I think I bricked my wii...

Discussion in 'Wii - Hardware, Devices and Utilities' started by RiderLeangle, Jul 3, 2009.

  1. RiderLeangle
    OP

    RiderLeangle GBAtemp Advanced Fan

    Member
    509
    210
    Apr 29, 2009
    United States
    I think I accidently bricked my Wii.
    I installed preloader earlier then tried to remove it, Well by installing the "SystemMenu-v289.wad" I downloaded it said it installed, then the wad manager couldn't restart my wii when I was done, When I tried it manually I just got a blank screen. And every time I try to go to the wii it just is a black screen, BootMii isn't restoring it right but I can get to the homebrew channel just fine. Can someone help me un-brick it?

    EDIT: Forgot to mention, NTSC console with 4.0u firmware (
     
  2. Frozen_Fish

    Frozen_Fish GBAtemp Regular

    Member
    155
    14
    May 31, 2007
    I think what your problem is, is that you installed System Menu v289 which is version 3.2U,
    So what you need to do is get the wad for System Menu 4.0U and install it:

    - Get NUS Downloader
    - Enter 0000000100000002 and v417 into the two boxes in NUS Downloader
    - Tick "Pack -> WAD"
    - Click "Start NUS Download!"

    *Now you have a wad for System Menu 4.0U*

    - Boot WAD Manager and Install this wad
    - Your System Menu should boot again

    Then If you want preloader completely removed, use NANDClean
     
  3. RiderLeangle
    OP

    RiderLeangle GBAtemp Advanced Fan

    Member
    509
    210
    Apr 29, 2009
    United States
    Well obviously I'm still working on unbricking my wii first. And I thought reinstalling the system menu was what completely removed preloader...
     
  4. FenrirWolf

    FenrirWolf GBAtemp Psycho!

    Member
    4,346
    326
    Nov 19, 2008
    United States
    Sandy, UT
    Try doing the download again. Sometimes NUSD freezes on me and I have to try again.
     
  5. RiderLeangle
    OP

    RiderLeangle GBAtemp Advanced Fan

    Member
    509
    210
    Apr 29, 2009
    United States
    No, it downloaded and wad manager couldn't run it.

    Does anyone have a working wad of the 4.0u system menu they can help me get?
     
  6. Frozen_Fish

    Frozen_Fish GBAtemp Regular

    Member
    155
    14
    May 31, 2007
    So you had it set up like this?:

    [​IMG]

    And then you grabbed the .wad file out of the "0000000100000002v417" folder NUS Downloader created?

    If you've done all that right and it still didn't work just google for "SystemMenu-v417.wad"
     
  7. RiderLeangle
    OP

    RiderLeangle GBAtemp Advanced Fan

    Member
    509
    210
    Apr 29, 2009
    United States
    That did work. I had to re-install my darkwii theme but hey, a minor inconvenience compared to not having a system menu at all
     
  8. Golfman560

    Golfman560 TheRapist.com

    Member
    1,099
    0
    Dec 29, 2008
    Living with seals
    That Preloader unistall guide bricked you Wii because it was meant for 3.2, not 4.0 like you have. Always double check what version a guide is meant for because it can really screw you over sometimes.
     
  9. Rouzuki

    Rouzuki Newbie

    Newcomer
    2
    0
    Jul 2, 2009
    United States
    I semi bricked with 4.0E for a U region system. If I have the 4.0U menu WAD what else do I go about doing to install it onto my system? Are there any other files/programs needed or do I just burn that WAD to a disc and pop it in?

    I'm running a CycloDS chip.