1. godreborn

    godreborn GBAtemp Legend
    Member

    Joined:
    Oct 10, 2009
    Messages:
    11,173
    Country:
    United States
    are you trying to export/import the save to a .3ds game?
     
  2. Chickensalad

    Chickensalad Member
    Newcomer

    Joined:
    Mar 4, 2017
    Messages:
    12
    Country:
    United States
    No I want to switch to Luma in order to play online. All of my games are CIAs and my saves are located on my SD card as such.

    http://imgur.com/a/pXOK1

    If there's a guide specially for switching from gateway to LUMA that would be awesome
     
  3. godreborn

    godreborn GBAtemp Legend
    Member

    Joined:
    Oct 10, 2009
    Messages:
    11,173
    Country:
    United States
    u should be all set without having to convert them. all you're doing really is mounting the game and its save, so that the save can be exported. the reason for this is that the games and the saves are encrypted with gateway. they're exportable once they're mounted though.
     
  4. shahanshah

    shahanshah GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Sep 5, 2015
    Messages:
    299
    Country:
    Italy
    Here you go
     

    Attached Files:

  5. shahanshah

    shahanshah GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Sep 5, 2015
    Messages:
    299
    Country:
    Italy
    Are you still here?
     
  6. chatmax

    chatmax Member
    Newcomer

    Joined:
    Feb 14, 2015
    Messages:
    20
    Country:
    Canada
  7. godreborn

    godreborn GBAtemp Legend
    Member

    Joined:
    Oct 10, 2009
    Messages:
    11,173
    Country:
    United States
    http://www.psx-place.com/threads/pinkys-3ds-tutorials.9726/ ? my tutorial, but I don't think the result will be any different. u may have to import exdata for some games. I have no experience with that however, but I think there's an option for this in jksm. just follow the instructions to import it. :)
     
  8. jos90

    jos90 Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Jun 20, 2012
    Messages:
    50
    Country:
    Italy
    EDIT: Deleted my previous post, it was kinda confusing! :wacko:

    How did you fix the corrupted problem? I'm having the same problem with 2 different CIA saves (.sav files had in an older SD card with emuNAND).

    I'm following Chickensalad's post: is it possibile to import save if the savedata I own comes from a previously installed CIA?

    Thanks all in advance
     
    Last edited by jos90, Jul 24, 2017
  9. bjaxx87

    bjaxx87 GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Jun 17, 2011
    Messages:
    414
    Country:
    Germany
    The answer is actually in the post that you quoted! :D I used SaveDataFiler (google for it) and deleted the secure value. Once you import your save, go to the "user" tab and highlight your game's save (look up the ID if necessary --> http://www.3dsdb.com/), then press R + Y to delete the secure value. Your SaveDataFiler needs to be r53438 or newer to delete it.

    Since using SaveDataFiler is a little outdated (there are legal alternatives), you might use a different app. I can't describe how to use them, though.
     
  10. jos90

    jos90 Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Jun 20, 2012
    Messages:
    50
    Country:
    Italy
    Thanks for the answer, but it seems that you can delete the secure value only for uncorrupted saves: in the exact moment I've copied the .sav file in the proper directory in which I exported the temporary save file, the savedata became corrupted and, as such, its secure value couldn't be deleted; the only choice I had wast to restore the factory settings for that specific game savedata's.
    Howver, I've managed to recover old CIA saves by copying the previous emunand, where they were stored, in sysnand with godmode.
     
  11. bjaxx87

    bjaxx87 GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Jun 17, 2011
    Messages:
    414
    Country:
    Germany
    Did you boot the game to check if it worked before attempting to delete the secure value? That might have been the moment the save became corrupted.
     
  12. jos90

    jos90 Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Jun 20, 2012
    Messages:
    50
    Country:
    Italy
    Yeah I've tried it a couple of times: each time I've started the title, the result has been always the same as trying to delete the secure value: the savedata was found as corrupted and the title warned me that it was going to delete it to create a new one.
     
  13. jamz

    jamz Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Jul 28, 2017
    Messages:
    5
    Country:
    Colombia
    hello everyone.

    I' been a gateway user untill yesterday, when I decided to install sighax and luma 8.1, for two reasons: I want to play online and gateway is not updatig anymore. So I try following the mattkimura but Im stuck at step 6: "Press home and close it. Press select to open Gateway's rom menu and choose the game you're about to work on, but don't go into the game" cause my sysnand is at 11.5 and launching sysnand in gateway mode will left you with a unhacked console, and also I don't have and spare micro sd to use with the gateway card.

    So long story short can someone convert a sav file for me? it's monster hunter 4U
     

    Attached Files:

  14. RickyEarl

    RickyEarl Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Nov 7, 2006
    Messages:
    95
    Country:
    So I have used a GW since I got my 3dsXL back on 4.4.0 firmware. I was looking at my saves list from the SD, and some of them are for DS games (Oracle of Seasons, SMB3, etc.). I honestly don't recall how I played those, but chances are they were through GW somehow since I never really took it out of the 3ds.

    Since they're all on the root of the SD, does that mean they were all GW encrypted and I need to do this for those saves as well?

    Thanks
     
  15. phreaksho

    phreaksho GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Oct 27, 2007
    Messages:
    157
    Country:
    United States
    On 11.5, updated without thinking about gateway card not working. Want to play bravely default but don't have the actual game, just the gateway card and the CIA installed.

    I'm I pretty much screwed on converting my save..?
     
  16. warriosbest

    warriosbest GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Sep 4, 2012
    Messages:
    148
    Country:
    downgrade 11.5 to 11.2....

    how i can do this ? thank
     
    phreaksho likes this.
  17. Dankey Kang

    Dankey Kang Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Nov 27, 2014
    Messages:
    51
    Country:
    Egypt
    Hey, is there any way to do this without my Gateway card? Probably should have looked this up before I deleted my Gateway emunand...
     
  18. peat

    peat Member
    Newcomer

    Joined:
    Sep 11, 2014
    Messages:
    28
    Country:
    I think I messed up. I was following this guide, trying to move my AC: NL (Welcome Amiibo) save over from Gateway to CIA. I was using a regular AC: NL rom on the Gateway and downloaded the Welcome Amiibo update from the eshop. I'm not sure exactly where the saves for this are kept, as it seems like Welcome Amiibo had possibly installed itself as a standalone game? Does anyone know how this worked exactly?

    For some reason, following the guide, I forgot all about the Welcome Amiibo update and installed the original AC: NL (not welcome amiibo) game as a CIA, and then opened it. I think this overwrote my Welcome Amiibo save? It had a 'Please do not turn off' message right at the start, and then it only offered me to create a new town.

    The next thing I did was opened AC: NL from the gateway and it was asking me to once again migrate my town to Welcome Amiibo, as though I had never been playing it with the update before - I'm not sure why this is, but I'm guessing like I said, the save was stored separately as part of the update CIA, and this was deleted when I opened the base game as a CIA?

    Any suggestions for what to do from here? I did back up my entire SD card before I made any changes, is there anything I can restore from that? Would be great if I can keep my save. Thanks in advance
     
  19. peat

    peat Member
    Newcomer

    Joined:
    Sep 11, 2014
    Messages:
    28
    Country:
    Can anyone help me out?
     
  20. The Real Jdbye

    The Real Jdbye Always Remember 30/07/08
    Member

    Joined:
    Mar 17, 2010
    Messages:
    19,783
    Country:
    Norway
    Sounds like your save was probably overwritten when you launched the non-updated game. Updates often make the save incompatible with older versions, but normally they'll just show an error and refuse to load the save. Seems like that might not be the case for Animal Crossing though.
     
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - Importing, Gateway, saves