Ios 60 truccha

Discussion in 'Wii - Hacking' started by hackotedelaplaqu, Jul 10, 2009.

Jul 10, 2009

Ios 60 truccha by hackotedelaplaqu at 9:28 PM (1,704 Views / 0 Likes) 6 replies

  1. hackotedelaplaqu
    OP

    Member hackotedelaplaqu GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jan 10, 2009
    Messages:
    538
    Country:
    France
    I test my Ioses with signcheck 0.3.
    All my ioses are "truccha" enabled, BUT ios60 isn't.

    In order to make things clear, can someone confirm me the steps :

    - Nand backup with bootmii (already done)
    - IOS 60 Patcher (select yes only to install Ios 60 and yes to patch Ios60)
    - startup with "system menu corrupt error"
    - start HBC with preloader (holde reset)
    - reinstall preloader through HBC.
    - confirm IOS60 truccha with signcheck

    Is there a really interest in enabling truccha in Ios 60 ?
    Because all this doing is a pain....
     
  2. Madridi

    Member Madridi Card Collector

    Joined:
    May 9, 2008
    Messages:
    2,425
    Location:
    Doha
    Country:
    Qatar
    i've been through the exact same thing last night..
    here is what i have done

    - installed system menu wad to remove preloader (so it doesnt brick)
    - patched ios60
    - i ran signcheck 0.3 and it showed all ioses have trucha bug
    - installed preloader
    - ran signcheck 0.3 again, this time it showed that ios60 doesnt have the trucha bug.

    so yeah preloader does something to it i guess..

    also, i think ios60 is used to play pirated vc/wiiware from sd. I tried to do that after installing preloader (meaning that signcheck says that ios60 does not have trucha bug) and it worked normally.

    My guess? preloader patched ios60 in a way that signcheck 0.3 doesnt recognize it..
     
  3. 9th_Sage

    Member 9th_Sage GBAtemp Maniac

    Joined:
    Apr 30, 2008
    Messages:
    1,481
    Country:
    United States
    It has something to do with how Preloader loads the system menu. I don't remember the specifics, though I thought all it did was trucha patched it (IOS60, I should say).
     
  4. Tux'

    Member Tux' GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Feb 8, 2009
    Messages:
    723
    Location:
    The flat lands.
    Country:
    Canada
    Preloader patches Ios 60 to a different ES_Identify I think, so you lose trucha in that ios, I'm pretty sure that's right.
     
  5. Det1re

    Member Det1re det1re.de

    Joined:
    Oct 28, 2008
    Messages:
    1,272
    Location:
    Germany
    Country:
    Germany
    This is the core. SignCheck only does a simple check which fails due to the changes preloader did/does/will do.
     
  6. hackotedelaplaqu
    OP

    Member hackotedelaplaqu GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jan 10, 2009
    Messages:
    538
    Country:
    France
    Thanks for the replies !
    So my Ios60 is working "normally" (truccha, ES identify, SD VC/Wiware) although signcheck doesn't recognise the way preloader pacthed it.
     
  7. Madridi

    Member Madridi Card Collector

    Joined:
    May 9, 2008
    Messages:
    2,425
    Location:
    Doha
    Country:
    Qatar
    exactly what i thought [​IMG]
     

Share This Page