I went from R4 to acekard 2! now i need help?!?!?!

Discussion in 'Other Flashing Hardware & Software' started by Chri5, Aug 11, 2008.

Aug 11, 2008
  1. Chri5
    OP

    Member Chri5 GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 4, 2008
    Messages:
    122
    Country:
    United States
    Well i just sold my r4 to someone to get a acekard, and now my saves won't work!
    the acekard seems to make its own save file plus a .cc file.
    how do i convert it to the acekard 2's save type?
     
  2. Wabsta

    Member Wabsta you fight like a dairy farmer

    Joined:
    Apr 25, 2008
    Messages:
    2,485
    Location:
    SCUMM Bar
    Country:
    Netherlands
    your R4 save is a filename.sav, the acekard2 save is a filename.nds.sav
     
  3. Chri5
    OP

    Member Chri5 GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 4, 2008
    Messages:
    122
    Country:
    United States
    for some reason its not working, when i rename it that.
    i tryed before i posted this topics

    also how do i start the nds opera browser without having to switch to ram mode in the gba exploder?
     
  4. Chri5
    OP

    Member Chri5 GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 4, 2008
    Messages:
    122
    Country:
    United States
    also, even when i do rename the save it just seems to wipe out all my data on the save to nothing. basicly it creates a new save and kills the one that i rename to be the save file for the game
     
  5. Diffusion

    Member Diffusion GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jul 14, 2007
    Messages:
    701
    Country:
    United States
    The AK2's saves are case sensitive.

    So if your saves look like filename.nds.SAV (uppercase), then they won't work. The file extension has to be lowercase; ex: filename.nds.sav
     
  6. Dark^'^Knigh

    Member Dark^'^Knigh GBAtemp Maniac

    Joined:
    Apr 25, 2007
    Messages:
    1,043
    Location:
    Paradise
    Country:
    Australia
  7. Chri5
    OP

    Member Chri5 GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 4, 2008
    Messages:
    122
    Country:
    United States
    if i name it .sav the a new save file comes up with .SAV


    edit
    Nevermind guys, thanks for the help, it all had to do with vista renaming everything with uppercase .SAV or the r4 before doing it
     
  8. Chri5
    OP

    Member Chri5 GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 4, 2008
    Messages:
    122
    Country:
    United States
    i got a new problem.
    when i delete

    game 1.nds.sav

    it also deletes

    game 1.nds.SAV


    another edit:
    i just move the file to a temp folder and the one i drag stays alive while the other dies

    ALL PROBLEMS FIXED
     
  9. tiger1807

    Newcomer tiger1807 Member

    Joined:
    Apr 5, 2008
    Messages:
    39
    Location:
    Soul Society
    Country:
    United States
    thanks for the awsome info!!

    could finally play again [​IMG]
     
  10. Nealla30

    Newcomer Nealla30 Member

    Joined:
    Jun 6, 2007
    Messages:
    25
    Country:
    United States
    My turn now!! Same situation. Just went to an AceKard from an R4. Have many months of SAV data that I can't seem to get the AceKard to recognize.
    Are you both saying to move the .nds.sav file that the AceKard created to a TEMP folder and then move my R4 .SAV file to the SD Card and rename it in Lower Case? Or can I just simply blow away the .nds.sav files that the AceKard created and THEN move my R4 .sav file over? (after having renamed it to .nds.sav?)

    Any help is really appreciated! I too hate having to start all my games over from scratch!
     
  11. DokiDoki98

    Member DokiDoki98 GBAtemp Fan

    Joined:
    Nov 29, 2008
    Messages:
    394
    Location:
    Behind you
    Country:
    United States
    YOU WENT FROM AN ACEKARD TO R4
     
  12. Nealla30

    Newcomer Nealla30 Member

    Joined:
    Jun 6, 2007
    Messages:
    25
    Country:
    United States
    No. Same as the other guys. I went from an R4 card, with many many .SAV files, to a new AceKard2. Which creates its own .nds.sav files.
     
  13. Martiin

    Member Martiin GBAtemp Fan

    Joined:
    Nov 4, 2008
    Messages:
    328
    Location:
    California
    Country:
    United States

    too lazy to edit and fix: "Just went to an AceKard from an R4. " ?
     
  14. Nealla30

    Newcomer Nealla30 Member

    Joined:
    Jun 6, 2007
    Messages:
    25
    Country:
    United States
    It is the same thing. "Went TO an AceKard FROM an R4" or "Went FROM an R4 card TO an AceKard" Sorry if my Semantics isn't up to par for you. Bottom line, I am now on an AceKard and trying to decipher what the other guys did to get their SAV files working on the AceKard.
     
  15. damnesiac

    Newcomer damnesiac Member

    Joined:
    Dec 26, 2008
    Messages:
    37
    Location:
    melb.vic.au
    Country:
    Australia
    Have you read this whole thread at all? You need to rename the save files because they are case sensitive.
     
  16. Nealla30

    Newcomer Nealla30 Member

    Joined:
    Jun 6, 2007
    Messages:
    25
    Country:
    United States
    I definitely had read the entire thread. What I had been doing was moving my old .SAV files onto the SD card and THEN renaming it to .nds.sav. That wasn't working.
    I just tried renaming them all on the Hard Drive instead and THEN moved them to the SD Card. THEN it works.

    Thank you all very very very much.
     
  17. xTimmy

    Newcomer xTimmy Member

    Joined:
    Jan 19, 2009
    Messages:
    36
    Location:
    A Confidential Establishment
    Country:
    United States
    get a DSi [​IMG]

    I realize im gravedigging but this post came up in google for my Acekard 2i Save Fix so im posting here lol

    DSi has free opera browser though lol

    it works the same fir Acekard 2i, and i went through several google searches that told me that the Acekard 2i has a save converter feature, but i couldnt find it, guess i have to do it manually :S

    i have a 16GB MicroSD card with about 10GB of games to go through now x.x

    FML
     
  18. Janseeen

    Newcomer Janseeen Newbie

    Joined:
    Jun 10, 2009
    Messages:
    8
    Country:
    United States
    Hey so i just got my acekard 2i!
    and i've been trying to get the save files from my R4
    but the SAV files are just the game name no . anything
    and my acekard makes save files as .nds
    and i tried renaming the files .nds.sav
    all lower case
    i tired .nds
    but it still creates another save file
    what should i do?
     
  19. Janseeen

    Newcomer Janseeen Newbie

    Joined:
    Jun 10, 2009
    Messages:
    8
    Country:
    United States
    yo thanks man
    IT WORKED HAHAHAHA
     

Share This Page