Is it possible to burn PS2 images on a rewritable DVD?

Discussion in 'Sony PlayStation 1 & 2' started by test84, Jun 15, 2009.

  1. test84
    OP

    Member test84 GBAtemp's last ninja 2.

    Joined:
    Sep 8, 2006
    Messages:
    3,685
    Location:
    Iran, Tehran.
    Country:
    Iran
  2. xist

    Member xist ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΔΑΙΜΟΝΑ ΕΑΥΤΟΥ

    Joined:
    Jul 14, 2008
    Messages:
    5,861
    Country:
    United Kingdom
    Depends which console version you have.
     
  3. kobykaan

    Member kobykaan GBAtemp Addict

    Joined:
    Aug 27, 2007
    Messages:
    2,994
    Country:
    United Kingdom
    in theory YES you could!.... as to if it works or not WHO KNOWS!? ... try it and see [​IMG]

    why can you not just a DVD-R like everyone else?!

    you do know that DVDRW are in fact more expensive than DVD-R write once only disks! [​IMG]
     
  4. Devante

    Member Devante Crescent fresh at best.

    Joined:
    Nov 29, 2002
    Messages:
    1,212
    Country:
    United States
    You can use DVD-RW.

    I use them to try out unfinished patches on games, such as the translation for Namco X Capcom English patch.

    Everytime they update the patch, I reburn it.
     
  5. test84
    OP

    Member test84 GBAtemp's last ninja 2.

    Joined:
    Sep 8, 2006
    Messages:
    3,685
    Location:
    Iran, Tehran.
    Country:
    Iran
    Our console is SCPH-750004 and its PAL. its modded but I have no idea which modchip is used.
    The disc I used is a DVD+RW, does it make much difference between using a DVD-RW ?
     
  6. 754boy

    Banned 754boy :D

    Joined:
    Oct 24, 2002
    Messages:
    3,469
    Location:
    Mississippi
    Country:
    United States
    Thats a damn good idea [​IMG]
     
  7. Andytoxic

    Newcomer Andytoxic Advanced Member

    Joined:
    Oct 7, 2007
    Messages:
    63
    Location:
    Antixenophobitia
    Country:
    Germany
    It is possible to play DVD-R or DVD+R on a PS2 slim. I had a PS2 SCPH 70004 and it played Rewritalbe DVDs fine with Swap Magic until it got damaged by a Consolemodding Team when they build me in a Matrix Infinity then it didn't work anymore now I have a V7 PS2 and with the same Chip that I took out of my damaged Slim PS2 and soldered in in the new one, but it doesn't play all my rewritable DVD anymore. Now I am using them only for PC tasks.
     
  8. playallday

    Member playallday Group: GBAtemp Ghost

    Joined:
    May 23, 2008
    Messages:
    3,773
    Location:
    [@N@[)@
    Country:
    Canada
     
  9. test84
    OP

    Member test84 GBAtemp's last ninja 2.

    Joined:
    Sep 8, 2006
    Messages:
    3,685
    Location:
    Iran, Tehran.
    Country:
    Iran
    I DO have a new slim (not the newest that has integrated power brick in it, a regular slim). So should my DVD+RW work? I tried image burn and Nero both at 4x, none of them worked. Any suggestion?
     
  10. playallday

    Member playallday Group: GBAtemp Ghost

    Joined:
    May 23, 2008
    Messages:
    3,773
    Location:
    [@N@[)@
    Country:
    Canada
    Guess it isn't new enough. You've tried a DVD-R right?
     
  11. xist

    Member xist ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΔΑΙΜΟΝΑ ΕΑΥΤΟΥ

    Joined:
    Jul 14, 2008
    Messages:
    5,861
    Country:
    United Kingdom
    It's a V13 or V14...it should be new enough according to the drive info listed.
     
  12. test84
    OP

    Member test84 GBAtemp's last ninja 2.

    Joined:
    Sep 8, 2006
    Messages:
    3,685
    Location:
    Iran, Tehran.
    Country:
    Iran
    I just have DVD+RW, I wanted to know if its supposed to work and I've done something "roang" or whatnot.

    What software u guiz use for burning PS2 games?
     
  13. Joe88

    Member Joe88 [λ]

    Joined:
    Jan 6, 2008
    Messages:
    11,188
    Location:
    NYC
    Country:
    United States
    nero @ 2.4x speed, its always worked fine for me
    I only used DVD+R though
     
  14. test84
    OP

    Member test84 GBAtemp's last ninja 2.

    Joined:
    Sep 8, 2006
    Messages:
    3,685
    Location:
    Iran, Tehran.
    Country:
    Iran
    I tried a DVD-R with ImgBurn @ 4x, it loads but needs to open and close the lid. not playable.
     
  15. sekhu

    Member sekhu moo?

    Joined:
    Feb 14, 2007
    Messages:
    1,156
    Country:
    United Kingdom
    sorry if i'm asking the obvious but are you using a hardmod or softmod to play your games?
     
  16. Pyrofyr

    Member Pyrofyr GBAtemp Maniac

    Joined:
    Apr 24, 2008
    Messages:
    1,258
    Location:
    Miami
    Country:
    United States
    He's using Hardmod.
     
  17. playallday

    Member playallday Group: GBAtemp Ghost

    Joined:
    May 23, 2008
    Messages:
    3,773
    Location:
    [@N@[)@
    Country:
    Canada
    Oooooh, I thought he softmodded it... You really need to find out which chip it is then.
     
  18. test84
    OP

    Member test84 GBAtemp's last ninja 2.

    Joined:
    Sep 8, 2006
    Messages:
    3,685
    Location:
    Iran, Tehran.
    Country:
    Iran
    I donno what modchip I have and I'm way to afraid to open my PS2. I think this helps though: I have to reset two times in order to boot PSX games.

    Its interesting, people are using both Nero and ImgBurn here with both DVD-R and DVD+R but none seem working for me.

    EDIT:
    Isnt my buggy loading screen on that burned disc, show that I have to burn at a lower speeds, which is 2.4?
     
  19. test84
    OP

    Member test84 GBAtemp's last ninja 2.

    Joined:
    Sep 8, 2006
    Messages:
    3,685
    Location:
    Iran, Tehran.
    Country:
    Iran
    I'm still desperate to find any answer!
     
  20. playallday

    Member playallday Group: GBAtemp Ghost

    Joined:
    May 23, 2008
    Messages:
    3,773
    Location:
    [@N@[)@
    Country:
    Canada
    Might be a DUO3 Gold...
     

Share This Page