is it possible to play GBA games on the DS?

Discussion in 'NDS - Console and Game Discussions' started by bb521, Dec 15, 2008.

Thread Status:
Not open for further replies.
Dec 15, 2008
  1. bb521
    OP

    Newcomer bb521 Advanced Member

    Joined:
    Jun 24, 2008
    Messages:
    82
    Country:
    Canada
    i was wondering if there was a program to let you download GBA ROMS and put it in your flashcart and make it work.
     
  2. DarkLG

    Member DarkLG Wow One Shiny Ribbon!!!!

    Joined:
    Jun 21, 2007
    Messages:
    1,401
    Location:
    Indiana
    Country:
    United States
    No.You need a slot 2 card to run gba games.You can run Gba games from the slot 1 memory card using a slot 2 card though.
     
  3. spinal_cord

    Member spinal_cord Knows his stuff

    Joined:
    Jul 21, 2007
    Messages:
    2,871
    Location:
    somewhere
    Country:
    United Kingdom

    There are about 1,000,000,000 posts on this subject, they can very likely be found by using the websites 'search' feature.
     
  4. xist

    Member xist ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΔΑΙΜΟΝΑ ΕΑΥΤΟΥ

    Joined:
    Jul 14, 2008
    Messages:
    5,861
    Country:
    United Kingdom
    One Billion [​IMG]
     
  5. Priss

    Member Priss GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 18, 2008
    Messages:
    209
    Location:
    Hamilton, Ontario
    Country:
    Canada
    I'd like to know where you get those statistics from [​IMG]
     
  6. nin10do

    Member nin10do GBAtemp Fan

    Joined:
    Dec 22, 2007
    Messages:
    471
    Location:
    UK
    Country:
    Taiwan
    ITS OVER 9000


    LoL sorry had to be said [​IMG]

    but seriously just buy the slot 2 mem expansion and you're on your way.
     
  7. Priss

    Member Priss GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 18, 2008
    Messages:
    209
    Location:
    Hamilton, Ontario
    Country:
    Canada
    zoom zoom.
    I'd rather be playing PSX imported games I could never get my hands on because
    -to expensive
    -very rare

    Now that I got my emulator working like a charm, I'm playing Tales of Destiny 2 and Wild Arms 2 on my PC [​IMG]
     
  8. ComplicatioN

    Member ComplicatioN Broken Barriers

    Joined:
    Aug 23, 2008
    Messages:
    844
    Location:
    Thousand Sunny
    Country:
    Australia
    LIES
     
  9. Pedobear

    Banned Pedobear Banned

    Joined:
    Nov 30, 2008
    Messages:
    165
    Country:
    United States
    can't you? I mean, use exploader or something...
    also, i thought cyclods can run gba games on the card
     
  10. da_head

    Member da_head A dying dream..

    Joined:
    Apr 7, 2008
    Messages:
    2,953
    Location:
    Toronto, Canader!
    Country:
    Canada
    short answer:no

    long answer
     
  11. InuYasha

    Member InuYasha Professional Coke Fiend

    Joined:
    Dec 8, 2007
    Messages:
    1,778
    Country:
    United States
    There won't be a gba emulator which i'm sure is what your getting at,so don't be cheap and just buy a slot2 ez flash 3in1 which will cost about 20 bucks.....
     
  12. Wok247

    Newcomer Wok247 Advanced Member

    Joined:
    Dec 7, 2008
    Messages:
    74
    Location:
    In font of my computer
    Country:
    United States
  13. Raven Darkheart

    Member Raven Darkheart The Radioactive Flamer

    Joined:
    Aug 27, 2008
    Messages:
    1,720
    Location:
    Cyclo DS Paradise
    Country:
    United States
    please read the damn sticky before you ask a pointless and useless question
     
  14. Rod

    Member Rod GBAtemp Fan

    Joined:
    May 16, 2008
    Messages:
    339
    Country:
    Brazil
    Yeah. Put a GBA game on the Slot 2 of your DS or DS Lite, and have fun.
     
  15. RT-9

    Member RT-9 GBAtemp Regular

    Joined:
    Aug 5, 2007
    Messages:
    105
    Location:
    PEI
    Country:
    Canada
    you cannot play gba games on the ds without a slot-2 device.... why do we need to repeat that everytime??
     
  16. Raven Darkheart

    Member Raven Darkheart The Radioactive Flamer

    Joined:
    Aug 27, 2008
    Messages:
    1,720
    Location:
    Cyclo DS Paradise
    Country:
    United States
    cause newbs wanna feel special if they make their own thread?
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page