Installed IOS37-64-v2070.wad and now no backups work?

Discussion in 'Wii - Hacking' started by neal73, Mar 17, 2009.

  1. neal73
    OP

    Newcomer neal73 Advanced Member

    Joined:
    Nov 11, 2008
    Messages:
    50
    Country:
    United Kingdom
    I was trying to get HotD: Overkill to work on my system (PAL 3.2E with HBC installed and 0.3gamma) and read that installing IOS37-64-v2070.wad would get it working. The opposite has happened and now none of my backups work, but original games still do.

    I tried installing softwii to see if this would help, but after installing it there was absolutely no change with my wii.

    Before putting IOS37-64-v2070 on I had previously installed IOS38-64-v3609, IOS53-64-v4113 and IOS55-64-v4633 which helped get cooking mama 2 working, which wasn't before these went on.

    When I put a backup in now and try and launch I get a 324 error - how can I fix this?

    thanks.
     
  2. paul3100

    Member paul3100 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Oct 15, 2007
    Messages:
    510
    Location:
    scotland
    Country:
    United Kingdom
    Thats the exact reason i didn'y update anything, " if it ain't broke don't fix it " was my thoughts unless of course its for the newer games that require it!

    And the error 324 is related to a media issue, so why not reinstall the original files and check everythings working and if so try to update again ( if needed).

    Sorry i can't be of more help but iv only had my wii a few weeks :-)

    paul
     
  3. BIG MOE

    Member BIG MOE ๔*๖ LORD BIG MOE ™

    Joined:
    Oct 19, 2008
    Messages:
    1,253
    Location:
    Wiiland Hills
    Country:
    Syria
    well you installed the wrong cIOS , you need to install cIOS36_rev8 and problem is solved [​IMG] next please
     
  4. neal73
    OP

    Newcomer neal73 Advanced Member

    Joined:
    Nov 11, 2008
    Messages:
    50
    Country:
    United Kingdom
    Thanks for the quick reply - just tried that and got an error (via network install): ret = -1017

    any ideas?
     
  5. neal73
    OP

    Newcomer neal73 Advanced Member

    Joined:
    Nov 11, 2008
    Messages:
    50
    Country:
    United Kingdom

    If it's a media issue, how come the discs were all working fine until this update? And reinstalling is proving harder than I thought, I just keep getting errors when installing some wads.
     
  6. afif95

    Member afif95 I own a bungalow on Mars, and booked 4 corner lots

    Joined:
    Nov 24, 2008
    Messages:
    1,805
    Location:
    Malaysia!
    Country:
    Malaysia
    Couldn't you say it's a coincidence? 324 error is an issue regarding the physical states of the disc. Look up on this error and you would be deffo sure it's a media issue
     
  7. TeenTin

    Member TeenTin GBAtemp Maniac

    Joined:
    Jun 20, 2007
    Messages:
    1,217
    Country:
    Hong Kong
    Try using this WAD Manager to install wads :

    http://www.badongo.com/file/13905960
     
  8. neal73
    OP

    Newcomer neal73 Advanced Member

    Joined:
    Nov 11, 2008
    Messages:
    50
    Country:
    United Kingdom
    Thanks, I'll give that a try



    It would be an incredible coincidence for over 20 discs that were all working fine to suddenly stop working!!

    edit: tried that other wad loader. Trying to remove IOS37-64-v2070 gives me this error: ret = -1017 for both ticket and title contents. I don't have the wad for cIOS36_rev8 on my SD and attempting to install it over the network gives me a ret = -1017 error too.


    I don't know if this information helps trouble shoot, but when leaving the HBC this is displayed in the top right of the screen: 1.0.1 IOS36 v4.18
     
  9. TeenTin

    Member TeenTin GBAtemp Maniac

    Joined:
    Jun 20, 2007
    Messages:
    1,217
    Country:
    Hong Kong
    Never give up. Here is another try :

    1. Download the following file.
    http://www.badongo.com/file/13917779

    2. Extract and copy everything into the SD.

    3. Enter HBC and use the "WAD Manager 1.3-IOS16" to install the wad "IOS16-64-v257-prod.wad"

    4. REBOOT Wii !!!!

    5. Enter HBC and use the "WAD Manager 1.3-IOS16" to install the wad "cios_fix.wad"

    6. Enter HBC and start the "cIOS36_rev8-Installer". Select "WAD Installation".

    7. Done.

    Good luck ! [​IMG]
     
  10. WiiPower

    Member WiiPower GBAtemp Guru

    Joined:
    Oct 17, 2008
    Messages:
    8,165
    Country:
    Germany
    -1017 == no trucha bug. Downgrade/install IOS36v1042/install a cIOS.
     
  11. neal73
    OP

    Newcomer neal73 Advanced Member

    Joined:
    Nov 11, 2008
    Messages:
    50
    Country:
    United Kingdom
    So downgrade to 3.2? That's what I'm on now.

    Any chance of a PM to a link for IOS36v1042?

    What cIOS should I be installing?


    Treat me like the village idiot and we may get somewhere [​IMG]
     
  12. BIG MOE

    Member BIG MOE ๔*๖ LORD BIG MOE ™

    Joined:
    Oct 19, 2008
    Messages:
    1,253
    Location:
    Wiiland Hills
    Country:
    Syria
    then just run IOSDowngrader , cause the IOS37 that you have installed is not a trucha bug signed , then if that didn't do it , just update to 3.4 and do it all over again , what freaks me out is most people are so happy to get there hand on any WAD just to install and see some Weird codes running on the screen , please people be careful it's not a bunch of ciaos to mess with [​IMG]
     
  13. neal73
    OP

    Newcomer neal73 Advanced Member

    Joined:
    Nov 11, 2008
    Messages:
    50
    Country:
    United Kingdom
    Yeah, I've learned my lesson with that now! Thanks for the help, I'll give that a go and see what happens.
     
  14. neal73
    OP

    Newcomer neal73 Advanced Member

    Joined:
    Nov 11, 2008
    Messages:
    50
    Country:
    United Kingdom
    I get an error at this one ret = -1035
     
  15. BIG MOE

    Member BIG MOE ๔*๖ LORD BIG MOE ™

    Joined:
    Oct 19, 2008
    Messages:
    1,253
    Location:
    Wiiland Hills
    Country:
    Syria
    use AnyTitleDeleter and delete IOS249 and be sure to direct the install to internet option if you are prompt to choose [​IMG]
     
  16. neal73
    OP

    Newcomer neal73 Advanced Member

    Joined:
    Nov 11, 2008
    Messages:
    50
    Country:
    United Kingdom
    Fantastic - it's back to how it was. You two are a pair of stars!

    Only problem now is HotD:Overkill still isn't working! It starts to load and then gives me the "disc cannot be read" message.
     
  17. BIG MOE

    Member BIG MOE ๔*๖ LORD BIG MOE ™

    Joined:
    Oct 19, 2008
    Messages:
    1,253
    Location:
    Wiiland Hills
    Country:
    Syria
    great now go ahead and install IOS36_rev8 and it should work , if the same error came up again it means a media issue not the system [​IMG] cause with IOS36_rev8 you should be on the top of the mountain with the setup of my installer V3 [​IMG] good luck
     
  18. neal73
    OP

    Newcomer neal73 Advanced Member

    Joined:
    Nov 11, 2008
    Messages:
    50
    Country:
    United Kingdom
    Cheers for that - it all worked fine. I just had to re-burn it using imgburn as the copy I was burning with Nero didn't agree with my wii.
     
  19. BIG MOE

    Member BIG MOE ๔*๖ LORD BIG MOE ™

    Joined:
    Oct 19, 2008
    Messages:
    1,253
    Location:
    Wiiland Hills
    Country:
    Syria
    cool , you are all set [​IMG] enjoy
     

Share This Page