I need help getting a gba emulator on my psp

Discussion in 'PSP - Hacking & Homebrew' started by Nylocke, Apr 18, 2015.

  1. Nylocke
    OP

    Nylocke Newbie

    Newcomer
    9
    0
    Apr 18, 2015
    United States
    Utah
    So I recently got my friend psp. I love it! I wanted to get an emulator for gba on it and it worked :D unfortunately i updated the system and now it has the 6.60 PRO-C fix3 firmware. because of that I can't use emulators anymore. I think i have to get a custom firmware but i'm not sure how. I have a hard time using things on the computer because I usually don't have one available. All I want to do is play gba while still having access to the psn store. if i can do that please help! if not.....well help me get rid of the firmware so i can play gba! i'm having quite some troubles T^T
     
  2. Hargrun

    Hargrun Support the arts! (The games, silly.)

    Member
    442
    200
    May 22, 2014
    Brazil
    Rio de Janeiro
    Sir, this just doesn't make any sense at all. If you're using 6.60 PRO-C fix3 you should be able to emulate this and more.
     
  3. Nylocke
    OP

    Nylocke Newbie

    Newcomer
    9
    0
    Apr 18, 2015
    United States
    Utah
    sorry I didnt mean to post that one. I meant i have the most recent one being the 6.61 which got rid of all of that.
     
  4. Xenon Hacks

    Xenon Hacks GBAtemp Guru

    Member
    7,072
    3,386
    Nov 13, 2014
    United States
    Cant you use Gpspskai I mean you are on CFW
     
  5. Nylocke
    OP

    Nylocke Newbie

    Newcomer
    9
    0
    Apr 18, 2015
    United States
    Utah
    No I have that but it says corrupted when i try to use it. I did some research and saw that I need a different firmware in order for it to work. problem is I dont know how to do that or what is good to use or anything
     
  6. Nathan Drake

    Nathan Drake Obligations fulfilled, now I depart.

    Member
    6,192
    2,150
    Jan 2, 2011
    Why does having access to PSN even matter on the PSP anymore? I mean, I guess I sort of get it if you insist on going legit in some ways, but I find staying on 6.60 and lower easier. Regardless, I believe there is CFW available for 6.61. Refer to this post on Wololo linked to from this article. Between the both, you should find what you need to have CFW on 6.61. I would personally suggest using a downgrader to drop to 6.60 and sacrifice PSN access, but do what you gotta do.
     
    zfreeman and Xenon Hacks like this.
  7. Nylocke
    OP

    Nylocke Newbie

    Newcomer
    9
    0
    Apr 18, 2015
    United States
    Utah
    alright darn. I mostly wanted psn acess so I could get games on the ps store and play games with my friends bht if it isnt possible to have both ill probably downgrade...thanks for the help though

    Speaking of which how do I downgrade??
     
  8. Hargrun

    Hargrun Support the arts! (The games, silly.)

    Member
    442
    200
    May 22, 2014
    Brazil
    Rio de Janeiro
    Here.
     
  9. Nylocke
    OP

    Nylocke Newbie

    Newcomer
    9
    0
    Apr 18, 2015
    United States
    Utah
    Well I downgraded to 6.60 but it still wont work. any help/suggestions? also give me a lot of tips. Like i said...im not good with this kinda stuff. it took me an hour to figure out the downgrader.

    Like..I have the emulator and it worked before. my friend had custom firmware and i had to use a "fast recovery" file to use it. since i updated it it wouldnt work. ive downgraded it and it still wont work. ive deleted the firmware and again no game....why is this so hard....
     
  10. Hargrun

    Hargrun Support the arts! (The games, silly.)

    Member
    442
    200
    May 22, 2014
    Brazil
    Rio de Janeiro
    I have no idea of what is hard. Although, my tip would you think 2x before embarking on a challenging mental adventure next time.

    If you're using 6.60 (OFW) just install the PRO CFW 6.60 (fix3) and, the FastRecovery should work as a trigger after that and any homebrew should work. (Seriously, I don't see where the difficulty lies.:blink:)
     
  11. Nylocke
    OP

    Nylocke Newbie

    Newcomer
    9
    0
    Apr 18, 2015
    United States
    Utah
    Well I will try that. Personally I have trouble but I guess ill downgrade, then get the CFW and try again

    I didnt do that but a friend of mines brother said he could help me so yeah.
     
  12. ceifadorx

    ceifadorx Advanced Member

    Newcomer
    54
    4
    Aug 16, 2013
    Brazil
    what psn are you trying to acess? remember only the usa psn you can acess.
    the other psn lost the acess.
     
  13. master801

    master801 GBAtemp Fan

    Member
    352
    85
    Feb 24, 2011
    United States
    You could try signing the EBOOT and see if that works...
     
  14. Nylocke
    OP

    Nylocke Newbie

    Newcomer
    9
    0
    Apr 18, 2015
    United States
    Utah
    Thanks everyone! Me and my friend figured it out! also I was talking about the playstation store. I wanted ffxii which I got before we downgraded and reinstalled cfw and stuff. it was so simple that I feel like a dumbass.
     
  15. migles

    migles Mei the sexiest bae

    Member
    6,899
    4,636
    Sep 19, 2013
    Saint Kitts and Nevis
    my dad works for nintendo.
    Nylocke next time please use the default text format, on the first post you wrote in white and small letters which can't be seen.
    and in the second you used every word underlined, which is a cool funcion to use with relevant words, however when you use on the whole text, it is a bit hard to read
     
  16. Nylocke
    OP

    Nylocke Newbie

    Newcomer
    9
    0
    Apr 18, 2015
    United States
    Utah
    Forgive me on that as I am on a mobile device and had no idea I had other settings. as far as I knew it was just normal.