I think I found a workaround for Ghostbusters, need others to test.

Discussion in 'Wii - Hacking' started by dirtygermankid, Jul 17, 2009.

  1. dirtygermankid
    OP

    Newcomer dirtygermankid Newbie

    Joined:
    Apr 11, 2009
    Messages:
    2
    Country:
    United States
    Hey.. noticed a lot of people are having problems getting Ghostbusters to load. I got it to work using a method I used years ago with the IOS patcher for certain games, and it's seemed to work for me... want someone else to test it and tell me their results.

    PROBLEM:
    Ghostbusters freezes at the Wii Strap safety load screen.

    SOLUTION:
    Push home 100000x times and hope it loads, or eject the disk (but who the hell wants to do that..)

    OR..

    Download IOS Patcher here:
    http://www.megaupload.com/?d=LOZIAUKH
    (Vista has to run as administrator)

    Drag the ISO file on top of the .exe file (after unzipping) and you don't have to type the path to the ISO in. You want to type in 249 at the prompt so it loads off Waninkoko's cIOS or wherever your cIOS is that you load backups from.

    Continuously press A as it's loading to keep the Wii Remote from turning off, and the game should load no problem. Let me know your results!

    Please let me know if this solves your Ghostbusters loading problem.
    Thanks!
     
  2. s3phir0th115

    Member s3phir0th115 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Dec 31, 2008
    Messages:
    700
    Country:
    United States
    NeoGamma seems to work with it. And your solution is mainly useful for games that do IOS Reloading.

    Probably would help with a game with extra protections though, like Ghostbusters.

    I don't have the Wii version so I can't see for myself.
     
  3. Link5084

    Member Link5084 Sword & Shield at your service

    Joined:
    Aug 6, 2008
    Messages:
    1,367
    Country:
    United States
    I've already burned it, so I have to push the HOME button during the safety strap screen to make it load or eject the disc?
     
  4. cokeman118

    Newcomer cokeman118 Advanced Member

    Joined:
    Nov 2, 2008
    Messages:
    59
    Country:
    United States
    Newest version of NeoGamma works for me, no need to push A/Home, or eject game.
     
  5. wrettcaughn

    Member wrettcaughn Misunderstood Moral Elitist

    Joined:
    Mar 14, 2009
    Messages:
    3,785
    Country:
    United States
    All you need is a decent loader and you should have no issues booting Ghostbusters without having to bother with any of these "fixes".
     
  6. djda

    Member djda GBAtemp Regular

    Joined:
    Apr 15, 2009
    Messages:
    240
    Country:
    Barbados
    Configurable USB loader
    -Video - Force NTSC (For my NTSC game and NTSC Wii)
    -Anti 002 Fix - ON

    Check those two settings and presto
     
  7. wrettcaughn

    Member wrettcaughn Misunderstood Moral Elitist

    Joined:
    Mar 14, 2009
    Messages:
    3,785
    Country:
    United States
    You shouldn't even have to Force NTSC if the disc and your system are from the same region. All you need to do is turn on your Anti 002 fix.
     
  8. tj_cool

    Supervisor tj_cool Stuff

    Joined:
    Jan 7, 2009
    Messages:
    9,942
    Location:
    This planet
    Country:
    Belgium
    Depends on the cIOS
    some need Anti002 fix, others the normal 002 fix
     
  9. oxMUDxo

    Member oxMUDxo GBAtemp Fan

    Joined:
    Apr 12, 2009
    Messages:
    494
    Location:
    Missouri - USA
    Country:
    United States
    This is true.
    Use USB-Loder GX and select the above settings..Its easy and most newer games need this..

    Also BackUp Luncher Neo Gamma 4 will load these newer games with no problem..
     
  10. djda

    Member djda GBAtemp Regular

    Joined:
    Apr 15, 2009
    Messages:
    240
    Country:
    Barbados
    cIOS 38 rev12 and that works for me i didnt try without forcing region but ill give it a shot now and see.

    Well i guess region forcing isnt necessary but yea the 002 fix by itself is all it needs.
     

Share This Page