I want to update my Wii's IOS

Discussion in 'Wii - Hacking' started by Slave, Sep 5, 2010.

Sep 5, 2010

I want to update my Wii's IOS by Slave at 7:36 PM (2,612 Views / 0 Likes) 8 replies

  1. Slave
    OP

    Member Slave GBAtemp Fan

    Joined:
    Aug 29, 2006
    Messages:
    400
    Location:
    Montreal, Quebec.
    Country:
    Canada
    Ok So I have a 4.2U Wii with a First Gen Wiikey.

    I also install all the IOS and updated it back when Super Smash Brawl came out... game ran and everything, but since then I havent touched any updates since everything ran fine.

    But now Metroid Other M came out and I can even run it... and by that, the game doesnt even launch... So I wanted to update my Wii's IOS... But I dunno how to know which ones I need, which ones I shouldnt update, etc... and where to get all the IOS that I need?

    I was about to use PimpMyWii but then I read here in the forums that it will brick my wii... dammit...

    Also I wanted to get Metroid Other M but in Original... this means it will update my wii to 4.3? What will it mess up?

    Thanks!
     
  2. rolandde

    Newcomer rolandde Member

    Joined:
    Mar 22, 2010
    Messages:
    44
    Country:
    Canada
    Use DOP-Mii to update any IOS (make sure that you know what you are doing, as fiddling with IOS alway carries the risk of bricks.

    Other M uses IOS56 so update that one and it should work.
     
  3. W hat

    Member W hat Rhythm Heaven Fan

    Joined:
    Feb 28, 2007
    Messages:
    606
    Country:
    United States
    Get Bootmii Boot2 and a NAND backup ASAP.

    When you do hack your Wii and get everything running, get PriiLoader. Priiloader has a hack for ignoring disc updates, letting you play the game.

    The game still won't run if it needs an IOS you don't have.

    If you still have Brawl in the USA, you could just update to 4.3U normally and hack it again with Smash Stack.

    It might not be a good idea because of your drivechip.
     
  4. Slave
    OP

    Member Slave GBAtemp Fan

    Joined:
    Aug 29, 2006
    Messages:
    400
    Location:
    Montreal, Quebec.
    Country:
    Canada
    Any site that scans the CSV file and would tell me to update which IOS?
     
  5. Krestent

    Member Krestent What to post?

    Joined:
    Mar 31, 2009
    Messages:
    3,952
    Country:
    United States
    Error 001? Update your cIOS to rev20. (Use base 56)
     
  6. dn_angel000

    Member dn_angel000 Phantom User

    Joined:
    Apr 27, 2010
    Messages:
    592
    Country:
    United States
    Use Gecko OS (Latest) 2 update the required IOS(s) u need!! lol
     
  7. Slave
    OP

    Member Slave GBAtemp Fan

    Joined:
    Aug 29, 2006
    Messages:
    400
    Location:
    Montreal, Quebec.
    Country:
    Canada
    Ok Great I got the game booting using Neogamma now... Thanks!

    Now I heard that a lot of people were having problems where the game hangs during a scene where a baby cry... I dunno about me but my game hangs during the intro cinematic (cant skip) where Samus just got out of the Quarantine bed and she looks out of a window and we see the back of a scientist waving at her...

    Do I need anything else to make the game run?

    Also... since I cant launch the game using the Wii Disc Channel, and I get the Error 002, if I get the original game, will it still give me the error?

    Thanks!
     
  8. W hat

    Member W hat Rhythm Heaven Fan

    Joined:
    Feb 28, 2007
    Messages:
    606
    Country:
    United States
    I think your first error is a bad cIOS / IOS. That's what I heard anyway.
     
  9. Slave
    OP

    Member Slave GBAtemp Fan

    Joined:
    Aug 29, 2006
    Messages:
    400
    Location:
    Montreal, Quebec.
    Country:
    Canada
    N'ah I just tried it again and it worked... must've been my Disc... it's a cheap Ridata DVD-9
     

Share This Page