Increase number of Channels in the Wii Menu?

Discussion in 'Wii - Hacking' started by Knolli, Apr 9, 2009.

Apr 9, 2009
  1. Knolli
    OP

    Member Knolli GBAtemp Regular

    Joined:
    May 19, 2006
    Messages:
    141
    Country:
    Germany
    Hello everyone,

    since i installed most of my Wii games onto my HDD and installed Menu Channels for them, i only have three channel-slots left. So, simple question: Is there a way to increase the number of the available channel-slots?
     
  2. TroyTheZombie

    Member TroyTheZombie GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Mar 3, 2009
    Messages:
    1,631
    Location:
    Calgary, Canada
    Country:
    Canada
    Nope. That's one of the reasons I prefer using the usb loader itself. Not as pretty, but only slightly slower and takes up only one channel.
     
  3. pro2oman

    Member pro2oman GBAtemp Regular

    Joined:
    Mar 15, 2007
    Messages:
    139
    Country:
    Canada
    i don't think there is.
    the best this to do would be to update to 4.0 and use the SD menu.

    as a side know how much blocks do you have left after filling the menu with the game channels?

    Pro2oman
     
  4. Knolli
    OP

    Member Knolli GBAtemp Regular

    Joined:
    May 19, 2006
    Messages:
    141
    Country:
    Germany

    I've got 1080 blocks left on my wii.
     
  5. u4Wii

    Newcomer u4Wii Advanced Member

    Joined:
    Aug 15, 2007
    Messages:
    56
    Country:
    United Kingdom
    Just to briefly hijack this thread but still related(ish)...

    How can I drag a channel from one "page" to another? I've deleted some channels and have ended up with the odd empty space here and there. I want to bunch them all back up with no gaps!
     
  6. TroyTheZombie

    Member TroyTheZombie GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Mar 3, 2009
    Messages:
    1,631
    Location:
    Calgary, Canada
    Country:
    Canada
    just pick it up (a+b) then drag it to the little arrow on your left/right. it will automatically flip pages.
     
  7. u4Wii

    Newcomer u4Wii Advanced Member

    Joined:
    Aug 15, 2007
    Messages:
    56
    Country:
    United Kingdom
    Holy poop I just tried it and BOOOOM! you're right! This has been bugging me for ages, thanks [​IMG]
     
  8. TroyTheZombie

    Member TroyTheZombie GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Mar 3, 2009
    Messages:
    1,631
    Location:
    Calgary, Canada
    Country:
    Canada
    lol. no worries. [​IMG]
     
  9. OSW

    Former Staff OSW Wii King

    Joined:
    Oct 30, 2006
    Messages:
    4,796
    Country:
    Australia
    I think you should remove your worst game channels (you can always boot it from the normal usb loader gui).

    if you have 1080 blocks left, then you need to install some Wiiware, Virtual Console, and Other official channels ASAP! [​IMG]

    EDIT: sorry to bump lol!
     

Share This Page