I need help setting up emulators on my acekard 2i

Discussion in 'Acekard' started by Mastaking, Jun 24, 2011.

Jun 24, 2011
  1. Mastaking
    OP

    Newcomer Mastaking Newbie

    Joined:
    May 15, 2009
    Messages:
    5
    Country:
    United States
    I updated the Acekard 2i with the newest firmware and downloaded 1.87 i believe and put it onto the card as directed. I can play NDS roms with no problems but I can't load any toms through the emulators.

    I click chessmaster and the Acekard loads, then I click SNEmulDS.nds, it says FS initializing... FS Success!
    I then get put onto a Screen that says select rom, so I do. After selecting the Rom I get put onto another screen that has 6 grey boxes (Select Rom, Load State, Save State, Options, SPC Jukebox, Advanced) and no matter what I do no games load.

    I reset the DSi, click Chessmaster and Acekard loads, then I click NesDS.nds and I get a message that says:

    "nesDS For MoonShell2 ound.
    Please call this application fro
    Written by loopy the exten
    Modified by Linoul

    Touch Screen
    Enter Settings Menu"

    I then touch the screen and enter the settings menu, I click the tab up top that says File, I click load rom and navigate to a rom that I have and click it and nothing happens, I stay in the menu where I can click load rom again. I am getting really frustrated and have been watching youtube videos and googling for an hour. Someone please help me.

    [​IMG]
    [/URL]

    This is my filetree on my Sd card.

    If it doesnt show on the site then here is the link to the hosted picture:
    http://imageshack.us/photo/my-images/52/sc...10623at817.png/

    I will try anything, thanks in advance.
     
  2. NES SNES V.B. N64 G.C. Wii WiiU

    Member NES SNES V.B. N64 G.C. Wii WiiU Now with extra redundancy!

    Joined:
    Feb 10, 2011
    Messages:
    859
    Location:
    The EoF
    Country:
    Australia
    Format the SD card with Panasonic SD formatter and try again. Also are you using the latest versions of those emulators?
     
  3. Caveproductionz

    Newcomer Caveproductionz Member

    Joined:
    Feb 18, 2011
    Messages:
    24
    Country:
    Netherlands
    Try a different game. Some games arent working for me either and do that..
     
  4. Mastaking
    OP

    Newcomer Mastaking Newbie

    Joined:
    May 15, 2009
    Messages:
    5
    Country:
    United States
    I appreciate the replies, I reformatted the sd card, redownloaded the stuff from the acekard website, I redownloaded snemldnes or whatever its called and nesds from this site and I still have the same issues.

    Could it be the version of moonshell that I have?

    Do I have to patch the emulators or the roms to get them to work?
     
  5. Buleste

    Member Buleste Old Fart

    Joined:
    Dec 19, 2010
    Messages:
    852
    Country:
    United Kingdom
    Don't try to run them from moonshell, try to run them as you would a normal ROM.
     
  6. Mastaking
    OP

    Newcomer Mastaking Newbie

    Joined:
    May 15, 2009
    Messages:
    5
    Country:
    United States
    I try it on all of the different roms I have and they all do the same.

    I don't launch them through Moonshell.

    I click to load the roms through the emulator but they don't load on the top screen. According to what I see on youtube of people playing nes games and snes on their ds's I do everything they do and see the same thing they do but my top screen does not display the game.

    Am I missing a loader or something?
     

Share This Page