Is it dangerous to update my Wii now?

Discussion in 'Wii - Console and Game Discussions' started by cooleothman, Mar 15, 2009.

Mar 15, 2009
  1. cooleothman
    OP

    Newcomer cooleothman Member

    Joined:
    Dec 7, 2008
    Messages:
    25
    Country:
    Netherlands
    Hello guys, [​IMG]

    I've got a 3.1E firmware with CIOS and Wii Shop Installer[IOS50] installed.

    I want to update it to 3.4E. [​IMG]

    My question is;

    Will it damage my Wii or something else? [​IMG]
     
  2. paul3100

    Member paul3100 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Oct 15, 2007
    Messages:
    510
    Location:
    scotland
    Country:
    United Kingdom
    It won't damage your wii but you will need to install a couple things again!

    Also from what iv read the best update to go to is 3.2 as its the best for softmodded wii's because the next update after that causes some homebrew/apps whatever to stop working!

    Anyone else?

    paul
     
  3. Draganta

    Newcomer Draganta Member

    Joined:
    Apr 5, 2007
    Messages:
    44
    Location:
    Germany
    Country:
    Germany
    if you don´t have anything else installed, it won´t damage your wii.

    i´m on 3.3v1 and i don´t think there are homebrew apps that stopped working, but 3.3v2 stops some things and 3.4 some other things from working.
     
  4. timishu

    Member timishu GBAtemp Regular

    Joined:
    Jan 26, 2009
    Messages:
    286
    Location:
    Scatland
    Country:
    United States
    For whatever reason you want to update your Wii, I would reconsider it because after updating to 3.4 it will be kind of a pain to downgrade back down to 3.2. Keep in mind that hardly any Homebrew will work on 3.4.
     
  5. isaac52

    Member isaac52 GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 22, 2008
    Messages:
    277
    Location:
    MD, USA
    Country:
    United States
    Why do you need 3.4?
    There are no real advantages to doing so, only disadvantages, and dangers.
    3.2E is best for you.
     
  6. TheGreatNeko

    Member TheGreatNeko GBAtemp Regular

    Joined:
    Jan 11, 2009
    Messages:
    105
    Country:
    United States
    Exactly there's really no reason to update now, so I wouldn't do it.
     
  7. elfsander

    Member elfsander GBAtemp Fan

    Joined:
    Jun 1, 2007
    Messages:
    463
    Location:
    Netherlands
    Country:
    Netherlands
    I have 3.4 and I am fully able to use the HBC, play DVDs, load emulators, watch video, play homebrew games...

    I'm, however, not able to load backup copies, but I really don't care since I don't WANT to. Real homebrew works 100% fine with 3.4.

    Pirate-shit (sorry) doesn't.
     

Share This Page