is my computer screwed? virus.....

Discussion in 'Computer Games and General Discussion' started by phantastic91, Jul 19, 2008.

Jul 19, 2008
  1. phantastic91
    OP

    Member phantastic91 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Sep 25, 2006
    Messages:
    501
    Location:
    California
    Country:
    United States
    ok so i got annoyed at my computer speed because its probably ten times slower than what it was before so i finally decided to download anti-viruses. i'm 90% positive that i downloaded the real ones and not the ones that pretend to be anti-viruses but are actually viruses themselves.

    so i got AVG free 8.0 and zone alarm first. AVG always scans but detects NOTHING every time. i use zonelalarm and it detected a couple of things but not the big ones. and things it detects always somehow manages to come back to my computer. so that didn't work. It scans and the file its scanning clearly says trojan and i can see 20 of them go by and zone alarm just isn't picking it up.

    so i got Spybot S and D the free version. finds stuff but only ad wares that come back eventually later anyways and doesn't help.

    then i got SuperAntiSpyware. it always detects like 70 adwares gets rid of it then when i scan again the same ones pops up again so that didn't helps.

    i used the search thing on this site about a virus and most of the user said NOD32 is really good. it didn't detect anything at all. (i got the free trial)


    i guess i'm screwed? please help [​IMG]
     


  2. FaRReR

    Member FaRReR GBAtemp Regular

    Joined:
    Feb 1, 2008
    Messages:
    278
    Location:
    the Internet
    Country:
    Australia
    Well...

    How many programs are you running? That slows down my computer.
    If you're running Windows, try ending some processes, that helps sometimes.
     
  3. fischju

    Member fischju Rehabilitated Jaywalker

    Joined:
    Jan 11, 2008
    Messages:
    1,940
    Country:
    United States
    These days, nobody does any of that. We all (XP users) have a good firewall and antivirus program running at all times, and if there is a problem that bad just reformat and do a clean install.

    Back up your data, reformat, and do a clean install. This time get Comodo firewall.
     
  4. phantastic91
    OP

    Member phantastic91 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Sep 25, 2006
    Messages:
    501
    Location:
    California
    Country:
    United States

    don't have stuff to do that thanks though!


    (you need some sort of xp disc right...thats what my sister said. sorry i'm such a noob. if so i lost it)
     
  5. FaRReR

    Member FaRReR GBAtemp Regular

    Joined:
    Feb 1, 2008
    Messages:
    278
    Location:
    the Internet
    Country:
    Australia
    Aw, crap! You only installed the Anti-Virus and the firewall RECENTLY???
    That's just (pardon me) idiotic.

    Edit: For the record I stand by what I said!
     
  6. zidane_genome

    Member zidane_genome My sword has a +2 bleeding... wanna test it out?

    Joined:
    May 21, 2006
    Messages:
    2,320
    Country:
    United States
    In safe mode, do a Ctrl-Shift-Esc, and then click on the PROCESSES tab, write up everything in there, then do the same thing in normal mode...

    I'll tell you everything that's running, and if you have a virus or not.
     
  7. fischju

    Member fischju Rehabilitated Jaywalker

    Joined:
    Jan 11, 2008
    Messages:
    1,940
    Country:
    United States
    Go to the bay, search for minipe and download the one with the most seeds (should be minipe 2006). Use this to reformat. Then grab a copy of XP SP2 Corporate or OEM (with most seeds) and install that.
     
  8. phantastic91
    OP

    Member phantastic91 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Sep 25, 2006
    Messages:
    501
    Location:
    California
    Country:
    United States

    k ill try it now it'll probably take a while so just come back when you have free time thanks man!


    AT FISCHJU: yea i did that didn't work.
     
  9. fischju

    Member fischju Rehabilitated Jaywalker

    Joined:
    Jan 11, 2008
    Messages:
    1,940
    Country:
    United States
    You can reboot in safe mode and run AV scans (I hope you know how to do this?)
     
  10. FaRReR

    Member FaRReR GBAtemp Regular

    Joined:
    Feb 1, 2008
    Messages:
    278
    Location:
    the Internet
    Country:
    Australia
    I'm almost feeling sorry for you. If you get a new computer load AVG and WinPatrol onto it before you connect it to the internet.

    If you have a Windows XP installation disc, re-install.
     
  11. zidane_genome

    Member zidane_genome My sword has a +2 bleeding... wanna test it out?

    Joined:
    May 21, 2006
    Messages:
    2,320
    Country:
    United States
    What is it with people that insist that AntiVirus and Firewalls are the best thing since sex with 2 women at once (was gonna say sliced bread, but my way is much better, lol!!)

    I REFUSE to run antivirus, and a firewall! I turn ALL THAT SHIT OFF! My system runs perfectly!

    I have 2 rules for me and my wife...

    1) don't download anything from a website that you don't know what it is, and never download a .exe/.com/.bat file, EVER!

    2) NEVER EVER EVER EVER EVER EVER EVER download a .exe/.com/.asf/.wmv file from Limewire... EVER!!

    Follow those 2 rules, and your perfectly safe! Not sure if the file you have is a virus? Run it in a VirtualMachine, or run it on a second computer not connected to the internet or home network as a test machine.

    Not only do AntiVirus and Firewalls take up WAY too much room on HardDrives, but they slow performance since they are always scanning, and slow your internet connection!

    EDIT:
    If you want my IP address to try to hack me, I'll be more than happy to let you have it!
     
  12. fischju

    Member fischju Rehabilitated Jaywalker

    Joined:
    Jan 11, 2008
    Messages:
    1,940
    Country:
    United States
    Yea, they don't really do any of that. You are behind a router that acts like a hardware firewall, I take it (not everybody is!) My firewall allows me to lock down folders that I don't want modified (by accident or otherwise) can give me a running process tree, shows me what is using my bandwidth and how much, allows me to stop programs from calling home, can show me a port forwarding map for my whole network, ect, ect, ect. All VERY useful.

    And my AV isn't running all the time in Vista (weekly scans) but I do have NOD32 for XP
     
  13. podunk1269

    Member podunk1269 GBAtemp Fan

    Joined:
    Aug 26, 2007
    Messages:
    406
    Location:
    West ByGod , USA
    Country:
    United States
    ok, dont use any of that crap. goto kaspersky.com and download Kaspersky Internet Security. It is the best AV and firewall. you can also pirate it if you want but it is worth buying. there is a 30 day trial, so try it out and let me know what you think. I havnt found anything that can get past kaspersky
     
  14. phantastic91
    OP

    Member phantastic91 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Sep 25, 2006
    Messages:
    501
    Location:
    California
    Country:
    United States
    in the same order



    SAFEMODE

    taskmgr.exe
    explorer.exe
    svchost.exe
    svchost.exe
    svchost.exe
    lsass.exe
    services.exe
    winlogon.exe
    csrss.exe
    smss.exe
    system
    system idle process SYSTEM


    NORMAL MODE:

    wuauclt.exe
    taskmgr.exe
    Ymsgr__tray.exe
    paltalk.exe
    SUPERAntiSpywar...
    ctfmon.exe
    egui.exe
    SearchSettings.exe
    svchost.exe
    reader__sl.exe
    opware32.exe
    alg.exe
    ScanningProcess...
    explorer.exe
    viewpointService...
    svchost.exe
    vsmon.exe
    svchost.exe
    svchost.exe
    svchost.exe
    svchost.exe
    scslaccess.exe
    svchost.exe
    hvsvc32.exe
    lsass.exe
    services.exe
    winlogon.exe
    csrss.exe
    smss.exe
    ekrn.exe
    AppleMobileDevic...
    Scanning Process...
    Spoolsv.exe
    System
    SystemIdleProcess
     
  15. phantastic91
    OP

    Member phantastic91 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Sep 25, 2006
    Messages:
    501
    Location:
    California
    Country:
    United States
    wait if i reformat that erase everything right? then if it does then i go back on the internet and download XP SP2 Corporate or OEM? sorry just making sure. thanks.!
     
  16. fischju

    Member fischju Rehabilitated Jaywalker

    Joined:
    Jan 11, 2008
    Messages:
    1,940
    Country:
    United States
    Download them, use imgburn to burn them to isos. Use the first to delete everything, then use the second to install Windows.
     
  17. podunk1269

    Member podunk1269 GBAtemp Fan

    Joined:
    Aug 26, 2007
    Messages:
    406
    Location:
    West ByGod , USA
    Country:
    United States
    get kaspersky and you may not have to reformat. I just used it to clean up my father in laws xp machine, and he loves porn and hasnt ran anti-virus in 3 years. I had to run the scan 5 times to keep removing stuff, but it got the job done without a format
     
  18. phantastic91
    OP

    Member phantastic91 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Sep 25, 2006
    Messages:
    501
    Location:
    California
    Country:
    United States

    ill try this first then what fischju said THANKS GUYS! but i dont think this will work. i use this program in the past with my dads old computer and it did nothing. ill test it out again.
     
  19. fischju

    Member fischju Rehabilitated Jaywalker

    Joined:
    Jan 11, 2008
    Messages:
    1,940
    Country:
    United States
    The 2006 build of MiniPE has antivirus tools too, which are very useful.
     
  20. zidane_genome

    Member zidane_genome My sword has a +2 bleeding... wanna test it out?

    Joined:
    May 21, 2006
    Messages:
    2,320
    Country:
    United States
    scslaccess.exe is "hiding"... it's supposed to be scsiaccess.exe, but you see i and l look close, so your eyes glance over it... save with hvsvc32.exe, should be Nvsvc32, not H...

    Your best bet, back up EVERYTHING, and WIPE your drive... don't backup any EXE/COM files if you can help it... if you need to save these, be sure you SCAN them before you put them back on your system!
     

Share This Page