iQue

Discussion in 'NDS - ROM Hacking and Translations' started by Rebound, Apr 5, 2008.

Apr 5, 2008

iQue by Rebound at 2:17 PM (2,795 Views / 0 Likes) 21 replies

  1. Rebound
    OP

    Member Rebound GBAtemp Fan

    Joined:
    Jan 31, 2008
    Messages:
    363
    Country:
    Australia
    I have two questions about the iQue

    1. Is it just a DS with different branding?
    2. Are the games possible to be dumped, they have smash brothers and F-zero X!
     


  2. MaHe

    Member MaHe one lazy schmo

    Joined:
    Aug 4, 2006
    Messages:
    1,101
    Location:
    Maribor
    Country:
    Slovenia
    1. Yes. Plus a bigger firmware chip for Chinese characters.
    2. Yes, they are. And no, there's no SSB or F-Zero X for DS (please post your source, if you want to prove me wrong).

    And iQue games can be patched to work on normal DS' too.
     
  3. MAD_BOY

    Member MAD_BOY Lazy bum

    Joined:
    Feb 12, 2005
    Messages:
    561
    Location:
    Sittard, Limburg
    Country:
    Netherlands
    Actually, the iQue is the chinese version of the N64, which has Smash Bros. and F-Zero X
    However, the iQue DS, chinese version of DS (obviously), does not have these games. Don't get confused.
     
  4. Bob Evil

    Member Bob Evil The Department of Home-Made Insecurity

    Joined:
    Sep 27, 2006
    Messages:
    3,783
    Location:
    Out of the corner of your eye
    Country:
    United Kingdom
    I have a dragon iQue DS Lite ... love it ... slightly more scratch resistant surafces ... no, they don't have Smash Brothers for the DS, just for their version of the N64 ... the iQue Player, which is basically a self-contained N64, with games already on it ... I can link the official site, if I have to [​IMG]

    In fact, I will ... http://www.ique.com/


    They do have F-Zero, but on their version of the GBA only ... which we have on the GBA, too.
     
  5. Rebound
    OP

    Member Rebound GBAtemp Fan

    Joined:
    Jan 31, 2008
    Messages:
    363
    Country:
    Australia
    Damn, yep i got it confused with the iQue player [​IMG]
    I hope someone makes a good Smash brothers homebrew like smashgpsp
     
  6. SchuchWun

    Member SchuchWun GBAtemp Regular

    Joined:
    Apr 9, 2008
    Messages:
    223
    Location:
    The Burbs
    Country:
    Canada
    The IQue sounds so cool. I am guessing all the games are in Chinese? and are the carts the same size and shape? I might contemplate getting one of my friends to buy me one cause thats cool.
     
  7. Bob Evil

    Member Bob Evil The Department of Home-Made Insecurity

    Joined:
    Sep 27, 2006
    Messages:
    3,783
    Location:
    Out of the corner of your eye
    Country:
    United Kingdom

    The iQue Player uses proprietary carts ... only 10 games were released, and they are all in Chinese ...

    The iQue DS Lite is virtually identical to the Nintendo DS Lite, except for a slightly superior battery life, a greater language support, and a slightly more durable housing ...
     
  8. Swip

    Member Swip GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jan 29, 2008
    Messages:
    557
    Country:
    Australia
    For now you could play Jump Ultimate Stars.

    Btw, are these official Nintendo products or clones?
     
  9. xJonny

    Member xJonny ...

    Joined:
    Aug 16, 2007
    Messages:
    1,395
    Country:
    I heard the iQue DS can play games of every region and is the only region-free DS.
     
  10. Kenney

    Member Kenney Advanced Member

    Joined:
    Apr 19, 2007
    Messages:
    75
    Location:
    Netherlands
    Country:
    Netherlands
    Oh my gawd, just like all the other DS's in the world!
     
  11. Narin

    Former Staff Narin The Cheat Master, kupo!

    Joined:
    Feb 19, 2008
    Messages:
    2,624
    Country:
    United States
    Well, normal, non iQue DS ltes can't play Chinese region games.
     
  12. Bob Evil

    Member Bob Evil The Department of Home-Made Insecurity

    Joined:
    Sep 27, 2006
    Messages:
    3,783
    Location:
    Out of the corner of your eye
    Country:
    United Kingdom

    He's right, ya know [​IMG]
     
  13. thedicemaster

    Member thedicemaster GBAtemp Addict

    Joined:
    Apr 26, 2008
    Messages:
    2,412
    Country:
    Netherlands
    more like "licensed by" products.

    a separate company has permission from nintendo to clone their stuff and include chinese text support.
     
  14. arctic_flame

    Member arctic_flame GBAtemp ATMEGA8 Fan

    Joined:
    Nov 4, 2006
    Messages:
    2,840
    Location:
    England land
    Country:
    United Kingdom
    Actually, non-iQue DSs can play iQue games. You just need to disable the firmware check.
     
  15. Narin

    Former Staff Narin The Cheat Master, kupo!

    Joined:
    Feb 19, 2008
    Messages:
    2,624
    Country:
    United States
    The iQue has modified hardware that lets you play these games. Mainly, the iQue has an expanded character set which includes Chinese that normal Nintendo DS consoles don't have. So basically Chinese region games will not work on a normal Nintendo DS and if you somehow manage to get it to work, it will be all messed up.
     
  16. ben_not_benny

    Member ben_not_benny GBAtemp Regular

    Joined:
    Apr 25, 2008
    Messages:
    174
    Location:
    Toronto, Canada
    Country:
    Canada
    Regular DS's have 4MB of RAM, the iQue DS has 10MB for its Chinese menu/OS.
     
  17. arctic_flame

    Member arctic_flame GBAtemp ATMEGA8 Fan

    Joined:
    Nov 4, 2006
    Messages:
    2,840
    Location:
    England land
    Country:
    United Kingdom
    Uhm, no.
     
  18. ben_not_benny

    Member ben_not_benny GBAtemp Regular

    Joined:
    Apr 25, 2008
    Messages:
    174
    Location:
    Toronto, Canada
    Country:
    Canada
    http://zh.wikipedia.org/wiki/%E4%BB%BB%E5%A4%A9%E5%A0%82DS

    I'm pretty sure you can't read what's on that page anyway so I will tell you.
    If you Ctrl+F and put '10MB' into the search bar it will take you to the area with all the hardware infomation. The second line reads:

    RAM: 4MB (The iQue DS is equiped with a Simplified Chinese OS, as a result the RAM is expanded to 10MB)
     
  19. FireEmblemGuy

    Member FireEmblemGuy Finally hit 1000 posts

    Joined:
    Jul 6, 2007
    Messages:
    2,274
    Location:
    Michigan, USA
    Country:
    United States
    Anyone know exactly where to buy an iQue DS? I haven't really seen a place to buy any.
     
  20. Narin

    Former Staff Narin The Cheat Master, kupo!

    Joined:
    Feb 19, 2008
    Messages:
    2,624
    Country:
    United States
    They are available in China, you'll have the import them.
     

Share This Page