I THINK I BRICKED MY WII!!

Discussion in 'Wii - Hacking' started by Ssb_23, Nov 15, 2008.

Nov 15, 2008

I THINK I BRICKED MY WII!! by Ssb_23 at 4:47 AM (4,319 Views / 0 Likes) 28 replies

  1. Ssb_23
    OP

    Newcomer Ssb_23 Member

    Joined:
    Nov 14, 2008
    Messages:
    18
    Country:
    Canada
    Can anyone help? I was trying to downgrade my wii to 3.2U my region settings were fine and i tried to install and i got an error half way through but it kept going.
    the error was something like
    error = -1017

    i'd gotten it b4 when trying to install cios and was told by wiigator and djtaz to downgrade using the october 23rd fix and now i'm still on the screen that says
    WARNING: AREA/SysMenu MISMATCH!

    Someone please help and tell me what to do!!!!!!!!!!!!!!!! [​IMG]
     


  2. jan777

    Member jan777 motion control..? srsly? so 2008. 3DS is teh bombz

    Joined:
    Jan 4, 2008
    Messages:
    2,829
    Country:
    Philippines
    cant you power off and try again?
     
  3. DarkLG

    Member DarkLG Wow One Shiny Ribbon!!!!

    Joined:
    Jun 21, 2007
    Messages:
    1,401
    Location:
    Indiana
    Country:
    United States
    Um...Ok can you boot into the wii menu ?If you can't then your going to need a wii game with the latest update and patchmii.
     
  4. Ssb_23
    OP

    Newcomer Ssb_23 Member

    Joined:
    Nov 14, 2008
    Messages:
    18
    Country:
    Canada
    I haven't tried restarting it because it says Installed Region: .
    and i'm kinda scared of what will happen...because theres no system menu number......
     
  5. ether2802

    Former Staff ether2802 we have the techno...!!

    Joined:
    Oct 14, 2007
    Messages:
    4,350
    Location:
    Pto. Vallarta
    Country:
    Mexico
    Do you have the Twilight Hack on the Wii memory??? just in case, you should've use the Custom IOS Downgrader from Waninkoko, it is way more safe..!!! sorry mate
     
  6. DarkLG

    Member DarkLG Wow One Shiny Ribbon!!!!

    Joined:
    Jun 21, 2007
    Messages:
    1,401
    Location:
    Indiana
    Country:
    United States
    Just try it.trun it off and see if it boots up.
     
  7. Ssb_23
    OP

    Newcomer Ssb_23 Member

    Joined:
    Nov 14, 2008
    Messages:
    18
    Country:
    Canada
    I don't have it on my sd card but i could put it on.....shit i hope this works out, ne one been in a situation like this?
    even if i can't use homebrew i want to retain the ability to play legit games....
     
  8. ether2802

    Former Staff ether2802 we have the techno...!!

    Joined:
    Oct 14, 2007
    Messages:
    4,350
    Location:
    Pto. Vallarta
    Country:
    Mexico
    but it is just a warning it is not an error, right?? anyone who really knows about it??
     
  9. Ssb_23
    OP

    Newcomer Ssb_23 Member

    Joined:
    Nov 14, 2008
    Messages:
    18
    Country:
    Canada
    IT DID AND MY SYSTEM MENU'S 3.2U BOOOYAHHHHHHHH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!......
    ok now ne one know what I should do to prevent any harm from occuring to my wii... any tests.. ne thing.. i don't wanna just start installing cios and really mess up my wii.
     
  10. joda

    Member joda GBAtemp Fan

    Joined:
    Jul 12, 2007
    Messages:
    436
    Location:
    UmeƄ
    Country:
    Sweden
    Happened same thing to me. Crapped my pants and since then only used cIOS downgrader ...
     
  11. Ssb_23
    OP

    Newcomer Ssb_23 Member

    Joined:
    Nov 14, 2008
    Messages:
    18
    Country:
    Canada
    It was an error i was getting even b4 trying to downgrade... it was error= -1017,

    ne ways should i try installing cios rev7 by waninkoko and see if it works or if i get the same message....i don't wanna hurt my wii but i wanna know if its still ok to use
     
  12. DarkLG

    Member DarkLG Wow One Shiny Ribbon!!!!

    Joined:
    Jun 21, 2007
    Messages:
    1,401
    Location:
    Indiana
    Country:
    United States
    Ok get Starfall 0.5 to install a recovery mode for your wii for if it ever gets bricked.Also get the 3 in 1 pack backuploader and install that first then install the new backup loader gamma.
     
  13. ether2802

    Former Staff ether2802 we have the techno...!!

    Joined:
    Oct 14, 2007
    Messages:
    4,350
    Location:
    Pto. Vallarta
    Country:
    Mexico
    In order to take it to a safe place, you need to install the latest cIOS from waninkoko, and aply the IOS Dwongrader 1.0, that's all, check this topic
     
  14. Ssb_23
    OP

    Newcomer Ssb_23 Member

    Joined:
    Nov 14, 2008
    Messages:
    18
    Country:
    Canada
    Ok so i should use starfall 0.5 to make a recoverymode and then use waninkoko's cios downgrader to properly install 3.2U on my Wii and then try out the ciosrev6 then the back uploader and then rev7 and the new backup loader? I'm gunna be up all night :S
     
  15. Ssb_23
    OP

    Newcomer Ssb_23 Member

    Joined:
    Nov 14, 2008
    Messages:
    18
    Country:
    Canada
    Wait starfall 0.5 only makes things region free not recovery mode...you sure yo got the right app?
     
  16. DarkLG

    Member DarkLG Wow One Shiny Ribbon!!!!

    Joined:
    Jun 21, 2007
    Messages:
    1,401
    Location:
    Indiana
    Country:
    United States
    Hold on I'll post some links:Starfall 0.5Install everything you can from this.
    Ios Downgrader
    All in One laucher.Install this to be able to use all 3 old backup loaders then install the new gamma backup loader after.edit;yes you can install a recovery mode just start the app and select what you want to install from it.
     
  17. Ssb_23
    OP

    Newcomer Ssb_23 Member

    Joined:
    Nov 14, 2008
    Messages:
    18
    Country:
    Canada

    Dude I think I love you...lol!
    Seriously thanks for all of your help!!!!!!
     
  18. DarkLG

    Member DarkLG Wow One Shiny Ribbon!!!!

    Joined:
    Jun 21, 2007
    Messages:
    1,401
    Location:
    Indiana
    Country:
    United States
    Um...Ok.No problem dude I just don't know what use would the ios downgrader do you if your already at 3.2 but anyways just install starfall ,then the 3 in 1 laucher thing, then the new gamma backup loader.
     
  19. Ssb_23
    OP

    Newcomer Ssb_23 Member

    Joined:
    Nov 14, 2008
    Messages:
    18
    Country:
    Canada
    Thx! I'm not gay or nething, I was/am super happy i didn't mess up my wii, you know, I'm just really greatful for your help [​IMG]
     
  20. Darknesss

    Newcomer Darknesss Member

    Joined:
    Nov 7, 2008
    Messages:
    27
    Country:
    United States
    AnyRegionChanger also gave me an error even though it successfully downgraded me.

    Also, Starfall does have a recovery mode patch option alone with region free discs/channels
     

Share This Page