I think i've bricked my Wii!

Discussion in 'Wii - Hacking' started by bigbrother, Mar 29, 2010.

Mar 29, 2010
  1. bigbrother
    OP

    Newcomer bigbrother Newbie

    Joined:
    Mar 29, 2010
    Messages:
    2
    Country:
    United Kingdom
    [​IMG]

    Hi all, great community you have her.

    I'm wondering if anyone can help? I think I bricked my wii whilst installing preloader. Preloader works though, as does bootmii & HBC. I also have a Nand backup. The trouble is I can't get bootmii to install my backup as I don't have a gamecube controller. Is there another way?

    Oh, wad manager isnt working either, it just freezes after pressing 'button a to continue'

    I look forward to your replies.

    Many thanks

    [​IMG]
     
  2. lolzed

    Member lolzed The GBAtemp Pichu

    Joined:
    Sep 13, 2008
    Messages:
    2,466
    Location:
    There
    Country:
    Philippines
    The reset and power button acts as the controller,'nuff said
     
  3. Fluto

    Member Fluto A potato in disguise

    Joined:
    Apr 17, 2009
    Messages:
    1,273
    Location:
    The Moon
    Country:
    Australia
    power = RIGHT
    RESET = ENTER
    DISC = LEFT

    thats what it is to move around you dont need a gc controler
     
  4. Ultralex

    Member Ultralex GBAtemp Fan

    Joined:
    Mar 18, 2009
    Messages:
    334
    Country:
    Germany
    Yeah but you need a gc pad to restore a nand backup,because you have to press a b x y at the same time.
     
  5. Thoob

    Member Thoob LOLmonade.

    Joined:
    May 28, 2009
    Messages:
    1,126
    Location:
    Scotland
    Country:
    United Kingdom
    I think this is only if Bootmii is installed as IOS and not as boot2.
     
  6. bigbrother
    OP

    Newcomer bigbrother Newbie

    Joined:
    Mar 29, 2010
    Messages:
    2
    Country:
    United Kingdom
    OK, i'll have a hunt and see if I can find a game cube controllor. I think i've cocked the IOS files somehow.

    Yeah, bootmii is an IOS
     
  7. C.S.I.

    Member C.S.I. GBAtemp Fan

    Joined:
    Mar 8, 2010
    Messages:
    410
    Location:
    Down under
    Country:
    Australia
    You can use the Wii Console buttons for the IOS version as well.
     
  8. bjorno

    Member bjorno GBAtemp Fan

    Joined:
    Sep 13, 2009
    Messages:
    428
    Country:
    Netherlands
    How do you plan him to use power eject and reset
    for a b x y ? 4 buttons?
    GC CONTROLLER!
     
  9. C.S.I.

    Member C.S.I. GBAtemp Fan

    Joined:
    Mar 8, 2010
    Messages:
    410
    Location:
    Down under
    Country:
    Australia
    As per post 3.

    power = RIGHT
    RESET = ENTER
    DISC = LEFT

    thats what it is to move around you dont need a gc controler


    I know this works within bootmii as an IOS, thats how I create a NAND backup.

    Edit: Oops, Never restored a NAND, so sorry to post wrong info.

    As i dont have a GC controller, better hope I never have to restore my NAND =)
     

Share This Page