Injected SNES VC's: Can't get past the "Press Start"

Discussion in 'Wii - Hacking' started by Kakkoii, Jul 21, 2009.

  1. Kakkoii
    OP

    Member Kakkoii Old fart

    Joined:
    Sep 14, 2007
    Messages:
    620
    Country:
    Canada
    I've tried injecting 2 SNES games so far, and both have the same problem. The ROM's are perfect, opened them in ZSNESW and looked at the diagnostics. I install them on my Wii and load them up, the games starts up, shows the company logo's and whatnot, then it comes to the "Press Start..." screen that most games have. After I press start, the screen goes black and nothing happens.

    I don't know what's going wrong. The Wii hasn't crashed, because I can still use the Wiimote and press the HOME button to go back to the wii system menu.

    Could it have something to do with save files? I noticed it creates a save file in the name of what the old WAD used to be. Which is Donkey Kong Country 3.


    Hopefully someone knows what's up, thanks.
     
  2. Kakkoii
    OP

    Member Kakkoii Old fart

    Joined:
    Sep 14, 2007
    Messages:
    620
    Country:
    Canada
  3. RadioShadow

    Member RadioShadow GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Aug 30, 2007
    Messages:
    525
    Location:
    UK
    Country:
    United Kingdom
    What roms are you trying to inject? Can't help if you don't tell the most import part, what files you use. [​IMG]
     
  4. Kakkoii
    OP

    Member Kakkoii Old fart

    Joined:
    Sep 14, 2007
    Messages:
    620
    Country:
    Canada
    Illusion of Gaia & Terranigma.

    I used the proper (U) [!] roms.

    The Wii does boot the roms, and shows the logo introductions, but goes black after I press start at the Start menu. But works in emulators on my computer.
     
  5. beegee7730

    Banned beegee7730 ITS PAAFEKUTO!

    Joined:
    Mar 31, 2009
    Messages:
    1,693
    Location:
    England
    Country:
    United Kingdom
    Try injecting into different WADs.
     
  6. Kakkoii
    OP

    Member Kakkoii Old fart

    Joined:
    Sep 14, 2007
    Messages:
    620
    Country:
    Canada
    I've tried that with quite a few already.
     
  7. azoreseuropa

    Member azoreseuropa GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Nov 6, 2002
    Messages:
    4,502
    Location:
    I am deaf and live in the USA for now :D
    Country:
    Portugal
    Why are you bother to injected SNES VC ?? Its ridiculous. The nintendo release vc roms are much better than injected SNES VC because it can damage your Wii. I dont understand people like you want to do that. Jeez!!
     
  8. loopguy

    Member loopguy GBAtemp Regular

    Joined:
    Mar 19, 2007
    Messages:
    229
    Location:
    Germany
    Country:
    Germany
    use an emulator [​IMG]
     
  9. RadioShadow

    Member RadioShadow GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Aug 30, 2007
    Messages:
    525
    Location:
    UK
    Country:
    United Kingdom
    Let me have a look for you. It's been a long time since I've injected a SNES wad.


    EDIT 1: I'm getting the same problem as you with Illusion of Gaia. I get no sound and it freezes after I press start. Your best bet is to to other WADs (I know Super Mario All Stars only worked in Donkey Kong Country).

    As for Terranigma, you are aware there was no US release and I guess you tried the Europe release which is designed to run in PAL50 (hence why you had a black screen). Anyway, romhacking.net had a patch to make the Europe version run in 60Hz. I injected it into Donkey Kong Country 2 and it works. Just it's horrible font tells me it is not designed to run on a JP/US machine. I can fix that error know by removing the region protection. [​IMG] *does that*


    EDIT 2: I have injected the Terranigma rom into 6 different SNES wads and got the same result. It just stays on a black screen after the green enix logo. Basically your out of luck with getting those two roms to work.
     
  10. Kakkoii
    OP

    Member Kakkoii Old fart

    Joined:
    Sep 14, 2007
    Messages:
    620
    Country:
    Canada
    Ummm, lol?

    We inject rom's because Nintendo hasn't released these games on the VC yet! When Nintendo has Terranigma and Illusion of Gaia for sale, then I will use the official version.
     
  11. tw3nz0r

    Newcomer tw3nz0r Advanced Member

    Joined:
    Jul 6, 2009
    Messages:
    54
    Country:
    United States
  12. Kakkoii
    OP

    Member Kakkoii Old fart

    Joined:
    Sep 14, 2007
    Messages:
    620
    Country:
    Canada
  13. Wuschmaster

    Member Wuschmaster GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Apr 15, 2006
    Messages:
    515
    Country:
    United States
    Big news: Official VC releases also use an emulator.
     
  14. Kakkoii
    OP

    Member Kakkoii Old fart

    Joined:
    Sep 14, 2007
    Messages:
    620
    Country:
    Canada
    No shit Sherlock. But that's not what I meant. I want to have a nice looking VC channel for each of my games, not have to open up an emulator and choose from a list of roms. I already created WAD's with nice banners/icons for both of those roms. I just need to get the rom fully working on the Wii.
     
  15. osirus35

    Newcomer osirus35 Newbie

    Joined:
    Jun 1, 2009
    Messages:
    4
    Country:
    United States
    just reading different threads Donkey Kong Country seems to be the most popular base wad to use for SNES injects. But you can use others
     
  16. Kakkoii
    OP

    Member Kakkoii Old fart

    Joined:
    Sep 14, 2007
    Messages:
    620
    Country:
    Canada
    Yep. I've tried DKC3, DKC1, Chrono Trigger, Final Fantasy VI, and the official wad's from my own Wii for Zelda and Super Mario World.
     
  17. s3phir0th115

    Member s3phir0th115 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Dec 31, 2008
    Messages:
    700
    Country:
    United States
    Not to insult VC, since I use it for N64 since Wii64 isn't playable yet, but I'm not quit understanding your logic. You honestly want to go through all of this work to get all of the games you want not on the VC injected?

    How is loading a rom from a list better than going through all of the work to inject roms? They take forever by comparison.

    I can see why you'd do if for N64, since homebrew N64 emulation isn't up to snuff yet, but all of this work just to give everything it's own channel?

    Just seems a bit strange for me.
     
  18. Kakkoii
    OP

    Member Kakkoii Old fart

    Joined:
    Sep 14, 2007
    Messages:
    620
    Country:
    Canada
    Because, injecting the rom is only an initial investment of time. I don't have to do it every time I want to play the rom. Once it's done I merely have to click on the channel and it starts. Plus I can release the WAD for other people to use.
     
  19. BITBURGER
    This message by BITBURGER has been removed from public view by BORTZ, Dec 1, 2015, Reason: wut.
    Dec 1, 2015

Share This Page