah, it works great. And I supported the site xD