Hacking is it possible to manually add a chip and switch to the R4i card?

aos10

Yuuki chan
OP
Member
Joined
Apr 10, 2012
Messages
4,756
Trophies
2
Age
38
XP
4,031
Country
Saudi Arabia
i am thinking about how the ACE3DS X and R4i Gold plus did add the switch to the card
can i do it with my R4i Gold RTS or SDHC? or they added special chip that have the R4 firmware and another chip that have the NTRboot firm?
 

Hunter

i'ma stuffup the board
Former Staff
Joined
Nov 20, 2003
Messages
2,659
Trophies
2
Age
43
Location
Melbourne, Australia
Website
www.dgc1980.com
XP
3,165
Country
Australia
No, i meant add small chip to old card.
you will still need to redesign the pcb and make a new one,

since the Gold+ isnt the same as a Gold

yI0UiJA.jpg
AsMThyd.png


notice the different layout
 
  • Like
Reactions: zoogie

aos10

Yuuki chan
OP
Member
Joined
Apr 10, 2012
Messages
4,756
Trophies
2
Age
38
XP
4,031
Country
Saudi Arabia
just spend the $18 and buy one rather than having the headache of doing it
Easy say then do it, shipping will cost $38-$40 to my country.
I already have R4i -b9s got it for free.
But I don't want to reflash it every time i want to play DS games.
 

tvall

Well-Known Member
Member
Joined
May 12, 2014
Messages
276
Trophies
0
Age
29
XP
348
Country
United States
that chip in the top-left looks like a common spi flash. just buy another one of those, cut the chip select line from the original, solder the new one on top, and have a switch to toggle which cs line is connected. should work. would be a bit of work making it fit in the shell though
 
  • Like
Reactions: tunip3

Quantumcat

Dead and alive
Member
Joined
Nov 23, 2014
Messages
15,144
Trophies
0
Location
Canberra, Australia
Website
boot9strap.com
XP
11,119
Country
Australia
Easy say then do it, shipping will cost $38-$40 to my country.
I already have R4i -b9s got it for free.
But I don't want to reflash it every time i want to play DS games.
Where do you live? And why would you need to flash ntrboot to it so often that you get sick of it? Do you install CFW several times a day or what?
 

tunip3

[debugger active]
Banned
Joined
Oct 31, 2016
Messages
1,675
Trophies
0
XP
1,661
Country
United Kingdom
Where do you live? And why would you need to flash ntrboot to it so often that you get sick of it? Do you install CFW several times a day or what?
i think he does installations plus if you have children it is easy to teach them to flick a switch than to reflash it, also in some countries you get modchip shops that do hacks and free games installs
 

Quantumcat

Dead and alive
Member
Joined
Nov 23, 2014
Messages
15,144
Trophies
0
Location
Canberra, Australia
Website
boot9strap.com
XP
11,119
Country
Australia
i think he does installations plus if you have children it is easy to teach them to flick a switch than to reflash it, also in some countries you get modchip shops that do hacks and free games installs
If he already has a ntrboot capable flashcart and he wants a second why not just get a super cheap one for like $5 and leave one always hacked?
 

aos10

Yuuki chan
OP
Member
Joined
Apr 10, 2012
Messages
4,756
Trophies
2
Age
38
XP
4,031
Country
Saudi Arabia
Where do you live? And why would you need to flash ntrboot to it so often that you get sick of it? Do you install CFW several times a day or what?
I live in Saudi Arabia, and i don't install cfw every day, maybe once in a week or two week, but i am afraid if i keep refreshing, the card will break or fried
I have spare dstwo but i decide not to use it because it drains battery Luke crazy and gw blue card doesn't support save stats.

If I remember buying my dstwo 5 years ago and it costed me with shipping around $70 (USD).

I hate shipping unless it's free (i got the R4i b9s for free with shipping).

anyway, it's not that big deal.

--------------------- MERGED ---------------------------

anyway, my whole question is i was wondering if anyone figure out how those flash cards with switch working from technical view, and if anyone can do make one.
 
Last edited by aos10,

tvall

Well-Known Member
Member
Joined
May 12, 2014
Messages
276
Trophies
0
Age
29
XP
348
Country
United States
I live in Saudi Arabia, and i don't install cfw every day, maybe once in a week or two week, but i am afraid if i keep refreshing, the card will break or fried
I have spare dstwo but i decide not to use it because it drains battery Luke crazy and gw blue card doesn't support save stats.

If I remember buying my dstwo 5 years ago and it costed me with shipping around $70 (USD).

I hate shipping unless it's free (i got the R4i b9s for free with shipping).

anyway, it's not that big deal.

--------------------- MERGED ---------------------------

anyway, my whole question is i was wondering if anyone figure out how those flash cards with switch working from technical view, and if anyone can do make one.
Im guessing the cart designers did something in software on the asic, which would be hard/impossible to replicate short of reprogramming if its like an fpga/cpld or redesigning the whole thing, but the method i suggested would probably work too. won't know for sure until someone tries
 

TankedThomas

Well-Known Member
Member
Joined
May 5, 2009
Messages
625
Trophies
1
Location
New Zealand
XP
567
Country
New Zealand
Last I checked, shipping from nds-card.com wasn’t that expensive and I live in New Zealand which is basically in the middle of nowhere.

Let’s just keep this simple: no, you can’t. Even if you could, neither you nor I would have the knowledge nor the skills to actually achieve such a modification.

You say it’s a big deal to just buy another flashcard but if you need the functionality so often and so badly, I’d say it’s a worthy investment.
 

Site & Scene News

Popular threads in this forum

General chit-chat
Help Users
  • No one is chatting at the moment.
  • BigOnYa @ BigOnYa:
    Me and a buddy used to play that, is pretty fun. Graphics were pretty good also at that time, I think what 5-6 years ago. --Edit yea was 2018
  • BigOnYa @ BigOnYa:
    Surprised they never made a second one.
  • K3Nv2 @ K3Nv2:
    It takes two was their newest different theme
  • BigOnYa @ BigOnYa:
    I didn't care for that one so much, but didn't play it much either.
  • BigOnYa @ BigOnYa:
    I just played little of "Still Wakes The Deep" , just came to gamepass today, its alright, kinda creepy. I'm not usually a horror game fan, but it looks really good graphic wise, esp w 4k. I admit it made me jump a few times.
  • LNLenost @ LNLenost:
    Anyone here using the 3DS?
  • LNLenost @ LNLenost:
    do u have pretendo?
  • LNLenost @ LNLenost:
    whats ur code?
  • B @ btjunior:
    i dont have pretendo sorry
  • LNLenost @ LNLenost:
    oh ok
  • LNLenost @ LNLenost:
    well if ur console isnt modded i suggest u to mod it
  • B @ btjunior:
    also, just curius, does the freinds app still work after the shutdown?
  • LNLenost @ LNLenost:
    yes
  • B @ btjunior:
    nice
  • LNLenost @ LNLenost:
    but u cant play online games anymore :(
  • LNLenost @ LNLenost:
    i miss going in other peoples town
  • B @ btjunior:
    yeah
  • LNLenost @ LNLenost:
    i have a friend named Pineapple (@pineappleJuice hi). we played a lot the day b4 the server shutdown
  • K3Nv2 @ K3Nv2:
    I preten to know doe
  • BigOnYa @ BigOnYa:
    @LNLenost how well is the pretendo servers, you ever get kicked off games when playing online?
    +1
  • LNLenost @ LNLenost:
    @BigOnYa not always you get kicked. it happens rarely to me.
    +1
  • LNLenost @ LNLenost:
    ofc they're not great, but props to them for making this
    +1
  • LNLenost @ LNLenost:
    btw, I decided to make the nintendo support team going insane
  • LNLenost @ LNLenost:
    i told them my badges disappeared after i opened the badge arcade after the shutdown, but actually they disappeared because i opened the badge arcade w/ pretendo
    LNLenost @ LNLenost: i told them my badges disappeared after i opened the badge arcade after the shutdown, but...