Ikaruga not loading through NeoGamma

Discussion in 'Wii - Backup Loaders' started by OriginalHamster, Jan 11, 2011.

Jan 11, 2011
  1. OriginalHamster
    OP

    Member OriginalHamster UStealthy

    Joined:
    Nov 2, 2008
    Messages:
    3,254
    Country:
    Chile
    Hi
    I'm trying to load Ikaruga NTSCU, in order to apply some ocarina cheat codes.
    My settings:
    -cMIOS 0.2, the one recommended by WiiPower, patched my previous MIOS v10.
    -NeoGamma v9 rev47

    I tried with my reatil copy and the game freeze just after pressing "Start game", it appears "An error has occurred"

    I tried with a backup copy too, it was worse it reset my Wii.

    I just need run the game ONCE, just ONCE [​IMG] with ocarina, after I unlock the galleries I promess run my game through Disc Channel [​IMG]

    EDIT: I tested with Pikmin 2 retail, and it worked just fine.
     
  2. FIX94

    Global Moderator FIX94 Global Moderator

    Joined:
    Dec 3, 2009
    Messages:
    6,515
    Location:
    ???
    Country:
    Germany
    Go to the gamecube settings and set the video plugin to high, maybe this will help.
     
  3. OriginalHamster
    OP

    Member OriginalHamster UStealthy

    Joined:
    Nov 2, 2008
    Messages:
    3,254
    Country:
    Chile
    Doesn´t work =(
     
  4. FIX94

    Global Moderator FIX94 Global Moderator

    Joined:
    Dec 3, 2009
    Messages:
    6,515
    Location:
    ???
    Country:
    Germany
    Are you able to start the game without cheats using the disc channel and neogamma?
     
  5. OriginalHamster
    OP

    Member OriginalHamster UStealthy

    Joined:
    Nov 2, 2008
    Messages:
    3,254
    Country:
    Chile
    I can launch Ikaruga through disc channel just fine
    I can launch Ikaruga throgh NeoGamma, but I receive that message "an error has occurred, turn the console off", with/whitout codes.
     
  6. FIX94

    Global Moderator FIX94 Global Moderator

    Joined:
    Dec 3, 2009
    Messages:
    6,515
    Location:
    ???
    Country:
    Germany
    OK, try out all audio fix settings, maybe this will help.
     
  7. WiiPower

    Member WiiPower GBAtemp Guru

    Joined:
    Oct 17, 2008
    Messages:
    8,165
    Country:
    Germany
    I hope there isn't a bug related to audio streaming with retail discs. All my retail discs with audio streaming worked fine when i tested them, including the actual audio streams.

    Do you have a modchip? If yes, i say it's the modchip's fault. I think it tries to play its 1st audio stream when you press start. If you play via disc channel, does the game have background music?
     
  8. OriginalHamster
    OP

    Member OriginalHamster UStealthy

    Joined:
    Nov 2, 2008
    Messages:
    3,254
    Country:
    Chile
    nothing u___u
     
  9. OriginalHamster
    OP

    Member OriginalHamster UStealthy

    Joined:
    Nov 2, 2008
    Messages:
    3,254
    Country:
    Chile
    No, I don't have modchip.
    And yep via Disc Channel the game have background music, it plays normally.

    Like mentioned I don't care if the music sound or not, since I will play the game normally through disc channel after that, I just want unlock the galleries and the only (fast) way is playing it with backloaders in order to apply ocarina cheats.

    Could be a problem with Ikaruga NTSCU only? I think you play the PAL version right?
     
  10. WiiPower

    Member WiiPower GBAtemp Guru

    Joined:
    Oct 17, 2008
    Messages:
    8,165
    Country:
    Germany
    OH

    Are you getting NeoGamma's internal GC loader to show up? It's essential for EVERYTHING NeoGamma does and is supposed to do with gamecube games, retail and backups. I should consider removing the MIOS option completeley, there are too many people not reading the FAQ.
     
  11. OriginalHamster
    OP

    Member OriginalHamster UStealthy

    Joined:
    Nov 2, 2008
    Messages:
    3,254
    Country:
    Chile
    nvm
    I'm stupid, I never get my MIOS patched, for pressing the button it exit from the installation =P

    I got it working, the ocarina code works like a charm =D
     

Share This Page