i need help b4 i buy a new micro sd

Discussion in 'R4 DS' started by hoist20032002, Apr 14, 2008.

Apr 14, 2008
  1. hoist20032002
    OP

    Member hoist20032002 GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 14, 2007
    Messages:
    181
    Country:
    United States
    ok i've got a 1GB kingston micro sd cart and each time i put it into my r4 it wont load,but when i put my 1GB sandisk micro sd into it,it loads and plays...i also took everything off of the non-working micro sd and put all of my games back onto it,but still not working. i need sum major help here ppl,so plz give good feedback...i hope i put this into the right forum lmao [​IMG]
     
  2. Bob Evil

    Member Bob Evil The Department of Home-Made Insecurity

    Joined:
    Sep 27, 2006
    Messages:
    3,783
    Location:
    Out of the corner of your eye
    Country:
    United Kingdom
    Have you tried re-formatting the card?
     
  3. Law

    Member Law rip ninjacat that zarcon made me

    Joined:
    Aug 14, 2007
    Messages:
    4,132
    Location:
    ‭jerkland
    Country:
    United Kingdom
    Are the contacts on the MicroSD clean? My Kingston used to stick at the "Loading..." screen if the contacts were dirty.
     
  4. hoist20032002
    OP

    Member hoist20032002 GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 14, 2007
    Messages:
    181
    Country:
    United States
    sorry to sound like a newbie...but how do i reformat? i just started doing this kind of stuff
     
  5. Bob Evil

    Member Bob Evil The Department of Home-Made Insecurity

    Joined:
    Sep 27, 2006
    Messages:
    3,783
    Location:
    Out of the corner of your eye
    Country:
    United Kingdom
    WARNING : Formatting will cause all dat on the card to be lost.

    Just put the microSD card into your card reader.

    When it appears as a drive on your PC, right-click, and select 'Format ...'

    Then a formatting window will appear.
     
  6. hoist20032002
    OP

    Member hoist20032002 GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 14, 2007
    Messages:
    181
    Country:
    United States
    so its best to save everything b4 i re-format? cause its been on my pc for 3 days now lol
     
  7. Shelleeson

    Member Shelleeson GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jan 30, 2007
    Messages:
    928
    Location:
    i'm here....silly.
    Country:
    United Kingdom
    delete the firmware off the card and put a new lot on [​IMG]
    when you put the card into the r4 what does it say?
    when you put the micro card into the pc what happens?
     
  8. hoist20032002
    OP

    Member hoist20032002 GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 14, 2007
    Messages:
    181
    Country:
    United States
    im bout to re-format but b4 i do,i'll lose all my dat...i saved all my stuff onto my pc,so when i put everything back i put a new dat and moonshi correct?
     
  9. hoist20032002
    OP

    Member hoist20032002 GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 14, 2007
    Messages:
    181
    Country:
    United States
    ty all for ur feedback [​IMG]
     

Share This Page