Im new to homebrew

Discussion in 'NDS - Emulation and Homebrew' started by Nasedase, Aug 2, 2008.

Aug 2, 2008

Im new to homebrew by Nasedase at 4:50 AM (1,068 Views / 0 Likes) 9 replies

  1. Nasedase
    OP

    Newcomer Nasedase Advanced Member

    Joined:
    Jul 30, 2008
    Messages:
    83
    Location:
    Florida
    Country:
    United States
    and i want to know if there are any homebrew programs that dont require a slot 2 device. If there is no such thing, than what slot 2 device do i need?
     
  2. Dylan

    Member Dylan 100 MILES AND RUNNIN'

    Joined:
    Mar 7, 2008
    Messages:
    1,639
    Location:
    Sydney, Australia
    Country:
    Australia
    Most homebrew do not require a slot 2. The only ones that need on are internet browser homebrews.
     
  3. superdude

    Member superdude GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 9, 2008
    Messages:
    274
    Location:
    Canada
    Country:
    Canada
    what?! you just need a slot 1 that runs nds homebrew which all do for slot 2 they have to support either .nds or .gba files
     
  4. Nasedase
    OP

    Newcomer Nasedase Advanced Member

    Joined:
    Jul 30, 2008
    Messages:
    83
    Location:
    Florida
    Country:
    United States
    well everytime i try to run a homebrew app, i get 2 white screens. Do i need something on my sakura to run homebrew?
     
  5. Nasedase
    OP

    Newcomer Nasedase Advanced Member

    Joined:
    Jul 30, 2008
    Messages:
    83
    Location:
    Florida
    Country:
    United States
    disregard this post, i found out its only certain things. Like Phidias and DSOrganize and DsHobro. Does anyone know why those wouldnt be working?
     
  6. Trippy

    Member Trippy GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 6, 2006
    Messages:
    200
    Country:
    United States
    AFAIK, the team behind the Sakura has never made a card that is especially good @ homebrew.
     
  7. Jasonage

    Member Jasonage GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 5, 2008
    Messages:
    117
    Location:
    Derbyshire, England
    Country:
    United Kingdom
    Try DLDI patching your homebrew that doesn't work. I had the exact same problem until I did this
     
  8. Sp33der

    Member Sp33der GBAtemp Fan

    Joined:
    May 31, 2008
    Messages:
    435
    Country:
    Netherlands
    Are you running the hacked Sakura?
     
  9. Nasedase
    OP

    Newcomer Nasedase Advanced Member

    Joined:
    Jul 30, 2008
    Messages:
    83
    Location:
    Florida
    Country:
    United States
    yes
     
  10. Sp33der

    Member Sp33der GBAtemp Fan

    Joined:
    May 31, 2008
    Messages:
    435
    Country:
    Netherlands
    the hacked sakura can't run homebrew that good

    Ya may wan't to look at the FAQ in the m3 section

    http://gbatemp.net/index.php?showtopic=89197


    ------------

    Q: Does M3 Sakura run homebrew?
    A: The official Japanese firmware on a Japanese M3 Real runs all homebrew I've tried perfectly, including Moonshell, Pocket Physics, DS Organize, SnemulDS, jEnesisDS, NesDS, lmp-ng, DSNotes, Phidias, etc. M3 Sakura's media player also plays DPG videos, MP3s, views JPG, PNGs and TXT files perfectly. Using emulators, it even runs NES, SNES and Genesis ROMs just fine. As for the unofficial English firmware, a lot of homebrew works, but there are still problems running some homebrew.

    Download the triple load to launch the M3Real firmware in sakura so you can run homebrew with the Real
     

Share This Page