Installed Hetake but not boot option to emunand on launch - what do i need to add to IPL

aofelix

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Dec 21, 2013
Messages
1,011
Trophies
0
Age
32
XP
1,111
Country
Hi, so I can enter hekate boot options for synand and atmosphere but no emunand. i've created emunand. what do i need to add to IPL file to i can boot into eumnand?
 

Badablek

Well-Known Member
Member
Joined
Jan 23, 2006
Messages
410
Trophies
0
Age
41
XP
1,889
Country
France
hello,

everything you need is in hekate_ipl.ini sample on github

something like this :

Code:
[config]
autoboot=0
autoboot_list=0
bootwait=0
verification=1
backlight=100
autohosoff=0
autonogc=1
updater2p=0

[Atmosphere]
fss0=atmosphere/package3
kip1patch=nosigchk
atmosphere=1
emummc_force_disable=1

[Atmosphere_emummc]
fss0=atmosphere/package3
kip1patch=nosigchk
atmosphere=1
emummcforce=1

[Original]
fss0=atmosphere/package3
stock=1
emummc_force_disable=1


All boot entry keys are here
 
  • Like
Reactions: impeeza

aofelix

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Dec 21, 2013
Messages
1,011
Trophies
0
Age
32
XP
1,111
Country
hello,

everything you need is in hekate_ipl.ini sample on github

something like this :

Code:
[config]
autoboot=0
autoboot_list=0
bootwait=0
verification=1
backlight=100
autohosoff=0
autonogc=1
updater2p=0

[Atmosphere]
fss0=atmosphere/package3
kip1patch=nosigchk
atmosphere=1
emummc_force_disable=1

[Atmosphere_emummc]
fss0=atmosphere/package3
kip1patch=nosigchk
atmosphere=1
emummcforce=1

[Original]
fss0=atmosphere/package3
stock=1
emummc_force_disable=1


Thank you mate.

If I install tin foil and pirated games on my Atmosphere (not original), am i running the risk of when using my original for online play getting a ban ? or am I safe?

How do I install tinfoil but just to the emunand?
 

Badablek

Well-Known Member
Member
Joined
Jan 23, 2006
Messages
410
Trophies
0
Age
41
XP
1,889
Country
France
if you're running an emuMMC, tinfoil will only install its channel on emuMMC.

And everything that is put in emuMMC stays in emuMMC (the purpose of an emuMMC). But as nobody knows exactly what telemetry is sent to Nintendo, it's impossible to say : you're 100% safe.

you should at least use AMS option to hide prodinfo (copy exosphere.ini from atmosphere\config_templates to the root of your microSD Card, edit and change blank_prodinfo_emummc=0 to blank_prodinfo_emummc=1) + DNS redirection from AMS (atmosphere\hosts\emummc.txt) or with 90DNS is also a good idea.

emummc.txt

Code:
# Nintendo telemetry servers
127.0.0.1 receive-%.dg.srv.nintendo.net receive-%.er.srv.nintendo.net

# Block Nintendo Servers
127.0.0.1 *nintendo.*
127.0.0.1 *nintendo-europe.com
127.0.0.1 *nintendoswitch.*
95.216.149.205 *conntest.nintendowifi.net
95.216.149.205 *ctest.cdn.nintendo.net

# 90DNS
127.0.0.1 *nintendo.com
127.0.0.1 *nintendo.net
127.0.0.1 *nintendo.jp
127.0.0.1 *nintendo.co.jp
127.0.0.1 *nintendo.co.uk
127.0.0.1 *nintendo-europe.com
127.0.0.1 *nintendowifi.net
127.0.0.1 *nintendo.es
127.0.0.1 *nintendo.co.kr
127.0.0.1 *nintendo.tw
127.0.0.1 *nintendo.com.hk
127.0.0.1 *nintendo.com.au
127.0.0.1 *nintendo.co.nz
127.0.0.1 *nintendo.at
127.0.0.1 *nintendo.be
127.0.0.1 *nintendods.cz
127.0.0.1 *nintendo.dk
127.0.0.1 *nintendo.de
127.0.0.1 *nintendo.fi
127.0.0.1 *nintendo.fr
127.0.0.1 *nintendo.gr
127.0.0.1 *nintendo.hu
127.0.0.1 *nintendo.it
127.0.0.1 *nintendo.nl
127.0.0.1 *nintendo.no
127.0.0.1 *nintendo.pt
127.0.0.1 *nintendo.ru
127.0.0.1 *nintendo.co.za
127.0.0.1 *nintendo.se
127.0.0.1 *nintendo.ch
127.0.0.1 *nintendoswitch.com
127.0.0.1 *nintendoswitch.com.cn
127.0.0.1 *nintendoswitch.cn
95.216.149.205 *conntest.nintendowifi.net
95.216.149.205 *ctest.cdn.nintendo.net
 

aofelix

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Dec 21, 2013
Messages
1,011
Trophies
0
Age
32
XP
1,111
Country
if you're running an emuMMC, tinfoil will only install its channel on emuMMC.

And everything that is put in emuMMC stays in emuMMC (the purpose of an emuMMC). But as nobody knows exactly what telemetry is sent to Nintendo, it's impossible to say : you're 100% safe.

you should at least use AMS option to hide prodinfo (copy exosphere.ini from atmosphere\config_templates to the root of your microSD Card, edit and change blank_prodinfo_emummc=0 to blank_prodinfo_emummc=1) + DNS redirection from AMS (atmosphere\hosts\emummc.txt) or with 90DNS is also a good idea.

emummc.txt

Code:
# Nintendo telemetry servers
127.0.0.1 receive-%.dg.srv.nintendo.net receive-%.er.srv.nintendo.net

# Block Nintendo Servers
127.0.0.1 *nintendo.*
127.0.0.1 *nintendo-europe.com
127.0.0.1 *nintendoswitch.*
95.216.149.205 *conntest.nintendowifi.net
95.216.149.205 *ctest.cdn.nintendo.net

# 90DNS
127.0.0.1 *nintendo.com
127.0.0.1 *nintendo.net
127.0.0.1 *nintendo.jp
127.0.0.1 *nintendo.co.jp
127.0.0.1 *nintendo.co.uk
127.0.0.1 *nintendo-europe.com
127.0.0.1 *nintendowifi.net
127.0.0.1 *nintendo.es
127.0.0.1 *nintendo.co.kr
127.0.0.1 *nintendo.tw
127.0.0.1 *nintendo.com.hk
127.0.0.1 *nintendo.com.au
127.0.0.1 *nintendo.co.nz
127.0.0.1 *nintendo.at
127.0.0.1 *nintendo.be
127.0.0.1 *nintendods.cz
127.0.0.1 *nintendo.dk
127.0.0.1 *nintendo.de
127.0.0.1 *nintendo.fi
127.0.0.1 *nintendo.fr
127.0.0.1 *nintendo.gr
127.0.0.1 *nintendo.hu
127.0.0.1 *nintendo.it
127.0.0.1 *nintendo.nl
127.0.0.1 *nintendo.no
127.0.0.1 *nintendo.pt
127.0.0.1 *nintendo.ru
127.0.0.1 *nintendo.co.za
127.0.0.1 *nintendo.se
127.0.0.1 *nintendo.ch
127.0.0.1 *nintendoswitch.com
127.0.0.1 *nintendoswitch.com.cn
127.0.0.1 *nintendoswitch.cn
95.216.149.205 *conntest.nintendowifi.net
95.216.149.205 *ctest.cdn.nintendo.net


Thank you mate. You are a mind reader as that was my next quesiton.

So if I have that file in atmosphere/hosts and I have the exosphere file on the root of my SD card, I'm pretty much as safe as I can get and hope all is well?
 

Badablek

Well-Known Member
Member
Joined
Jan 23, 2006
Messages
410
Trophies
0
Age
41
XP
1,889
Country
France
hiding prodinfo with AMS is exactly what incognito does (except AMS patches it on the fly, incognito removes data).

on an emummc, you can use incognito if you want, it's not as dangerous as on sysMMC (if you lose your prodinfo, you ban yourself)
 

aofelix

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Dec 21, 2013
Messages
1,011
Trophies
0
Age
32
XP
1,111
Country
hiding prodinfo with AMS is exactly what incognito does (except AMS patches it on the fly, incognito removes data).

on an emummc, you can use incognito if you want, it's not as dangerous as on sysMMC (if you lose your prodinfo, you ban yourself)

Thank you, so Atmosphere is already doing what incognito does so there is no point?
 

Badablek

Well-Known Member
Member
Joined
Jan 23, 2006
Messages
410
Trophies
0
Age
41
XP
1,889
Country
France
except if some bug(s) breaks it with an AMS update ;)

blanking prodinfo on an emuMMC is not risky. Don't like to use incognito on sysMMC, but on emuMMC, it can't do anything bad. Your choice :moogle:
 

Badablek

Well-Known Member
Member
Joined
Jan 23, 2006
Messages
410
Trophies
0
Age
41
XP
1,889
Country
France
you can use NXNANDManager to open your emummc (you will need your prod.keys) and easily remove prodinfo :

right-click on prodinfo partition → Apply incognito

1638214962935.png
 

Badablek

Well-Known Member
Member
Joined
Jan 23, 2006
Messages
410
Trophies
0
Age
41
XP
1,889
Country
France
nothing that I wrote here can make this, as it only affects emuMMC
if you used incognito on your sysMMC, then you may have removed the personal data of your switch, which would not break WIFI connection.

ps : using 90DNS, AMS prodinfo hide option or incognito can't stop a Switch from connecting to Internet. it only stops Nintendo Online service/telemetry.
 

aofelix

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Dec 21, 2013
Messages
1,011
Trophies
0
Age
32
XP
1,111
Country
nothing that I wrote here can make this, as it only affects emuMMC
if you used incognito on your sysMMC, then you may have removed the personal data of your switch, which would not break WIFI connection.

ps : using 90DNS, AMS prodinfo hide option or incognito can't stop a Switch from connecting to Internet. it only stops Nintendo Online service/telemetry.


Haha.. I used the wrong router lmao!!
Thank you mate, I'm all set up now! You've been an awesome help, I really really appreciate it.

In Tinfoil for the incognito settings, do you play with them or just leave them as they are?
 

Badablek

Well-Known Member
Member
Joined
Jan 23, 2006
Messages
410
Trophies
0
Age
41
XP
1,889
Country
France
Glad to see everything finally works as expected.

When using incognito, it wipes everything, so I don't see any useful option (I don't know what tinfoil does exactly).
 
General chit-chat
Help Users
  • No one is chatting at the moment.
    KennieDaMeanie @ KennieDaMeanie: Asks a neighbor to pick me up some gaterade brings back powerade