I need help in N-Card and Fire Card

Discussion in 'Other Flashing Hardware & Software' started by Alon5, Apr 20, 2008.

Apr 20, 2008
  1. Alon5
    OP

    Newcomer Alon5 Newbie

    Joined:
    Apr 20, 2008
    Messages:
    3
    Country:
    United States
    Hello i'm new here and I don't know anything about the programs and tools here and I don't know how to use it.I bought N-card 1 year ago and Fire Card a few days ago.I have some games that got stuck in specific parts of the games and I need to turn off my DS and DS Lite...(I have both! [​IMG] ) What can I do to fix the games?And I have more question i can't play Code Lyoko how do I fix that? When I start the I get black screen...thx for the help..
     
  2. Alon5
    OP

    Newcomer Alon5 Newbie

    Joined:
    Apr 20, 2008
    Messages:
    3
    Country:
    United States
    help please help!!! [​IMG]
     
  3. FireEmblemGuy

    Member FireEmblemGuy Finally hit 1000 posts

    Joined:
    Jul 6, 2007
    Messages:
    2,276
    Location:
    Michigan, USA
    Country:
    United States
    Don't bump your topics in mere hours; Here in the N-Card forum it's common that topics go a day and a half without an answer.

    Anyways, if we're gonna help you with your problems you need to be more specific. What games are acting up, and do you mean that they freeze and you have to restart your DS? The more descriptive you are, the better idea we have of the problem.

    Right now, the best advice I can give you is to back up everything on your cards and update both of them to the latest N-Card firmware(Yes, it works on clones like the Fire Card) and xmenu.dat files. We have tutorials for such things lying around this sub-forum already, but if you need help, that's why I'm here, or probably someone, anyways.

    Also, the newer firmwares set the save type of all games to automatic. Try changing them back to their proper format by holding select and pressing left/right. If you're not sure what the save type is, our release database has most of the info you need.
     
  4. leinad

    Member leinad GBAtemp Fan

    Joined:
    Apr 30, 2007
    Messages:
    409
    Country:
    Germany
    Hm. Which firmware version ?

    ---
    @Freezes: Did youve tried to copy the ROMs over again ? Sometimes there are "damaged" (Dunno if its realy damaged or just missing...) bytes, which causes a freeze. Mainly fixed by re-copying it.
     
  5. Alon5
    OP

    Newcomer Alon5 Newbie

    Joined:
    Apr 20, 2008
    Messages:
    3
    Country:
    United States
    thank you now megaman zx advent works without freezes...
     

Share This Page