Is it possible to patch the Rock Band iso so that it can be played wit

Discussion in 'Wii - Hacking' started by BlackEnigma, May 1, 2009.

  1. BlackEnigma
    OP

    Member BlackEnigma GBAtemp Fan

    Joined:
    Mar 1, 2009
    Messages:
    342
    Country:
    United States
    so that it can be played with a GH guitar?

    I would like to know.

    I really want to play Welcome Home.

    Though I am not sure how long my GH guitar will last.
    I was ever so gentle with my last guitar and it still died.
     
  2. zidane_genome

    Member zidane_genome My sword has a +2 bleeding... wanna test it out?

    Joined:
    May 21, 2006
    Messages:
    2,320
    Country:
    United States
    Sure you can patch Rock Band to play wit
     
  3. BlackEnigma
    OP

    Member BlackEnigma GBAtemp Fan

    Joined:
    Mar 1, 2009
    Messages:
    342
    Country:
    United States
    Arg

    While I was typing the thread title I thought to myself, hmm this is too long and it's going to get cut off and yet I still didn't do anything about it.

    But yeah, I was wondering about Guitar Hero instruments in Rock Band (the first one).


    Edit:
    While making this topic I also thought that the chances of this being possible weren't to high but I'm hoping anyway.
     
  4. lyoozero

    Newcomer lyoozero Advanced Member

    Joined:
    Dec 27, 2007
    Messages:
    57
    Country:
    Brazil
    No. And I don't see it happenning in the future.
     
  5. BlackEnigma
    OP

    Member BlackEnigma GBAtemp Fan

    Joined:
    Mar 1, 2009
    Messages:
    342
    Country:
    United States
    Ah, well thank you.
     
  6. teq

    Member teq GBAtemp Maniac

    Joined:
    May 13, 2008
    Messages:
    1,232
    Country:
    United States
    Why not import the songs into RB2? The GH3 controller works perfectly in it.
     
  7. BlackEnigma
    OP

    Member BlackEnigma GBAtemp Fan

    Joined:
    Mar 1, 2009
    Messages:
    342
    Country:
    United States

    Thanks for the tip, but can you do this on Wii?
     
  8. teq

    Member teq GBAtemp Maniac

    Joined:
    May 13, 2008
    Messages:
    1,232
    Country:
    United States
    No, it requires modifying the ISO through Trucha Signer/WiiScrubber and replacing the songs and charts.

    I'm in the middle of doing this right now, so I'll post a tutorial if everything goes well.
     
  9. Mrkinator

    Member Mrkinator Neil Peart Wannabe

    Joined:
    Sep 28, 2008
    Messages:
    890
    Location:
    Great White North, Eh!
    Country:
    Canada
    Teq: to save you time, we have already tried this and it doesn't work [​IMG]
     
  10. BlackEnigma
    OP

    Member BlackEnigma GBAtemp Fan

    Joined:
    Mar 1, 2009
    Messages:
    342
    Country:
    United States
    Thank you very much

    People are so helpful here.

    If I decided not to post I wouldn't have gotten anywhere.
     
  11. BlackEnigma
    OP

    Member BlackEnigma GBAtemp Fan

    Joined:
    Mar 1, 2009
    Messages:
    342
    Country:
    United States
    Even if it doesn't work it's still refreshing to see people willing to help.
     
  12. teq

    Member teq GBAtemp Maniac

    Joined:
    May 13, 2008
    Messages:
    1,232
    Country:
    United States
    "We"?

    If you haven't noticed, I've been around the scene for a while, so I'll give it a shot at least....
     
  13. Mrkinator

    Member Mrkinator Neil Peart Wannabe

    Joined:
    Sep 28, 2008
    Messages:
    890
    Location:
    Great White North, Eh!
    Country:
    Canada
    "We" as in the people and I that were working on it at scorehero. It uses bik files for audio this time around and the game freezes on the strap loading screen. PM me if you have any questions, maybe you'll discover something we didn't [​IMG]

    And I've been around the scene for a while too [​IMG]
     
  14. teq

    Member teq GBAtemp Maniac

    Joined:
    May 13, 2008
    Messages:
    1,232
    Country:
    United States
    Hm, expect a PM, then. Maybe we can figure it out.
     
  15. Mrkinator

    Member Mrkinator Neil Peart Wannabe

    Joined:
    Sep 28, 2008
    Messages:
    890
    Location:
    Great White North, Eh!
    Country:
    Canada
    k [​IMG] Actually I haven't been doing any RB hacking stuff in a while, I'm getting excited [​IMG] (My hope was to have a RB1 exporter for wii, but it never happened [​IMG] )
     
  16. teq

    Member teq GBAtemp Maniac

    Joined:
    May 13, 2008
    Messages:
    1,232
    Country:
    United States
    PMed.
     
  17. Mrkinator

    Member Mrkinator Neil Peart Wannabe

    Joined:
    Sep 28, 2008
    Messages:
    890
    Location:
    Great White North, Eh!
    Country:
    Canada
    Yup, I'm gathering teh infomations [​IMG]
     

Share This Page