1. Blake1710

    OP Blake1710 GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Dec 24, 2008
    Messages:
    185
    Country:
    What with the release of the Acekard2i and the DSi, there has been a huge influx of people complaining about AKAIO not running on the AK2i.

    I'm sure that many people have had enough of telling people how to fix it, so i decided to make a topic in hope that people will, stop, think and read.

    First, make sure your running the latest version of AKAIO (1.4.1 Proper) download
    install correctly (place the _aio folder and the akmenu4.nds on the root)

    if you still find your having problems,(and this is where most people come racing to the board and posting, rather than doing a quick search) download the latest loaders for the AK2i which you'll always find the most updated version of here.

    replace the existing file in /_aio/loaders (the loaders folder, inside of the _aio folder) with file from the .zip file.

    as i said, hopefully some of the people who don't know how to use the search function, will stop asking questions that have already been answered.

    also, a extremely good idea for everyone who runs AKAIO, is to read the wiki for AKAIO. Many people have put time and effort into it, and it's a great source of info. AKAIO Wiki

    if there is anything that needs adding, just tell me.
     
  2. BoxShot

    BoxShot Chiyo-chan :3
    Member

    Joined:
    Dec 18, 2008
    Messages:
    3,447
    Country:
    United States
    I'm still betting even with this people will still ask.
     
  3. iwakura

    iwakura HHNNNNNNGGGG
    Member

    Joined:
    Jul 20, 2006
    Messages:
    1,161
    Country:
    United States
    the problem is when the newbies dont search and find this thread [​IMG]

    nice post nonetheless
     
  4. khan

    khan GBAtemp Maniac
    Member

    Joined:
    Mar 17, 2003
    Messages:
    1,320
    Country:
    Pakistan
    So, to select AK2i official loader, I need to go to system options or individual game properties? Thanks
     
  5. Blake1710

    OP Blake1710 GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Dec 24, 2008
    Messages:
    185
    Country:
    If you replace the existing AK2i loader with the downloaded one, it will default to it.
     
  6. khan

    khan GBAtemp Maniac
    Member

    Joined:
    Mar 17, 2003
    Messages:
    1,320
    Country:
    Pakistan
    Sorry for asking again, as far as I understand, I just need to replace existing loader (ak2loader.nds) with the one from:
    http://akaio.gbatemp.net/loaders/

    Right? And, I do not need to go into settings at all to change loader from akaio to ak2 manually, correct?

    I have no internet access at home for few days, need to be absolute clear on this, appreciate your help.
     
  7. Kaoz360

    Kaoz360 Member
    Newcomer

    Joined:
    Apr 18, 2009
    Messages:
    31
    Country:
    That's Correct It will stick to the default loader it on it's own(Which is the ak2i loader),You do not need to change any settings [​IMG]
     
  8. khan

    khan GBAtemp Maniac
    Member

    Joined:
    Mar 17, 2003
    Messages:
    1,320
    Country:
    Pakistan
    Thanks, will try again tonight. Hopefully, it will work properly. [​IMG]
     
  9. dart06

    dart06 Member
    Newcomer

    Joined:
    Apr 18, 2009
    Messages:
    14
    Country:
    United States
    This should be stickied, even though there is a wiki for it.
     
  10. Szyslak

    Szyslak Nudibranch Lover
    Member

    Joined:
    Oct 31, 2006
    Messages:
    1,442
    Country:
    United States
    Well that's pretty clear. Nicely done Blake1710. Hopefully that will stave off some questions and panic topics.

    This topic really shouldn't be necessary, but no use complaining about the rain, I suppose.
     
  11. Golds

    Golds Old Member
    Member

    Joined:
    Dec 2, 2004
    Messages:
    388
    Country:
    United States
    now some games wont load with the new AKAIO loaders, but will with the offical 4.16

    it would be best to put Akaio 1.4.1proper on your cart, and both the new Akaio and the offical loaders in your _aio/loaders directory.

    you only have to go into the rom properties once and it will always start with the loader you picked.
     
  12. snukems

    snukems Member
    Newcomer

    Joined:
    Apr 13, 2009
    Messages:
    13
    Country:
    id just like to say thankyou for your help ive been searching through trying to work out where i was going wrong with this custom firmware and when i came across this post i found it very helpful and now im all up and running on akaio thanks to this.
     
  13. Blake1710

    OP Blake1710 GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Dec 24, 2008
    Messages:
    185
    Country:
    Szyslak, I agree, this shouldn't really be necessary, but the amount of people asking the same question over and over is extremely high.
     
  14. Blake1710

    OP Blake1710 GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Dec 24, 2008
    Messages:
    185
    Country:
  15. Samurai Goomba

    Samurai Goomba GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Mar 14, 2009
    Messages:
    139
    Country:
  16. zero383

    zero383 GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Apr 4, 2009
    Messages:
    649
    Country:
    Canada
    Something I found on the net [​IMG]


    What is Spoon Feeding?

    dictionary.com defines it as follows:
    spoon-feed (spnfd)
    tr.v. spoon-·fed, (-fd) spoon-·feed·ing, spoon-·feeds

    1. To feed (another) with a spoon.
    2. To treat (another) in a way that discourages independent thought or action, as by overindulgence.
    3. To provide (another) with knowledge or information in an oversimplified way.
    4. To provide (knowledge or information) in an oversimplified way.

    Most often on the forums, "spoon feeding" refers to posters who ask questions, and refuse to put any effort or thought into their questions, as well as the answers they receive. They expect every answer to be dumbed down to the last detail, and expect that everyone else do their research for them.

    This is usually a characteristic of laziness, and not capability. Hence the saying, "I'm not handicapped, I'm just lazy."


    What is wrong with Spoon Feeding?

    Nothing, if you are unable to feed yourself.

    Examples of individuals who are incapable of feeding themselves include babies (fig. A), quadriplegics, severly injured people (fig. B), comatose people, and sometimes senior citizens. Usually these people also require the use of bedpans and/or diapers.


    How does this pertain to me?

    If you need to be spoon fed, you most likely fall into the category of the people above who cannot help themselves, and should therefore not be playing with a DS.


    What can I do? I want to change!

    With just a little time, energy, common sense, and thought on your part, it should be possible to elevate yourself to a whole new level of self, and no longer require spoon feeding.

    A really great way to get yourself out of the spoon-feeding rut is to search the forum for what you're looking for or read stickied topics and Wikis.

    [​IMG]
     
  17. Tokiopop

    Tokiopop Caffeine fiend
    Member

    Joined:
    Apr 14, 2009
    Messages:
    1,833
    Country:
    ^^^I love it.^^^

    But you need to add N1nt3nd0gam3r to the list of people unable to feed themselves (aka use Google or the search function).
     
  18. Samurai Goomba

    Samurai Goomba GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Mar 14, 2009
    Messages:
    139
    Country:
    @zero383, kinda harsh... but... kinda true.
     
  19. Blake1710

    OP Blake1710 GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Dec 24, 2008
    Messages:
    185
    Country:
    ouch

    would you rather have n00bs posting the same thing over an over again, or would you prefer that a topic that answers there questions is posted/stickied, in hopes that they'll read it?
     
  20. Accordman

    Accordman Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Apr 16, 2009
    Messages:
    4
    Country:
    United States
    bought myself an acekard 2i after buying my daughter the r4 and preferred the interface on the acecard since all i use it for are roms and not much homebrew rather then a txt reader.

    after reading this thread i like the card a whole lot more. thanks for the help much appreciated.
     
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - Acekard2i, trying, AKAIO